Jump to content

koko636

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pravobraniteljica mi uopće nije pala na pamet! što je uopće njen posao? ako trebam nju da ga prijavi policiji onda bi bilo dobro da ga ja prije toga sama prijavim... ma, odlučila sam - kad idući put udare, zovem policiju. nemam više živaca, a i neda mi se to trpit. hvala svima! no, recite mi ipak, molim vas, kojim zakonom se regulira odnosno kažnjava remećenje kućnog reda? da li se kažnjava samo na osnovu prijave i policijskog očevida, ili moram tužiti onoga tko krši kućni red da bi ga se eventualno kaznilo?
  2. Lutjena, hvala na odgovoru! probat ću sa predstavnikom stanara ali bojim se da od njega baš nikakve vajde veliku frku neću dizati, upravo zato tražim pravni savjet. ne želim djete ni sebe izlagati nepotrebnom stresu niti susjedima davati besplatnu kasnonoćnu predstavu. susjed vrlo dobro zna da uznemirava djete, to mu je i namjera - on lupa da bi nas upozorio da je vrijeme za spavanje a ne za dječji plač. susjed spava cijeli dan (umirovljenik) a u 22.00 zahtjeva apsolutnu tišinu (iako živimo u vrlo prometnoj ulici pa me, između ostalog, zanima i kako to da svi ti silni skuteri i vozači što luduju po toj ulici cijele noći ne uznemiravaju javni red i mir...), to je (predodžbe radi) čovjek koji je bacao petarde u obližnji potok da bi ušutkao žabe! dakle, on zna što radi. ja mogu prihvatiti činjenicu da netko ne voli djecu, da mu smetaju, i poštujem njegovo pravo na tišinu. zato želim znati na koji je način moguće zadovoljiti oba prava - pravo moje bebe da plače (btw to je beba koja plače do 23 sata, zatim spava do skoro 6 ujutro! a stara je samo jedan i pol mjesec!) i njegovo pravo da mu nitko u zgradi ne buči poslije 22 sata.
  3. problem je, dakle, beba koja plače tijekom noći, što smeta susjedu, pa on nabija svom snagom po svom podu (koji je moj plafon), što pak dodatno uznemiri djete koje zatim plače još jače a meni ga je gotovo nemoguće umiriti... obzirom da želim poštivati kućni red i ne uznemiravati susjede, ali ne mogu zabraniti djetetu starom mjesec dana da plače, jer je to jedini način na koji novorođenče komunicira, zanima me gdje bih mogla, odnosno trebala boraviti do trenutka kad će djete znati poštivati kućni red, i također - obzirom da se ne želim svađati sa gospodinom susjedom i policijom ispred zgrade usred noći dok mi djete proživljava prvi slom živaca, zanima me smije li ta beba u tom (mom) stanu plakati, odnosno koji i kakvi zakoni štite bebu koja plače i mene kao njegovu majku od netolerantnih susjeda, te koji i kakvi zakoni štite mog susjeda od buke koju beba svojim plačem proizvodi tijekom noći. unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija