Jump to content

Morgoth

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani, molim savjet glede sljedećeg: radim kod poslodavca koji nam smanjuje plaće, traži da radimo prekovremeno već godinama (neplaćeno, za što imam pismene dokaze), konstantno vrši psihičko maltretiranje itd. Imam ugovor na neodređeno. Radi prirode posla, želio bih dati izvanredni otkaz Ugovora o radu BEZ otkaznog roka, kako bih odmah sljedeći dan nakon otkaza mogao prijeći raditi kod poslodavca pod boljim uvjetima. Koje su moguće posljedice po mene (npr. tužba poslodavca i kako bi sud mogao procijeniti iznos odštete koju bi poslodavac zahtijevao od mene)? LP
  2. Zakon o radu propisuje ugovor o radu na neodređeno vrijeme kao pravilo, dok se ugovor o radu na određeno vrijeme sklapa samo u iznimnim slučajevima. Na gore opisan način poslodavac na isto radno mjesto može svake tri godine zaposliti nekog drugog bez da ikome ikad da ugovor na neodređeno koji je pravilo. Jel netko zna kakva je sudska praksa u slučaju da se poslodavca tuži? Budući da povećanje obujma poslovanja očigledno nije privremeno.
  3. Dobar dan, Može li poslodavac na isto radno mjesto umjesto radnika kome istekne ugovor na određeno zaposliti odmah nekog drugog? Ili se pravilo o tome da 6. mj. ne može nikoga zaposliti primjenjuje? Djelatnik ima ugovor o radu na određeno zbog povećanja obujma poslovanja. Dakle ne dolazi do smanjenja obujma, već do promjene djelatnika da se starom djelatniku ne bi morao dati ugovor na NEODREĐENO (3 god.) I što ako poslodavac samo deklarativno promjeni naziv radnog mjesta i zaposli nekog drugog? Hvala
  4. Na papiru nije bilo označeno da ima mehaničkih oštećenja jer je bio u potpunosti neoštećem. Prilično sam siguran da istekom 45 dana istječe i "razumni rok"...
  5. Pozdrav, situacija je sljedeća: Mobitel sam odnio na servis u T-centar 10.09. Vraćen je u trgovinu nakon 4 tjedna sa oštećenjem ekrana kojeg prije nije bilo i za što imam pismeni dokaz. Rečeno mi je da će ili zamijeniti ekran ili dati novi uređaj, a da to mogu tek kad stigne odobrenje putem maila iz Zagreba. Uvjeravaju me da će doći i govore da oni tu ne mogu ništa. Uređaj je sada dva tjedna kod njih u trgovini sa razbijenim ekranom i oni još uvijek čekaju odobrenje. Ponašaju se krajnje neodgovorno i nezainteresirano. Pozvali me da pričam s voditeljem poslovnice, čekao sam voditelja 35 minuta iako je on bio u uredu i na kraju nije htio pričat. Bez mobitela sam sada 44 dana. Pisao sam pritužbu službi za korisnike jučer putem maila. Molim vas za savjet što napraviti u slučaju: a) da mi NE odobre popravak/zamjenu uređaja. Tužiti ih temeljem Članak 427. Zakona o obveznim odnosima? „(1) Prodavatelj, odnosno proizvođač dužan je o svom trošku prenijeti stvar do mjesta gdje se treba popraviti, odnosno zamijeniti te popravljenu, odnosno zamijenjenu stvar vratiti kupcu. (2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.“ b) U slučaju da odobre popravak i odluče ponovo slat u servis, to bi značilo da ću biti bez mobitela ukupno minimalno 65 dana pa me zanima je li to zakonski prihvatljivo. Komu se još mogu obratiti u slučaju da njihovog odgovora i dalje ne bude. Hvala, pozdrav!
  6. Jel može darovatelj kasnije tražit raskinuće/poništenje ugovora o darovanju? I tko može pobijat ugovor o darovanju i zašto? (mislim da sam vidio da se moze ako se obdarenik ogriješi o darovatelja il nešto slično) Mislim da mi ugovor o dosmrtnom uzdržavanju nije opcija jer se za tu osobu ne brinem, samo bi isplaćivao mjesečnu novčanu naknadu...? Osoba ima i drugu imovinu koja ide ostatku obitelji.
  7. Jel moguće u ugovor o darovanju nekretnine ubacit članak kojim se obdarenik obvezuje isplaćivat neku mjesečnu naknadu darovatelju do njegove smrti?
  8. Znači opcija je ulaganje prigovora i čekanje zastare obzirom na brzinu rada naših sudova
  9. Hvala, vrlo lijepo objašnjenje!
  10. Da, na to sam mislio. Hvala. Kakav je postupak? Prilikom ulaganja prigovora se traži ili...?
  11. Pozdrav! Da li se i u kojem slučaju za prometne prekršaje može tražiti dobrotvorni rad?
  12. Pozdrav! Zanima me da li bi moja djevojka koja živi sa mnom u stanu koji glasi na mene nakon prekida vanbračne veze imala pravo na dio stana? I koja je razlika ako bi bilo oženjeni? Također koja je razlika ako bi neoženjeni ili oženjeni živjeli u stanu koji glasi na mog oca? Hvala!
  13. Pozdrav! Zanima me plaća li se prijenos nekretnine na sina ili unuka? Npr. darovnim ugovorom, ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju i sl. Hvala.
  14. a što ako osoba koja umre i ostavi dug nema imovinu, ali ima opunomoćenu osobu koja je isto imala prava na korištenje računa koji je minusu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija