Jump to content

legalitet

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za pomoć. Otac mi je živio i umro van Hrvatske,pa je i ostavinska rasprava vani. Pošto ja ne znam hoću li moći ići na put, da li je moguće dati kakvu punomoć bratu i koja je procedura? Unaprijed hvala.
  2. Molim pomoć, Mužu su mi stigle kazne za pogrešno parkiranje iz 7.mj.2006. godine. Kaznu je zaboravio platiti. Pronašli smo jedinu opomenu iz 10.mj 2006. Da li je to već po zakonu ušlo u zastaru i koliki je uopće zakonski rok da nešto uđe u zastaru? Postoji li uopće kakav način dokazivanja, tj. pobijanja optužbe? Hvala unaprijed!
  3. Zahvaljujem se svima na podršci. Čujemo se kad bude novih pomaka.
  4. Imamo pomak. Nakon dva mjeseca dječija pravobraniteljica je kontaktirala MUP tražeći još neke sitnice, tj. još jednom smo bili na razgovoru. Slučaj je predan dalje, pa eto, sada čekamo daljnji razvoj situacije. U međuvremenu gospođa i djeca su otišla nekuda, a ostao je samo tata, tako da sada vlada blaženi mir u cijelom susjedstvu.
  5. Nakon dolaska u sud, prijavljivanja na šalteru, ispunjavanja formulara, samu potvrdu sam dobila za 10 min. Nisam ništa platila i koliko znam moraš ju osobno zatražiti.
  6. Napisala sam joj da ju molim za pomoć ili savjet. Još nije istekao rok od 30 dana za odgovor. Pričekati ću još malo, pa onda ako ne dobijem odgovor, pokušati ponovo.
  7. Ne znam što da kažem. Kad sam predavala prijedlog, čovjek na prijemu mi se je doslovce nasmijao. Riječ protiv riječi, bez svjedoka. Spis će ostati u PP i postupak se može obnoviti. Meni je najveća utjeha što je djete ponovo počelo izlaziti van i igrati se bez straha. Ako se bilo što ponovi onda bez puno razmišljanja postupak obnavljam i ne odustajem dok se nešto ne riješi. Ponovo ću pisati pravobraniteljici, možda dobijem kakav odgovor ili savjet.
  8. Ma po zakonu imamo svakakvih prava, no stvarnost je drugačija. Da netko od nas ne prijavi privremeni boravak u drugoj županiji, dobili bi kaznu, a da ne pričam onda o boravku u drugoj državi.... Da imam kakvih svjedoka onda bih ustrajala na tužbi, a ovako, mogu se samo nadati da se to neće ponavljati. Bez svjedoka, kaznena prijava bi mi bila odbijena. Svi znamo kako i koliko traju privatne tužbe kod nas. Oni su se u međuvremenu malo smirili. Pisala sam dječjoj pravobraniteljici, do danas nisam dobila nikakav odgovor. Tako, eto, svi oni puno govore .....
  9. Pošto je naš zakon i stvarno pravo dvije različite stvari- odustajem od tužbe. Nakon malo više istraživanja i pravnog savjetovanja ustanovljeno je da nemam dovoljno dokaza i da bi tužba najvjerovatnije bila odbačena. Ostaje samo privatna tužba - dugotrajan proces, meni neisplativ. Malo je reći da sam razočarana, a najviše mi je žao mog djeteta jer se boji izaći na ulicu,a kada i izađe brzo se vraća u kuću. Jedino ako bi se situcija ponavljala, onda mogu ponovo podnijeti zahtjev. No sve to na kraju završava privatnim tužbama... Zanimljivo mi jedino to što sam saznala da na privremenom boravku, na toj adresi je prijavljeno samo troje ljudi (tata, mama i jedno djete), nigdje se ne spominje to drugo djete što živi sa njima od njihovog dolaska. Mislim, oni su strani državljani (Njemci). Čije li je onda to drugo djete ?????
  10. Molim za savjet, tj.pomoć. Već kroz neko duže vrijeme susjedova djeca maltretiraju moju. Sve bih to prežvakala da se u tu priču nije uplela i njihova mama. Stvar se je dodatno zakomplicirala kada su pokušali iznuđivati eure od mog maloljetnog sina jer se je njezin mali zaletio biciklom u bicikl mog malog i tako si navodno potrgao kotač. Pokušala sam razgovarati sa njom, ali ništa od toga, još me je lijepo izvređala. Da bi me moj mali dva dana nakon toga nazvao na posao i rekao kako se je teta derala na njega, prostačila i prijetila mu. Zvala sam policiju i obavila razgovor s njima. Rekli su mi da mogu podnjeti prijedlog za krivični progon, što sam i učinila. Usput rečeno, oni su strani državljani koji žive u iznajmljenoj kući. Nikada mi u životu nije palo na pamet da bih se mogla naći u takvoj situaciji.Privatnu tužbu neću pokretati, dovoljno sam u šoku i ovako. Jednostavno ne znam..........
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija