Jump to content

Zbla_os

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Firma gdje sam radio nije iz mjesta gdje živim. Rečeno mi je da ću dobiti poštom rješenje, ali ne znam kada! Vjerojatno planira poslati u ponedjeljak ili utorak jer me odmah skida s plaće i na biro. Stvar je da je poslovnica zatvorena, ali tvornica radi tako da mogu tamo odraditi otkazni rok, i to mi može predložiti(300km udaljeno). Ako odbijem, dali mogu dobiti drugi otkaz tako da nemam pravo na naknadu?? Pravo na otpremninu imam svakako. OTKAZNI ROK nigdje nije spominjan, znači kad mi istekne 3 dana godišnjeg od prošle godine dobivam otkaz i na biro. Jedino ako direktor ne zna jer je prepustio sve odvjetniku.
  2. Poštovani, danas sam dobio usmeni otkaz zbog zatvaranja trgovine. Rješenje nisam dobio, ali mi je rečeno da idem od sutra na godišnji što mi je ostao 3 dana od prošle godine. Otkaz je poslovno uvjetovan i imam pravo na naknadu sa biroa, i dobit ću neku otpremninu. ALI, pošto sam to saznao danas, danas se trgovina odselila i nemam gdje raditi, a nije mi naveden otkazni rok! Po zakonu imam pravo na mjesec i 2 tjedna. Dali meni poslodavac može mjenjati poslovno uvjetovani otkaz ako ja tražim otkazni rok. Znači drugim rječima ako se usprotivim što mi se nije reklo na vrijeme i jednostavno nisam ništa znao, niti odradio otkazni rok. Pa se poslodavac zainati i promjeni mi otkaz na drugačiji da nemam prava na naknadu sa biroa. Jeli to moguće ?? Hvala!! P.S.- molio bih što hitniji odgovor jer bi trebao to rješiti do petka da me ne odjavi sa posla!
  3. Meni je čovjek u osiguravajućem društvu rekao te dvije opcije, i predložio mi je da darovnim ugovorom meni prebaci skuter, a ja kad budem kupovao motor i kad ga budem regao na konto tog skutera ću imati bonus koliko imam i na skuteru...
  4. Otac u posjedu ima skuter od 50ccm, i na njegovom je imenu, ali ga ja vozim.. Pošto sam se zaposlio i sve, kupujem motor od 750ccm. Dali da ga stavim na očevo ime, zbog bonusa, pa kasnije mi prepiše motor na moje ime darovnim ugovorom.. Znači skuter ostaje na njegovom imenu, a meni motor na moje ime.. I dali onda prilikom iduće rege ide isti bonus, ili ne? Ili solucija da prepiše skuter darovnim ugovorom na mene, i onda i motor na moje ime ide pa tako ide bonus... Dali onda moram platiti porez ili nešto na motor jer je drugi na mom imenu..*? Hvala i pozdrav!
  5. Naime ovako.. Radi se o sljedećem.. Muž koji je gluhonjem, i žena koja je bolesna, a sad dal je na živce ili nešto ne znam.. Dobili su stan u podrumu (gradski stan) kao socijalni slučaj.Žena terorizira cijelu zgradu, više ju nitko ne može trpjeti jer ne zna normalno pričati, na svakog se dere, sve joj smeta, pravi scene.. Jednom je na majku moju išla nekom željeznom šipkom da će ju udariti.. Žena je očito bolesna na živce jer stalno nešto izvoljeva, trebao bih ju snimiti da vidite kako se ponaša, jer to ne možete zamisliti.. Ne zna normalno pričati nego proizvodi glasne neartikulirane zvukove koji znaju i cjelu zgradu probuditi usred noći.. (7 stanova, P+2 kata)... Što učiniti da se ta obitelj makne iz tog stana jer stvarno se svatko iz zgrade više boji ući u dvorište u kojem ona operira... Užas.. Pomagajte! Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija