Jump to content

otacsin

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je otacsin objavio

  1. U slučaju kada je nastupila smrt jednog od roditelja koji je bio zaposlen, ali u trenutku smrti je bio privremeno udaljen sa posla, odnosno suspendiran, i protiv kojeg je bio vođen disciplinski postupak, zanima me da li dijete/djeca imaju pravo na obiteljsku mirovinu, pod kojim uvjetima i kakvu? Hvala unaprijed!
  2. Trenutno se nalazim na bolovanju (F.32) zbog psihičkih promblema, a do 04.03. sam bio na bolovanju zbog dijabetesa, liječeni sam alkoholičar koji apstinira, a zbog grube povrede radne discipline sam 26. 02. suspendiran, odnosno privremeno udaljen sa radnog mjesta do početka disciplinskog postupka. Zanima me da li se dok sam na trenutnom bolovanju protiv mene može voditi disciplinksi postupak, posebice u slučaju da ga nisma sposoban adekvatno pratiti, te da li mi se za vrijeme dok sam na bolovanju/liječenju može uručiti otkaz. Također me zanima kakva su mi u slučaju otkaza prava na Zavodu za zapošljavanje, te da li u slučaja ostanka bez posla pripada pravo na dječji doplatak ili neki drugi vid socijalne pomoći, obzirom da imam dvoje djece koji studiraju, odnosno idu u srednju školu, a suprugina plaća ne pokriva niti osnovne potrebe četveročlanog kućanstva? Hvala unaprijed!
  3. Gle, ja imam stan i u njemu živim sa suprugom i dva sina. Digao bih kredit i kupio još jedan stan, s tim da bih hipoteku stavio na stan u kojem sad stanujem. Da li s tim kreditom mogu kupiti stan sinu (ili je to stvar internih akata banke-keditora) i da li je sin u tom slučaju oslobođen poreza, obzirom da je to nekakvo darovanje u prvom koljenu, te mu je to prva nekretnina. Ovo s nasljeđivanjem nema s tim veze, to se odnosi na mene i moj staru, tak da to zanemari! Fala, Bok!
  4. Iz odgovora vidim da si profić u tom području, pa bih Ti bio slobodan postaviti još koje pitanje. Ako sinu darujem stan, to bi mu bila prva nekretnina. Da li je oslobođen poreza na promet nekretninama? A što se tiče nasljedstva predmetnog stana, da li sam ja obavezan platiti porez i po kojoj stopi? Još jedno i gotovo. Ako dignem stambeni kredit, hipoteku stavim na svoj postojeći stan, mogu li stan sa tim kreditom kupiti na ime sina, i kak tu stojimo sa porezima? Hvala unaprijed! Odgovor može i na e-mail: darko.dzaja@zg.htnet.hr
  5. Moja majka ima stan u vlasništvu, a ja sam joj jedini sin, te nema drugih nasljednika (otac je preminuo ranije). Majka je starija osoba i nema napisanu oporuku. Da li stan nakon njezine smrti ostavinskom raspravom pripada meni nekim automatizmom, te kakva prava na taj stan ima moja supruga ili djeca? Ili je možda neophodno napisati izričitu oporuku ovjerenu kod javnog bilježnika? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija