Jump to content

klupko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je klupko objavio

  1. Nasljedio sam oporučno od tetke stan i nešto zemlje. Sada moram na poreznu upravu odnjeti rješenje o nasljeđivanju. Tetka se nije udavala niti je imala svoje djece. Nasljednici smo bili ja i sestra međutim sestra se odrekla u moju korist. Mene sada zanima da li ja kao nećak moram plačati porez na nekretninu. To mi nije jasno jer netko kaže ne netko da pa bi molio one koji znaju što je prava istina da se jave. Ako sam slučajno oslobođen želio bi znati po kojem članku zakona jer bi volio otići spreman na poreznu. Ako išta znaći živio sam sa tetkom zadnjih 15 godina u istom stanu prijavljen na istoj adresi i u svom vlasništvu nemam ništa drugo osim eto tog stana koji mi je i ostavljen zato što sam se brinuo za nju.
  2. Problem je u tome što na riješenju ostavštine od nezinih sestara piše samo mirovina jer nije prijavila da imaju dio zemlje u drugoj opčini. Imam riješenje od djeda na kojem piše da su tetke nasljedile ali ne i na njihovom riješenju.
  3. Da li bi ja sada trebao za prve dvije tetke predati zahtjev za naknadno pronađenom imovinom pa da sve to skupa uđe u ostavštinu treće tetke pa da se napiše ponovno riješenje o nasljeđivnju nakon zadnje preminule tetke pošto nismo još predigli nikakav dokument ili javni bilježnik kod kojeg se vodi ostavinska rasprava može sam podnjeti zahtjev za naknadno pronađenom imovinom pošto smo mu donjeli sve dokumente sa brojevima spisa.
  4. Pokušaati ću ukratko objasniti slučaj. Moj djed je umro i zemljište je podijeljeno na 4 dijela. Na mog oca te na njegove 3 neudane sestre. Svi su dobili po 3/12. Nakon smrti mog uca ja i majka smo nasljedili njegov dio. Ostale su 3 tetke. Nikada se nisu udavale niti imale djece. Ja sam živio s njima 38 godina. Nakon smrti prve dvije tetke zakonski nasljednik je bila njihova jedina preostala živa sestra međutim kada je prijavljivala smrt i nasljedstvo prijavila je u mjestu stanovanja bez da je naznačila da imaju nekretnina u drugoj opčini. U ostavštinu je ušla samo mirovina iako je imala pravo na nekretnine u dugoj opčini kao njihova jedina nasljednica prvog reda. E sada dolazimo do glavnog pitanja. Nakon smrti moje 3 tetke ta ista ostavlja oporukom sve meni točnije navedeno je da ostavlja sve nekretnine koje je je nasljedila nakon smrti svog oca znači 3/12 te nekretnien koje je nasljedila nakon smrti sestara. Prije neki dan je održana rasprava na koju smo bili pozvani ja i brat s tim da se brat složio s oporukom. Međutim javan bilježnica u riješenje je uvela samo dio nekretnina točnije samo tetkinih 3/12 iako smo joj donijeli sva riješenja ostavština od djeda i tetkinih. Pitanje što napraviti da se dio i od prve dvije tetke uvrsti u njenu zakonsku ostavštinu koja joj je pripadala tj. oporučno sada meni. Hvala
  5. klupko

    razvod

    Ovoko razmisljam o razvodu od muza zanima me gdje se obratiti kolika je cijena i da li ja mogu predati zahtjev bez njega jer najvjerojatnije ne bi islo sporazumno
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija