Jump to content

Taurus1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U d.d. imamo novog vlasnika koji je odlučio pokrenuti proces pripajanja društva. Ne znam da li nam slijede svima novi ugovori o radu i ukoliko je tako da li u slučaju nepotpisivanja istoga bez obzira na uvjete ugovora imam pravo na otpremninu i otkazni rok prema starom ugovoru. Pitanje je i da li uopće mora doći do potpisivanja novih ugovora o radu ili se prijenosom samo nastavljaju dosadašnji ugovori.
  2. To se smatra radom bez prekida (manje od 8 dana između dva posla)što bi značilo da imate pravo na korištenje cijelog godišnjeg odmora, ali samo poslodavac može odrediti kada ćete vi na godišnji odmor ovisno o obimu posla. Bez obzira na to, da sam ja na probnom roku ne bih se igrala sa traženjem prava na ovo ili ono nego bih izdržala tih 6 mjeseci a poslije bih tražila godišnji. Nikad se ne zna.
  3. Kako se vode radni sati ako je nedjelja koja je inače radni dan u ugostiteljstvu ujedno i praznik? Da li radniku koji je bio slobodan taj dan svejedno vodim sate kao da je radio? To bi značilo da ako je radio cijeli tjedan od ponedjeljka do subote po 7 sati, taj tjedan on ima za obračun ne 7 x 6 sati već 7 x 7 sati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija