Jump to content

Winston

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Stecaj je bio pred godinu i nesto pokrenut od jedne firme, ali nekako, ne znam kako, vlasnik ga je blokirao! Nemam namjeru pokretati stecaj, ali me zanima da li cu ja jednog dana dobiti svoje place ili ne, ako nisam isao posebno napraviti ovrhu? Da li mi drzava drzi stranu ili ne?
  2. Molim vas informaciju... Kada firma (d..) prestane raditi i jednog dana ode u stečaj (iako se pitam zašto već nije jer se poslovanje ne odrzava vec dvije godine, nikog nema u firmi a dugovi su ogromni i to prema drzavi, dobavljacima, bankama, radnicima...) da li ce radnik bez ikakvih posebnih poteza biti namiren za neisplacene place ili radnik mora ici odvjetniku kako bi napravio nekakvu ovrhu nad poduzecem kako bi dobio svoje place? Pitao sam jednu mladu odvjetnicu i ona mi je rekla da nema smisla praviti ikakve ovrhe, jer je na racun vec zakaceno ionako poduzi popis vjerovnika i dok bi ja dosao na red, nista ne bi ostalo! Da li je to tako ili ce drzava ipak zastititi radnika i iz stecajne mase prvo isplatiti radnika (koji nije isao napraviti ovrhu)? Ili sam ja budala koja je dobila krivi savjet? Hvala unaprijed na odgovorima...
  3. Ma nisam ja ljut na vas ovdje, dapace zahvalan sam sto vas ima koji zelite udjeliti savjet! I zato vam puno hvala! Ljut sam na sistem i samo to! Ocekivao sam malo vise "normalnoga", "logicnoga", "sigurnoga" i "da se podrazumjeva" kad se radi o dobroj stvari, postenoj stvari! Hvala vam jos jednom na savjetu...
  4. Bio sam na Zavodu za mirovinsko osiguranje i tamo su mi rekli da sva moja potrazivanja do otkaza, jesu moja i da cu ih kad tad dobiti i da ne trebam nista posebno raditi odnosno potezati! Moj je i staz i mirovinsko i zdravstveno! A trebale bi biti i place! Sad mi vise nista nije jasno! Na kraju, zasto postoji Zakon, zasto postoju ugovori, obracuni i ne znam sta sve ne da bih ja sada morao eksta placati odvjetnike da mi daju ono sto je moje, ono sto sam potpisao ugovorom i na kraju zaradio! Toliko sam ispaljen sa svom tom situacijom da bi se pomirio i sa time da nikad ne dobijem place, samo da mi ne propadne mirovinsko i staz! Novci za penziju i radni staz!
  5. Znaci stvari se nece odvrtiti automatikom (drzava stiti radnika po pitanju placa, mirovinskog i zdravstveni, i ako ne potegnem odvjetnika, sve odlazi u vjetar, iako sam bio prijavljen, iako je sve bilo obracunato i registrirano?
  6. Molim vas pomoc odnosno informaciju sto je moja obaveza ili "pametan korak" nakon sto sam pismeno dobio otkaz u firmi (poslovno uvjetovan otkaz zbog gospodarskih, tehnickih... razloga) koja ionako vec neko vrijeme nije poslovala (cekao se priljev novca koji nikada nije ostvaren). Poslodavac nam je ostao duzan nekoliko placa, naknadu za mirovinski, zdravstveno. Na inovinu su se naslagale hipoteke te razna potrazivanja dobavljaca pa cak i kupaca! Stecaj je jednom bio pokrenut pa zaustavljen! E sad.... da li bih ja trebao ici odvjetniku i putem njega napraviti pravo, zalozno pravo ili kako da se vec nazove to potrazivanje i kao i svi ostali (banke, dobavljaci...) leci svojim potrazivanjem na ziro racun poslodavca ili sam zasticen od strane drzave i sve ono sto mi je trebalo biti isplaceno (place, zdravstveno, mirovinsko) i bude isplaceno, bez da ja ista ekstra potezem!? Ne bih volio ostati ni bez radnog staza koji sam ipak odradio! Koliko me drzava stiti, ako me uopce stiti? Sta ako se stecaj ne pokrene jos pet godina i sta ako drzava ne uspije prodati imovinu? Jesu li radnici jos uvijek prvi na isplatnoj listi? Hvala unaprijed na odgovoru! Winston
  7. Hvala Valery! To je u redu da gubim naknadu ako odbijem posao svoje struke... Pozdrav
  8. Hvala vam na odgovorima i misljenjima! Ne, nemam krivo razmisljanje i ne cekam da mi Zavod pronadje posao jer znam kako opcenito stoje stvari! Istina je da me za koji mjesec ceka siguran posao koji sam si sam isposlovao, a do tada ne bih volio izgubiti novcanu naknadu posebno zbog toga sto mi je to prvi novac koji dobivam redovito ili opcenito dobivam nakon mnogo godina rada u 2 firme! Osim sto mi duguju place, duguju mi i sve ono sto ide u bruto dio (iznos za mirovinu, zdravstveno....) i to za vrijeme duze od 2 godine! Malo sam se osjecao jadno da nakon toliko vremena rada u kojem nitko nije vlasnike tih firmi stavio u red, neisplacenih placa, mirovinskog, zdravstvenog sada kad napokon dobivam neki "dinar", hoce mi i to oduzeti! Eto malo sam se pozalio... ali vjerovatno ima puno ovakvih slucajeva...
  9. A mogu li mi zbog odbijanja oduzeti novcanu naknadu?
  10. Da li me Zavod za zaposljavanje moze prisiliti na posao koji nije moje struke? Ja sam ekonomist, a sile me na sezonske poslove kao sto su kuhar, konobar, trgovac.
  11. Ako posjedujete stan iz prvog braka i u drugom braku je vas vec sada bivsi muz ulozio neki novac za renoviranje, uredjenje, da li vas moze prisiliti da prodate stan kako biste ga isplatili za taj ulozeni noivac? Hvala unaprijed!
  12. Zanimljivo je kako u mom mjestu 2003 godine bilo izmedju 150 - 200 stambenih zgrada bez uprave. Ocito da stvar ne funkcionira i da ljudi ne shvacaju da je i sama zgrada njihovo vlasnistvo i da treba brinuti i za nju! Mozdajednog dana kada komad zbuke padne na neciji auto postanu svjesni??? Hvala jos jednom KronicnaStranko! Jos samo da saznam ime i prezime osobe u opcini... (Nadam se da me ostali sustanari nece kamenovati zbog ovog!)
  13. Hvala KronicnaStranko! Pronasla sam Zakon u Narodnim novinama, samo mi je jos trebalo tvoje uputstvo! Nadam se da se nece ostvariti ono sto svgdje cujem... "Nikoga ne mozes prisiliti da nesto plati..." i "tvoj problem je cest i u drugim stambenim zgradama i tako je vec godinama..." Hvala jos jednom!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija