Jump to content

mia_31

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima! Podnijet ću tužbu protiv bivšeg poslodavca radi isplate neisplaćenih plaća. Zanima me da li u tužbi moram navesti da tražim naknadu sudskih troškova od tuženika ili se samo po sebi podrazumijeva da strana koja izgubi spor plaća troškove? Hvala unaprijed
  2. Pozdrav svima! Prekinula sam radni odnos izvanrednim otkazom zbog neisplata plaća 6 mjeseci. Kako je od onda prošlo godinu dana, a od mojih plaća naravno ništa, podnijela bi tužbu. Zanima me koliki iznos (naknada štete prema čl.114. st.3. ZOR) mogu tražiti, tj da li netko zna prolazi li to uopće na sudovima i koliki iznos mogu uopće dobiti? Hvalaaa!
  3. Radim u informatickom poduzecu koje se izmedu ostalog bavi i prodajom. Imam kod kuce i dijete (ali to poslodavca nije briga), koje na srecu ne place gladno jer zivimo kod mojih...ali zalosno je to sta se jos uvijek dogada da se covjek nade u takvoj situaciji. Hvala na pomoci...izvuci cu se, nekako vjerujem u to!
  4. U takvoj sam situaciji da ne znam sta da radim. Jos jedna od solucija o kojoj razmisljam je da mu dam uvjet do kraja 8 mj. Posto planiram 15.08. otici na godisnji odmor, pa ako mi do kraja mjeseca ne isplati bar 2 place da mu tada predam otkaz. Molila bi vas za savjet, sta bi u ovoj situaciji bilo najpamentnije? Bojim se da te novce necu tako brzo dobiti.
  5. Hvala Vam na odgovoru! Ovako, u Ugovoru mi pise da je isplata place najkasnije do 15-tog u mjesecu za prosli mjesec. Moj poslodavac nije ni jednom spomenuo da isplata place nece biti, nego su tu uvijek izvlacenja tipa - bit ce sutra, bit ce do kraja tjedna ili bit ce ali ne zna se kada. Moram spomenuti da mi je u meduvremenu isplatio jednu placu ali "na ruke". Znam da nisam smjela pristat na to ali sam nazalost radi situacije u kojoj se nalazim morala pristati. Pokusala sam da napravimo to preko virmanske uplate preko njegovog racuna ali on je u tolikom minusu da to nije bilo moguce ostvariti.
  6. Molila bi Vas za nekoliko savjeta. Radim u obrtu i nisam dobila placu za 3,4,5,6 a vjerovatno necu ni za 7 mjesec. Sa 1.8. planiram dati izvanredan otkaz kod kojeg pretpostavljam ne trebam odrađivati otkazni rok zbog teške povrede obveze iz radnog odnosa od strane poslodavca. Ono sto me zanima je slijedece: 1. Da li moram dobiti potpis poslodavca na papiru kojem predajem otkaz? 2. Koje dokumente da navedem kao dokaz neisplate place, ili je samo dovoljan taj razlog da ga navedem? 3. Mogu li traziti naknadu stete u otkazu, i ako da u kojem iznosu? Hvala unaprijed Mia
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija