Jump to content

Suaml

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo odgovora za helen: "Mislim da ni dalje nije u potpunosti jasna situacija. Zašto vas je dotična osoba napala i kako je moguće da ne znate kojim oružjem?" - Doticna me osoba napala iz meni nepoznata razloga, ponavljam da me je udario sakom. Kako je došlo do situacije da ste se našli unutar kuće? - Do te je situacije doslo tako da je on mene pratio u kucu. U kojem trenutku ste ga napali nožem, odnosno je li taj napad nožem bio odgovor na određenu provokaciju ili napad? - Napao sam ga, tp jest krenuo sam prema njemu u VLASTITOJ kuci bez noza, ali zbog rasporeda prostorija u kuci i sticajem okolnosti noz mi se nasao pri ruci. Glava mi je bila cijela razbijena i jos mi prijeti ubojstvom familije. Vi procijenite da li je moj cin odgovor na provokaciju ili napad. Zašto ste ga napali izvan kuće ako ste prethodno bili u kući i tamo došli u posjed noža? - Zato sto je kad sam krenuo prema njemu poceo izlaziti iz kuce, a ja nisam znao da li ima kakvo oruzje vani, npr u autu ili slicno, a po samom opisu dogadjaja se vidi da nije normalna osoba. Zašto ste ga uboli tri puta i gdje?" - tri puta da ga onesposobim, pri tome moram istaknuti da nisam imao namjeru ubiti ga, dvije su rane ustvari samo rezovi, a treca je ubodna. Zivot mu ni u jednom trenutku nije bio u pitanju. U leda. Nadam se da je sad jasnije.
  2. Kratak opis dogadjaja: Nismo se tukli, bacio me na pod i ja sam udario glavom i razbio arkadu, tada je on mene sakom u glavu te ja opet udaram glavom od pod. Dizem se sa poda i ne osvrcem se za njim. Kada sam uso u kucu, krenuo sam prema wc-u da se pogledam. Tada sam cuo njegov glas i vidio ga u mojoj kuci. Krenuo je prema mom tati koj je pio kavu prije posla. Rekao je mom tati da ce nas sve poklati. Tada sam se okrenuo, krenuo prema njemu i usput uzeo nož. Nisam znao da li je naoruzan, i nije me ni bilo briga. Fizicki smo tu negdje. Neznam da li se iz opisanog to moze smatrati tucom. Neznam da li me je htio ubiti. Odgovor na zadnji post: Kada sam ja nasrnuo na njega, a nakon svih prethodnih dogadjanja, nisam primjetio da li je imao oruzje u ruci, iskreno, neke mi slike fale.
  3. Nekako je nabavio moj broj telefona, dok sam spavao, oko 4h iza ponoc me nazvao i rekao da me hitno treba na 2minute. Nisam prepoznao glas, te sam izasao da vidim o cemu se radi. Za oruzje nisam siguran, nakon tog dogadjaja sam saznao da je vec kaznjavan, te da u kuci posjeduje oruzje. Napao me izvan kuce, ali je nakon napada usao u moju kucu i zaprijetio mi familiji, zamiskite?? Sta reci, samo mi je pao mrak na oci.
  4. Da, zamislite dva sam puta morao zvati da bi dosli. Oni kazu da nije samoobrana jer sam ga ubo ispred kuce, kao iso sam za njim. Policija me privela, drzali su me u pritvoru 24h i onda su me pustili da se branim sa slobode?!?
  5. Napadunt sam ispred svoje kuce, zadobio "otvorenu ranu iznad oka cca 7cm" te, "tupu traumu" iznad cela i lijeve jagodice. Dok sam se povlacio kuci, napadac je usao zamnom i prijetio da ce nas sve poklati. U bijesu sam uzeo noz (prvi pri ruci) te ga uboo tri puta, ali ispred kuce. kako okarakterizirati to i kakvoj se kazni mogu nadati??? Da li ce i osoba koja me napala kazneno odgovarati? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija