Jump to content

Dudek

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Pozdrav, Molim pomoć, cura mi je mađarica, radi u HR i dobila je nedavno privremeno boravište na 5 godina. Ima auto koji je registriran u mađarskoj i ima mađarske tablice isto tako i njihovu vozačku. Da li se ona smije vozit u HR sa mađarskim tablicama? I da li ja smijem vozit njezino vozilo? Hvala.
  2. Direktor sam i vlasnik svojeg poduzeća u radnom odnosu. Imam invalidsku mirovinu zbog nesposobnosti za rad koju sam ostvario prije 10 tak godina. Međutim kada sam osnovao tvrtku zamrznuo sam mirovinu i prijavio se u normalan radni odnos redovito plaćao doprinose do sada. Sada bih aktivirao mirovinu i napustio mjesto direktora, prepustio drugoj osobi. Zanima me da li ja mogu radit i dalje u svojoj firmi neke druge poslove (npr. na ugovor o djelu - koji su poslovi dozvoljeni?) te da li za svoju tvrtku mogu biti prokurist kao umirovljenik? Hvala.
  3. Dudek

    VIPNET

    Svaka tarifa ima uvjete korištenje u kojima je objašnjeno što sve ulazi u mjesečnu naknadnu a što ne.
  4. Poštovani, Radio sam kao student honorarno u jednoj privatnoj firmi na studentski ugovor. Kako su u zadnje vrijme počeli kasniti sa plaćanjem mojeg honorara odlučio sam prekinuti raditi za iste te sam pronašao drugi posao. Problem je u tome što mi je bivša firma ostala dužna isplatiti zadnji zarađeni honorar. Zanima me na koji način mogu pomaknut slučaj sa mrtve točke? Prošlo je već 2 mjeseca od kako sam odnio ugovor u SC i osobno dostavio račun spomenutoj firmi. Problematičnu firmu sam kontaktirao nekoliko puta što pismeno (mailom) što usmeno telefonom. Pismeno nisam dobio nikakav odgovor a usmeno kad nazovem svi me preusmjeravaju osobi koja mi se ne želi javiti na telefon, cura u računovodstvu se poziva samo na tu osobu kako joj ona to nije odobrila da bi platila taj račun. Pokušao sam kontaktirat SC (doduše mailom) ali i od njih nisam dobio nikakav odgovor. U studentskom ugovoru samo piše kako je za sporove nadležan sud u Zagrebu. Na računu koji sam ispostavio sam vidio da piše ukoliko se račun ne podmiri u roku 8 dana da se obračunavaju kamate koje ne znam kome idu. Molio bih savjet da me netko uputi kome da se obratim kako bi se pokušao naplatiti, koja su moja prava u ovom sučaju i kako ih ostvarit? Hvala.
  5. pozdrav, Kod lamele i korpe u 90% slučaja njihova dugotrajnost i potrošenost ovisi o vozaču, tj. varira od vozača do vozača ovisno o načinu i vožnje i neovisno o broju kilometara. Ukoliko su u servisu ustanovili da su korpa i lamela istrošeni i da uzrok nije neki drugi kvar nisu vam dužni zamjeniti istrošeni dio. Lamela je dio potrošnog matrijala iako se ona u nekim "normalnim" (uzmimo kao prosjek) uvjetima mjenja na nekih 100000 km ovisno o proizvođaču tj. kako je propisano i načinu vožnje, sa time da način i "kvaliteta" vožnje jako puno utječe na to te se time vjek iste može produžiti za znatno više km odnosno manje. Budući da automobil ima samo 1700 km (što ne isključuje gore navedeno), postoji mogućnost da je uzrok neki kvar. Raspitajte se u servisu koji je uzrok nastalog kvara.
  6. Pozdrav, dakle radi se o sljedećoj situaciji. Ja sam u stalnom radnom odnosu 2 godine i ove godine namjeravam upisat ekonomju redovni (jer izvanrednog nema više) pa me zanima ako ću postat redoviti student da li ću ja moći ostat prijavljen ? i koji je postupak i koje su mi opcije? radit moram jer nemam druge a htio bih se školovat i završit taj fakultet ... hvala
  7. Zna li netko koliki mi je rok da platim kaznu da ne dođe do prisilne naplate ?
  8. nemam više tu uplatnicu ... koliko mi je rok za platiti tu kaznu ? Ako dođe do suda di policija zahtjeva zatvorsku kaznu da li još postoji mogućnost da platim tu istu kaznu ? postoji li kakava mogućnost za žalbu ?
  9. Pozdrav, molim pomoć, Danas sam dobio obavijest od MUP-a RH da me obavještavaju o zabrani upravljanjem motornim vozilom B kategorije u tranjanju od 3 mjeseca. Zabrana počinje teći od preuzimanja obavijesti. u 3 mj me zaustavila policija da sam prošao kroz crveno svijetlo ...(3mj bez vozačke i 2000 kn) međutim nisam u roku uložio prigovor. da li se sada može uložitit prigovor ? Vozačka mi treba radi posla. Nisam platio kaznu kako će se izvršitit naplata ? Očekivao sam poziv od suda međutim dobio sam presudu MUP-a. Molim Vas savijet te ako mi može objasniti netko daljni slijed naplate ukoliko ne mogu uložit prigovor. hvala
  10. Koji je postupak ukoliko ja u roku 8 dana ne napišem prigovor nego čekam da dobim poziv od suda? Da li se onda mogu žalit sudu ili usmeno objasnit sudcu situaciju. Obrazac na kojem je napisan prekršaj je R-108 hvala
  11. Pozdrav, Jučer navečer prilkom skretanja sa glavne u sporednu ulicu prošao sam kroz žuto svjetlo. Nisam se mogao zaustavit. Sa druge strane raskrižja okomito na taj semafor stajala je policija koja je vjerovatno čekala jer su znali da zbog gužvi i ostalih okolnosti ponekad nije moguće na tom semaforu zastavit se na vrijeme. E sad policija je odmah krenula zamnom iako nije mogla vidjet na koje svjetlo sam ja prošao (a bilo je žuto), te policajac priča kako sam ja prošao kroz crveno a znam da sam prošao kroz žuto. Iako sam mu pokušao objasnit splet situacije nije mi ni htio slušat nego mi je napisao kaznu (3 mjeseca oduzimanje vozačke dozvole i 2000 kn) i pitao me jel hoću potpisat i ja sam potpisao. Jel se mogu žalit na ovaj prekršaj ukoliko sam ga potpisao ? E sad jedno pitanje, šta se dogodi ukoliko ja ne potpišem taj prekršaj ?
  12. Dajte mi recite ja bih sad pisao prigovor na to, na šta da se vadim i šta da napišem ? hvala
  13. Naučite se pristojnom ponašanju jesam, hvala jel mi može neko reć šta mi je dalje činit ?
  14. 1. inače nosim 2. neću platit za nešto što nisam kriv platiti ću za to što nemam vozačku. 3. poštujem 4. ne pišem
  15. Danas sam dobio kaznu na iznos od 1300 kn kao MLADI vozač i zbog toga što nemam vozačku sa sobom. Imam 23 godine a pložio sam 09.2003. godine. Murijak me zaustavio i reko je da sam mladi vozač jer nemam 24 godine, te da vozim prejak auto ... (129 KW) a ne 75 KW kako zakon nalaže, nakon prepucavanja sa murijakom reko je da mi neće pisat ništa al eto došlo mi je ovo ABNORMALNO pismo. Kako ja sa 5 godina iskustva mogu biti mlad vozač ???? Koji su to mrtvi zakoni, kad sam ja išao u autoškolu ti zakoni nisu ni bili ni u planu ni nikome na pameti !!!! Šta da radim sad ???? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija