Jump to content

Shmrc

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje! Trebam pomoć vezano za pokretanje tužbe proti poslovnog subjekta u Turskoj. Taj poslovni subjekt je bio naš principal sa kojim smo potpisali ugovor o ekskluzivnoj distribuciji na području RH (tvrtka je velika, izvoznik u 118 zemalja) Ukratko ću samo spomenuti neke o odredbi ugovora koje su prekršili: - Paralelno sa nama su potpisali ugovor o distribuciji sa još dvije firme na području Hrvatske te su nam na taj način onemogučili fer tržišnu utakmicu, zbog toga smo izgubili ugovor o distribuciji sa Kauflandom, Kozmom i sustavom Velpro. (ugovorno smo još uvijek mi ekskluzivni zastupnici) - Nisu ispoštovali ranije dogovorenu participaciju u troškovima marketinga distribucije kroz lanac Kaufland - Aktivirali su bankovnu garanciju na duplo veći iznos od stvarnog duga Ovo su samo bitnije točke kršenja ugovora, no ne želim previše ulaziti u detalje po ostalim točkama, već samo okvirno napisati o čemu se radi. U ugovoru stoji da je za sve sporove nadležan sud u Istanbulu. Molim informaciju da li postoji koja služba za pomoć našim pravnim subjektima pri međunarodnim sporovima, a ukoliko ne postoji, molim neku pametnu jer neznam više što da napravim. Puno sam novaca uložio, osobno se zadužio, a njihovim ponašanjem sve to je propalo, kao i moj ugled kod gore navedenih partnera. Hrvatsko veleposlanstvo u TUrskoj nema pravnu sslužbu pa će mi poslati popis odvjetnika s kojima su radili pa ću probati dogovoriti plaćanje na postotak od eventualno dobivenog iznosa. Pritisnuo sam tvrtku putem turskog poslovnog veleposlanika, veleposlanstva turske pri RH, turskog poslovnog kluba u rh i hrvatskog veleposlanstva tamo dole, rekli su da će podmiriti troškove, no već se ne javljaju 3 tjedna. Molim pomoć! Hvala!
  2. HITNO tražim odvjetnika specijaliziranog za naplate naknada od osiguranja, riječ je o auto kasko osiguranju 091 2554 999 Hvala!
  3. Ovako.. trebam pomoc... zelio bih otvoriti knjigovodstveni servis, ali da ne izgubim pravo redovnog skolovanja(studij)... dalI postoji bilo kakva mogucnost da se otvori kao dodatna djelatnost ili da se otvori zadruga pa da se preko zadruge radi ili bilo kakva fora.. hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija