Jump to content

ira22

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo da vam se javim,prosao je razgovor civilizirano..mozda je napokon shvatila da nema druge,pa nikakvo dodatno spominjanje inspekcija nije bilo potrebno..doduse,jos moram cekat i vidjet da li ce mi placa zapravo i bit isplacena.. Ljudi,hvala vam na pomoci! :hvala:
  2. primitak sam potpisala,ali ipak mi nije jucer davala nikakav izvanredni otkaz,niti sam vidjela igdje u blizini odvjetnika,mislim da je sa tom idejom odustala kada sam joj rekla da nemam ja sto pricati sa njom i njenim odvjetnikom..u pon.slijedi daljnji pokusaj dogovora,ali toliko je tvroglava da mi ne preostaje drugo nego tocno napraviti ono sto mi savjetujete-otici na inspekciju.a sve ostalo sam joj vec rekla sto ste mi spomenuli..ali ona se ne da.
  3. To sa sudom mi je tlaka..pokusala bi se nekako naplatiti bez suda,dakle da ona uvidi da nema druge nego mi platiti.nemam novaca za tuzbe,a niti mi se nju gleda igdje vise.. Jel ja mogu njoj reci da mi mora isplatiti placu u prosijeku zadnje tri place,s obzirom da meni u ugovoru nista o placi nije ispunjeno?i s obzirom da je dogovor bio iskljucivo usmeni o tih 20% koje sam dobivala?
  4. Hvala..a ako ima jos netko kakvu ideju na koji nacin mi obracunati placu,da bude fer..neka slobodno kaze :-)trebaju mi vi argumenti koji postoje za ponedjeljak..
  5. Eto,novi razvoj dogadaja,sada se prijeti sa izvanrednim otkazom(a btw,vec sam potpisala onaj redovan gdje je kao razlog navedeno rekonstruiranje kluba,nova sistematizacija radnih mjesta i smanjenje broja zaposlenih)koji tece od 1.6.i 2 mj.je otkazni rok..kaze da cu to danas dobiti..a ja joj se opet zaprijetila sa inspekcijama..da li mi uopce moze dati nakon ovog otkaza jos i izvanredni?
  6. Pojasni ZZP? Ja sam ti nova u ovome..vec sam joj to sve rekla,sad mi je javila da ce danas njen advokad doci na moje radno mjesto da porazgovaraju i da bi bilo dobro da budem prisutna?!? mislim da me pokusava zaje...na sve moguce nacine,pa da me jos navede da bubnem neku glupost i izvrce stvari..ne pada mi na pamet ici pricati sa njima. Ajde molim te ako imas ideju kako se rjesava ovo sa placom?
  7. Ne zelim nikako ostati raditi tamo,i jedva sam docekala da odem jer nije bas naj kulturnije bice,i bolje da vam ne ponovim kako se razgovara..tako da je to rijesena stvar,odlazim.samo.. uplate idu preko mene kao i svaki mjesec,i onda si ja samo zadrzim za placu na kraju mjeseca..i to je tako funkcioniralo do sada.I sto sadaa da radim s obzirom da je rekla da necu vidjeti te novce..ok,placu za 6 mj.hocu,ali za godisnji..naj radije bi ih zadrzala pa ako ce me tuzit neka tuzi..ali onda joj i slijedi inspekcija. Sto da radim?Novaca da ju idem tuziti nemam niti to zelim,i sve ovo sam joj vec rekla..tako da zna.svako toliko me nazove i prijeti se da ce mi poslati policiju za te novce,ali dogovor je bio da u pon.opet pricamo.ona ocito ne odustaje,a ja novce necu vidjeti osim ako si ih ne zadrzim..i opet,koliko? 3000 ili prosjek zadnje 3 place (ono sa 20%)koji ispada oko 9ooo?
  8. Imam velikih problema na poslu,i stvarno ne znam kome da se obratim,s obzirom da mi je 1.7. pocetak godisnjeg odmora,i nakon toga vise ne radim.Naime,dobila sam otkaz. Sefica mi osporava pravo na placeni godosnji odmor(inace je rijec o konjickom klubu)i do sada sam sve novce dobivala na ruke(po usmenom dogovoru 20 % svih uplata) a u mojem ugovoru o radu stoji cijeli stavak o placi prazan.Nismo to ispunili(ne znam iz kojih razloga)i to smo tako potpisali.Ona je u svoj primjerak,naknadno,bez mog znanja ili suglasnosti,nadopisala da mi je placa 3000 kn,sto u mom primjerku i dalje stoji prazno. Zanimao bi me obracun place za taj godisnji odmor,prema cemu se to onda vodi?Kaze da sam prijavljena na 3000 kn,sto sam ja saznala tek nakon godinu dana posla..a placa je u prosjeku bila oko 7 000(neki mjesec vise,neki manje,ovisi o prometu) .Dakle,to je bio usmeni dogovor o tih 20 %. Da li imam pravo na vecu placu od 3000 ili samo na tih 3000?Nisam dobila niti jednu isplatnu listu u tih godinu i pol dana koliko radim,a inace ugovor je na neodredeno vrijeme.. Moj rad se cijenio 15 mjeseci sa tih 20 %,pa jel se to moze uzeti kao cinjenica da je to primjereno placeni rad? Jer zakon o radu kaze: Ako plaća nije određena na način određen u stavku 1. i 2. ovoga članka, a ugovor o radu ne sadrži dovoljno podataka na temelju kojih bi se ona mogla odrediti, poslodavac je dužan isplatiti radniku primjerenu plaću. (4) Pod primjerenom plaćom smatra se plaća koja se redovito plaća za jednaki rad, a ako takvu plaću nije moguće utvrditi, onda plaća koju odredi sud prema okolnostima slučaja. Prosle godine mi nije nista platila za godisnji odmor,niti sam ja pitala(bilo mi je zao konja koji ne bi po njenim rijecima imali sto jesti),pa nisam niti gledala zakone.Da li bi mi i to trebala isplatiti,i opet,koliko? Eto,bila bih Vam jako zahvalna na sto ranijem odgovoru,jer u ponedjeljak idem na jos jedan razgovor sa seficom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija