Jump to content

emily

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. emily

    poslodavac

    htjela sam volontirati na sudu, međutim sudac nije siguran tko je moj poslodavac, a nisam ni ja više! naime trenutno sam na porodiljnom dopustu tako da se pojavila dvojba, je li mi posodavac firma u kojoj sam zaposlena ili hzzo koji mi isplaćuje porodiljnu naknadu? moj poslodavac je suglasan da volontiram bez prekidanja porodiljnog, međutim u hzzo-u nisu sigurni mogu li mi oni dati takvu potvrdu.
  2. rubi kopam po zakonima i ne odustajem po terminu porođaja falit će mi jedno desetak dana da ispunim kvotu od 12 mjeseci. obavezna sam biti 42 dana na porodiljnom. pitanje je ako se nakon 42 dana vratim na posao dok ne ispunim tu kvotu, mogu li opet otvoriti porodiljni i kolika bi mi naknada tada bila, da li bi se obračunavala i dalje kao nezaposlenoj ili zaposlenoj osobi :hvala:
  3. mene zanima jeli moguće dokupiti radni staž kao što je to slučaj sa mirovinskim stažom??
  4. ne sjedim samo kod kuce. Bila sam u svim mogucim odvjetnickim uredima u kojima su me prvo pitali dala sam trudna, planiram li imati djecu, koje auto vozim... da ne nabrajam, meni izrazito gnjusna pitanja vezana za osobni zivot.Samo su me 2 odvjetnika pitala koji strani jezik govorim (engeski,ruski,mađarski), ali nazalost ovdje u dalmaciji prolaze uz eng.,talijanski i njemacki. A sto se tice drzavih institucija,malo blaza situacija, zadovoljis sve kriterije,(duljina studiranja, prosjek ocijena, testiranje)onda dobijes rjesenje da na zalost niste primljeni. I recite mi molim Vas kolega kako biste Vi postupili? Da sjedim doma i i te svoje rukotvorine prodajem jer tako zaradjujem za zivot, jer bi u protivnom bila
  5. postalo mi je ravnoooo jos davno, ali jos uvijek nista od joba
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija