Jump to content

Soltadjanin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav Radim u Hrvatskoj kao strani drzavljanin sa urednom dozvolom boravka, i buduci da zelim promeniti posao otisao sam u HR odeljenje svoje kompanije, dogovorio sporazumni raskid sve ok, samo su jos insistirali da potpisem zahtev za ponistenje boravisne adresiran na MUP sto sam i uradio ( rekli sa da mi inace ne bi dali sporazumni ), i zahtjevaju od mene da njima predam boravisnu dozvolu, pa me zanima jel imaju pravo to zahtjevati ? Niko mi do sad to nije trazio ( sem samog MUP-a kad bi izdavali novu ), i to mi je dokaz da sam ovde legalno . Sta uraditi ?
  2. Jeste, ovjeren je . I hvala na odgovorima .
  3. Ne, okolnosti su moje ( bolja poslovna ponuda u drugom gradu ) . Sad sam proverio ugovor - za polog pise da je namenjen pokrivanju potencijalnih ostecenja u stanu i nepokrivenih dospeca najamnine, ne znam da li se to moze iskoristiti ako ne bude bio voljan za neki sporazumni raskid kao pokrivanje 3 od 5 preostalih meseci ( u tom slucaju preostala 2 bih platio redovnim putem, mesecno kao da i dalje zivim tamo, mada sam i mislio ponuditi mu taj polog u zamenu za sporazumni raskid, ili bih morao platiti tih 5 najamnina kao i do sad, pa da mi on onda vraca polog jer ostecenja u stanu nema, i onda bih ispunio rok ugovora ) . Takodjer pise da prilikom isteka ugovora i predaje stana nazad da bi se pravio zapisnik o stanju stvari, sad vlasnik ne zivi u Hrvatskoj i ne dolazi cesto i ja ako bih napustao stan i isao u drugi grad, da li bih morao licno doci zbog toga, jer ja bih mu odmah javio kad sam napustio, samo sumnjam da bi on dosao tada .
  4. Pozdrav Imam ugovor o najmu stana kao najmoprimac, zbog nekih okolnosti zelio bih raskinuti nesto ranije taj ugovor ( na godinu dana,sad je proslo 7 meseci ), jedna od tacaka ugovora glasi da cu biti obvezan platiti sve najamnine do ugovorenog isteka ugovora ako zelim raskinuti ugovor ranije . Nisam jos kontaktirao vlasnika o ovoj temi, ali bih zelio proveriti da li bas mora tako, znam da je ugovor - ugovor i da sam ga prihvatio ( nije mi se tad ta tacka cinila vaznom ), zanima me teoretski ako vlasnik stana ne bi prihvatio neki dogovor ( ne bih mu naravno ostao duzan, niti otisao sutra plus ima 3 najamnine kao polog ) i insistirao da bude bas tako da li bih morao isplatiti tih 5 najaminna odjednom ili vec kako na rate/mesecno kao da i dalje zivim tamo .
  5. Pozdrav svima Nadam se da mi mozete pomoci sa misljenjem oko sledece situacije - Radim u Hrvatskoj u jednoj firmi temeljem boravisno/radne dozvole nekih 6 meseci ( nisam drzavljanin zemlje EU ), i buduci da nisam previse zadovoljan uslovima kao i to da me kontaktirao bivsi poslodavac sa ponudim da radim u sezoni ( gde sam vec bio prosle godine, takodje uredno sa radnom dozvolom ), zanima me ako sada prekinem radni ugovor sa trenutnim poslodavcem i ako koliko znam time prestaje i vazenje trenutne boravisne dozvole, da li mogu ostati u Hrvatskoj dok aplikacija za drugu boravisnu kod drugog poslodavca ne bude resena ili za to vreme moram napustiti HR ? I da napomenem da imam 90 slobodnih dana u sengenu, jer sam svaki put boravio u sengenskom prostoru zadnje 2 godine samo sa vec odobrenom boravisnom, jedino bih ovaj put ( ako je moguce ) ostao to neko vreme izmedju dve boravisne zbog vec placenog smestaja i turisticko/rodbinskih razloga . Hvala unapred .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija