Jump to content

unhappy

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radim u ustanovi registriranoj za odgoj i skrb o djeci. S obzirom da je kod dosadašnjeg vlasnika došlo do zasićenja poslom,vlasnik je ustanovu odlučio zatvoriti. Kolegica je osnovala novu ustanovu koja usred pedagoške godine nastavlja s tom istom djecom u tom istom prostoru. Kako stoje stvari s ugovorima radnika u tom slučaju? Da li novi poslodavac može mijenjati postojeće ugovore o radu i uvjete koji su sklopljeni sa sada već skoro bivšim poslodavcem? Od nas se zahtijeva da potpišemo sporazumne otkaze i onda nove ugovore s novim poslodavcem (izmijenjene)? Koliko iznosi rok za potpisivanje tih novih ugovora?
  2. Pitanje...je li ravnatelj ustanove onaj tko je upisao kao ravnatelj i likvidator u sudski registar ili je to osoba koja dogovorno obnaša ravnateljsku dužnost no nije uvedena u sudskom registru? Kakvo se tretiraju takve osobe pred zakonom? Mislim, tko je tu stvarno onda odgovorna osoba?
  3. Doznake sam faksirala poslodavcu isti dan kad sam otvorila bolovanje. Hvala vam na savjetima.
  4. Dragi forumaši, samohrana sam majka zaposlena u jednoj privatnoj ustanovi na neodređeno vrijeme od srpnja prošle godine (sveukupni staž u toj ustanovi mi je tri godine i dva mjeseca). Vlasnica te ustanove je zbog nezadovoljstva radom djelatnika odlučila zatvoriti tu ustanovu te pred svjedocima potpisala da ce dozvoliti najam prostora u kojem se ta ista ustanova nalazi sljedece tri godine jednoj od mojih kolegica. Bojeci se da bi nam morala isplatiti otpremnine od te iste kolegice koja je sada u fazi otvaranja nove ustanove u istom prostoru, na jednom od sastanaka zatrazila je od nje da potpise izjavu u kojoj svojim potpisom garantira svim dosadasnjim djelatnicima nastavak rada i iste uvjete rada kao sto su i postojali. Nas pet radnika je potpisalo tu izjavu u svojstvu svjedoka i ona se nalazi kod trenutnog poslodavca. Pitanje glasi: ima li takav dokument ikakvu pravnu vrijednost? Drugo, pozvana sam na sastanak s bolovanja na kojem mi je rečeno da kad se vratim s bolovanja dobivam otkaz od sadašnjeg poslodavca kao tehnološki višak (iako se nikakvi uvjeti rada nisu promijenili) a da će mi otpremninu isplatiti nova osnivačica ustanove. Povod za otkaz je moj odlazak na bolovanje (odstranjivanje madeža na Institutu za tumore) s obrazloženjem da ja nisam unaprijed najavila da me nece biti desetak dana zbog toga. Napomenuto mi je da ne trebam donositi nikakve doznake jer one ne vrijede u toj ustanovi. Pitam se...zaista se pitam da li je moguce samo tako izletjeti s posla bez povreda radnih obveza i na takav način? Ima li kakvog smisla uputiti dopis Ministarstvu prosvjete i športa i navesti kakavim se perfidnostima navedene osobe služe? Nadam se da tekst nije previse konfuzan. Molim vas, mozete li mi dati kakav savjet ili prijedlog kome da se obratim Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija