Jump to content

arman

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na odgovoru puno ste mi pomogli. Znaći, dok se ne donese odluka o žalbi, može se uplatiti puni iznos kazne, i sud bi to prihvatio, bez obzira na to što je došlo do preinake presude u kaznu zatvora? ako sam Vas dobro shvatio?
  2. Ovim putem bih Vas zamolio za pomoć. Radi se o predmetu za koji je općinski kazneni sud dosudio novčanu kaznu u iznosu od 6ooo kn. Kazna nije plaćena te je sada zamjenjena kaznom zatvora u trajanju od 40 dana. Nikakva opomena nije stizala radi naplate kazne, niti je osuđenik bio upoznat sa mogućnošću djelomićnog otplaćivanja kazne. Podnešena je žalba na ovu preinaku kazne, te se traži mogućnost vraćanja te nove zatvorske kazne na staru novčanu kaznu, jer sada isti ima redovite prihode. Odluku o žalbi donosi županijski sud u zagrebu. Inaće radi se o povredi 173. članka KZ, 1. stavak-posjedovanje. I zanima me postoji li mogućnost, s obzirom da odluku o žalbi donosi županijski sud, da se ponovno otvori rasprava o samom počinjenju kaznenog dijela, te može li doći do preinake optužbe, ili pak sud sada odlućuje samo o žalbi, odnosno o tome hoće li ostaviti važećom kaznu zatvora ili će je vratiti na novćanu kaznu? Unaprijed hvala na odgovorima!
  3. molio bih pomoć. naime, potpisao sam predugovor o kupoprodaji nekretnine,kao kupac, suradnja s bankom teće u redu, prošla je i procijena nekretnine, naravno uz prisustvo prodavatelja... no saznao sam da prodavatelj i dalje oglašava svoju nekretninu, te ugovara viđenja iste od strane potencijalnih kupaca. Zanima me, spriječava li njega naš potpisani predugovor u ovakvim radnjama? te na koji naćin ja mogu reagirati u slućaju da on odbije prodaju, iako je već pokrenuta realizacija kredita, plaćena kapara, procijenjena nekretnina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija