Jump to content

HAID3S

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Policija je došla u kuću, sve istjerala van i zabranila ulazak u kuću. Brata su uhitili i odveli u stanicu. Kad sam došao doma sam ih tražio za nalog, a oni su na to odgovorili da čekaju nalog i na sva vrata su stavili pečate. Kad sam ih pitao za razlog nisu ga htjeli dat i rekli su da "pitam brata" Kažu da nalog (za pretres) vjerojatno neće biti danas i ne može cijela obitelj (7 članova) boraviti u kući. Da li smiju to napraviti i u kojem slučaju?
  2. Ok, hvala! A što se tice presude - ne mogu ništa? Smatram da smo jednako krivi i jedan i drugi, ali izgleda da ću bit samo ja. Moja pretpostavka je bila da ću doći na sud, žalit se za visinu kazne, oni će smanjit i doviđenja, a sad na kraju ću još ispast kriv, a slučaj je čist.. i jedan i drugi smo krivi.
  3. Pozdrav, Prilikom isparkiravnja (unazad) sam udario u drugi auto koji se isto isparkiravao (isto unazad). Parkirna mjesta su jedno nasuprot drugog i dijeli ih cesta. Nakon nesreće sam odmah sklonio vozilo sa ceste (glavna cesta u gradu) jer bi blokirali promet, a šteta je doslovno nevidljiva, par crtica, a drugi sudionik je ostao na cesti. Mislio sam da je to gotova stvar, ali je drugi sudionik krivio mene za nesreću i inzistirao je da zovemo policiju jer sam kao ja kriv makar sam mu rekao da ćemo platiti kaznu obojica. Da skratim pricu - došla je policija, napravila očevid i (kako sam i mislio) došla je kazna obojici.. cca. 250-300€ za štetu na automobilu manju od 100€ Slao sam prigovor na kaznu i tražio da idem na sud - drugi sudionik isto tako. Dokaza nema, nema kamera, nema svjedoka osim mog prijatelja i članova obitelji od drugog sudionika. Do mjesta dodira je došlo taman negdje na sredini. Ja nisam vidio da li je drugi sudionik micao vozilo, ali ja jesam jer nebi smio u slučaju manjeg prekršaja blokirat cestu.. Normalno da sam micao vozilo jer sam mislio da ćemo si dat ruku i svaki svojim putem. ... Naravno da su na sudu navježbali priču jer su ipak obitelj. Presuda još nije izrečena, ali mi se čini da ću ja biti jedini krivac. Sudac tvrdi da će slike očevida pokazati tko je kriv jer je navodno "pravilo" da tko je više u tuđoj traci da je on kriv. Na slikama je drugi sudionik u "svojoj traci", a ja sam na parkingu. Logično je da je osoba koja je prije započela isparkiravanje da će više biti u "tuđoj" traci. Po tome bi onda mogao čekati sa suprotne strane da se netko isparkirava da pređe na moju stranu i ja se skucam u njega i to je to.. Nisam kriv i lagano besplatan popravak branika. I kakav je dokaz slika sa očevida - drugi sudionik je također mogao pomaknuti svoje vozilo metar napred i biti u svojoj traci (on je znao za to pravilo jer je to tvrdio policiji) Na toj slici sam ja na svom parkirnom mjestu.. Slika pokazuje da je drugi sudionik udario u moje vozilo i stao na sred ceste. U slučaju presude da sam ja kriv, da li postoji mogućnost žalbe na tu presudu? Kazna ostaje ista ili placam i njegov dio? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija