Jump to content

Iustitia

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iustitia

    Dospjelost

    Ako je dospjelost trenutak od kada povjerioc ima pravo tražiti ispunjenje obaveze, kakav je slučaj kod računa: Ako se račun za telefosnku uslugu npr izdaje 1.1.2010. za prethodni mjesec, stigne kod pretplatnika 5.1.2010. god, a ugovoren je rok plaćanja 25 dana od izdavanja računa (25.1.2010.). Koji od ovih datuma je trenutak dospjelosti plaćanja obaveze?
  2. Kako glasi redoslijed u navođenju elemenata člana: Npr: 2.1.1 Potpuni pristup izdvojenoj lokalnoj petlji T-Com će omogućiti potpuni pristup upredenoj metalnoj parici raspoloživoj na pripadajućem glavnom razdjelniku unutar pristupne mreže T-Com-a pod sljedećim uvjetima: - ako je izmeñu krajnjeg korisnika i T-Com-a instalirana raspoloživa upredena metalna parica (uključujući i završnu točku mreže), - ako pretplatnička linija nije privremeno isključena iz T-Com mreže, - ako je Operator korisnik naručio potrebni posredni razdjelnik i posredne kabele. Šta je tu stav, a šta alineja?
  3. Bilo kakav tekst bi mi odgovarao, jer radim kao pravnica u jednom telekom operatoru. Nisam znala za ovu novu direktivu, hvala vam lijepa, eto i to mi je pomoglo. Lijep pozdrav
  4. Šta mislite da li je telekom operator ( sa značajnom tržišnom snagom ) koji je i dalje u većinskom državnom vlasništvu, obavezan postupati po Zakonu o upravnom postupku u smislu podensenih zahtjeva za pružanje TK usluga? Da li se on prema zakonu može smatrati institucijom sa javnim ovlastima? Hvala svima koji se potrude rastumačiti ovu moju dilemu.
  5. Molim sve one koji išta znaju o izvorima prava i literaturi u oblasti telekomunikacija, da mi napišu neki link ili autora neke knjige. Pored toga, da li iko zna gdje se mogu naći prijevodi Direktiva Evropskog vijeća na hrvatski jezik, koje su relevantne za ovu oblast, radi se o brojevima 19/02, 20/02, 21/02 i 22/02. Hvala unaprijed, Pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija