Jump to content

novi1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je novi1 objavio

  1. Floki je napisao:

     

    Na temelju koje isprave je doneseno rješenje o ovrsi? Na temelju nekog računa, odnosno vjerodostojne isprave ili na temelju pravomoćne sudske presude (ovršne isprave)?

     

    1. Na temelju sudske nagodbe sklopljene pred Općinskim sudom u Imotskom Poslovni broj: R1 - 43/07 od 15. veljače 2008. godine,

     

    određuje se ovrha

     

    što će sudski ovršitelj udaljiti ovršenika iz poslovnog objekta zgrade hotela "Imota" ident.č.zgr. 3992 i č. zem. 3898 K.O. Imotski - Glavina i predati ga slobodnim od osoba u posjed i na slobodno raspolaganje ovrhovoditelju.

     

    Osobama koje budu ometale ovrhu sud će temeljem čl. 16. u svezi s čl. 226. OZ-a izreći novčanu kaznu ili kaznu zatvora. Kao ovršni sud postupat će Općinski sud u Imotskom Popis troška: sastav prijedloga po OT više 22% PDV pristojba po određenju suda ___________________________________________________________________ REPUBLIKA HRVATSKA OPĆINSKI SUD U IMOTSKOM Broj: ___________Ovr - 150/09 RJEŠENJE O OVRSI Sud određuje predloženu ovrhu. Ovrhovoditelju se odmjeruje trošak u iznosu od kuna: _____1620,00 Poziva se ovrhovoditelj da u roku od 8 dana od dana dostave ovog rješenja na račun ovog suda broj ______-__________ položi predujam u iznosu od _________ kn. kojim će se namiriti troškovi ovrhe, jer će u protivnom sud postupak obustaviti. U Imotskom, dana 03.06.2009.

    :kavica: Sudac: ANTE KNEZOVIĆ

    UPUTA O PRAVNOM LIJEKU: Protiv ovoga rješenja može se izjaviti žalba, koja se podnosi ovom sudu od 8 dana od dana primitka rješenja. Žalba ne odgađa provođenje ovrhe. _____________________________________________________________

  2. Hitno vas molim za savjet. Sudac odgodio ovrhu do odgovora Županijskog suda zbog žalbe ovršenika iako su zadovoljeni svi uvjeti za ovrhu od strane ovršitelja.

    U riješenju o ovrsi (03.06.2009.)stoji da onaj tko bude ometao ovrhu podliježe kazni zatvora ili novčanoj kazni, a u pravnom lijeku da se ovršenik može žaliti u roku od 8 dana ali da žalba ne odgađa ovrhu.

    Ovršenik se žalio da će on i dvoje zaposlenih ovrhom ostati na ulici.Naknadno je ovršeniku financijska zatvorila objekat zbog ne plaćanja obveza.

    Duboko sam uvjeren da se radi o krivičnom djelu zbog pogodovanja ovršeniku jer ne postoje nikakvi razlozi za odgodom ovrhe.

    Preko općinskog suda ovršenik se žalio Županijskom sudu u Splitu ali od njih odgovora nema već četiri(4)mj.

    Molim vaša razmišljanja i komentare.

    Možete pisati i na:

    e-mail: imotskaposla@gmail.com :misli:

    više na: www.hotelimota.blogspot.com :-o

     

    P.S.

     

    Općinski sud u Imotskom je odbio ovršitelju prošle godine zahtjev za ovrhom ali je županijski stvar ispravio i naložio općinskom da uopće nije smio tako postupiti ali je predmet opet vratio prvostupanjskom sudu na ispravak. Tada je točno nakon godinu dana općinski sud donio riješenje o ovrsi (očito samo kako bi zavarao županijski sud) ali sada ga očito ne žele provesti !!!

  3. www.hotelimota.blogspot.com :place:

    Skoro godinu dana čekamo na ovršni nalog ali ništa.

    Stvar je još više komplicirana iz raloga što je ovršenik jako dobar prijatelj odnedavno bivšeg predsjednika općinskog suda u imotskom koji i nakon "državne smjene" pronalazi načine da ometa postupak. Zanima me da li postoje načini za ubrzavanjem postupka i koji su :misli: ,te da li ima svrhe žalba min. pravosuđa? :-?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija