Jump to content

flori

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, znači mogu raditi što ih je volje i biti bez uporabne dozvole jer su vjerovatno dobili neku specijalnu dozvolu da mogu raditi i prodavati svoje proizvode bez uporabne dozvole, zanima me još samo koliko maksimalno može trajati probni rad?
  2. Zahvaljujem na odgovoru, znači mogu raditi što ih je volje i biti bez uporabne dozvole jer su vjerovatno dobili neku specijalnu dozvolu da mogu raditi i prodavati svoje proizvode, zanima me još samo koliko maksimalno može trajati probni rad?
  3. Zanima me konkretno ukoliko netko zna, da li tvornica koja još nema uporabnu dozvolu može proizvoditi, prodavati i izvoziti te reklamirati svoje proizvode i tako već 2 godine bez ikakvih sankcija? Molim link na zakon koji se bavi tom problematikom jer ga ja ne mogu naći, tvornica je dakle još uvijek u probnom radu. Unaprijed hvala !
  4. Zanima me konkretno ukoliko netko zna, da li tvornica koja još nema uporabnu dozvolu može proizvoditi, prodavati i izvoziti te reklamirati svoje proizvode i tako već 2 godine bez ikakvih sankcija? Molim link na zakon koji se bavi tom problematikom jer ga ja ne mogu naći, tvornica je dakle još uvijek u probnom radu. Unaprijed hvala !
  5. Evo molim još jednom da mi netko pomogne savjetom...nemoguće da nitko ne zna?
  6. flori

    Štala

    Mike da li možda znaš koja služba ili ured je dužna dostaviti idejni projekt meni na uvid ili ja to moram sam zatražiti?
  7. flori

    Štala

    Mike hvala na iscrpnom odgovoru,kako sam shvatio prije njegovog početka gradnje ja bi trebao dobiti idejni projekt na uvid i onda se očitovati o njemu,nadam se da ću onda i dobiti taj projekt na uvid...
  8. flori

    Štala

    Susjedova štala odnosno garaža naslanja se cijelom dužinom na našu kuću,ta njegova građevina je niža za etažu od moje kuće,na toj spomenutoj strani ja imam prozor 50 godina,i još jedan koji je zazidan prije 10 godina,dakle s prozora gledam na njegov krov štale i garaže,čuo sam da susjed planira graditi apartman od spomenute štale,nemam ništa protiv ukoliko ostane u dosadašnjim gabaritima,ali što ako primjetim da on ima namjeru dignuti kat na postojeću prizemnu garažu odnosno štalu?(navedeno kao štala u zemljišnim knjigama),da li on mora ishodovati prethodno moju suglasnost odnosno moj potpis za takvo što i da li može uopće ishodovati građevinsku dozvolu za takvu nadogradnju(meni bi zatvorio prozor)bez mog potpisa?
  9. Molim vas za pomoć! Kuća moga djeda je upisana na katastru 1/2 na njegovo ime a druga polovica je podijeljena između druge dvojice ljudi(dakle djedovo se ime ne spominje na toj parceli),ta druga dvojica ljudi(od kojih jedan odavno nije živ nisu nikada živjeli u toj kući a niti njihovi prethodnici unazad barem 150 godina) ali su zbog nesređenosti vlasništva navedeni kao vlasnici spomenute parcele odnosno dijela kuće jer oba ta dva dijela tvore jednu kuću od kada znam.Dakle moj djed živi(zajedno s bakom) u toj kući neprekidno 70 godina i nikad nije bilo sporno čija je ta kuća(nikad nitko nije ni tražio svoju polovicu kuće),okolne parcele također su čisto 1/1 njegovo vlasništvo.Moje pitanje glasi:Kako da se moj djed upiše na onu polovicu kuće koja trenutno nije na njegovo ime? Molim za odgovor i unaprijed vam zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija