Jump to content

Davor1982

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Davor1982 objavio

  1. stvar je slijedeća,ugovor o najmu je nemoguće dobiti, jer već 9 god ne postoji pravilnik o dodjeli i korištenju stanova na Hž-u. Inače je dogovor usmeni između mojih šefa i direktora nekretnina bio da se ja koristim stanom do donošenja pravilnika, što mi je šef tek kasnije rekao. on mi je dao i papire da predam u elektru i kod distributera vode u kojem to isto stoji(da mi ispostavljaju račune za struju i vodu -jer se ja koristim stanom do donošenja pravilnika.
  2. Evo da iznesem svoj problem.. 3 godine se koristim stanom u vlasništvu Hž Nekretnina. stvar je sljedeća-kako već preko 5-6 godina nema pravilnika o dodjeli stanova,ja sam od šefa kolodvora dobio ključ,renovirao stan i počeo se koristit njime. Za par mjeseci mi je došla tužba za smetanje posjeda , koju sam dobio u svoju korist. Sada nakon već 3 godine korištenja stana došla mi je tužba radi predaje u posjed.. Zanima me dali postoji rok za ovu tužbu pošto 2 godine od pozitivnog rješenja, i odbijanja žalbe od strane županijskog suda za smetanje posjeda.. Na zahtjev o mirnom rješenju tužbe nisam odgovorio,jer nisam znao da je to moja obveza, da bi kod dostave tužbe vidio da se to vodi kao dokaz jer sam se oglušio o taj zahtjev, jer nigdje to nije bilo navedeno. Dali mogu navesti u odgovoru na tužbu da nisam bio bio upoznat s tom činjenicom?
  3. evo malo sam pogledao onu stranicu i mislim da sada budem malo pisao pravobranitelju.jer danas sam dobio odgovor od osiguranja od kojeg potražujem;da oni smatraju da sam ja kriv za prometnu nesreću.. a policijski službenici,par osoba koje sam kontaktirao iz područja prometa na temelju izvješća policije smatraju da to nikako nije tako.. U odgovoru njihovom mene krive po članku 43,stavak 2 zspc.A u izvješću policije nju. Još pogotovo jer nije bilo pokazivača smjera na prikolici.Tako da sam ja započeo pretjecanje maksimalno korektno..
  4. Eto da i ja se požalim na svoju prometnu nesreću.. Dana 16.05.2008. sam imao prometnu nesreću.Ja sam vozeći osobno vozilo; pretjecao traktor sa prikolicom.U pola pretjecanja traktoristica je odlučila skrenuti u lijevo u bočnu ulicu.(isto je navedeno u izvješću policije.)Na traktoru i prikolici nije bila nikakva signalizacija(bio je samo jedan ostatak od žmigavca).Ja sam pretjecao na isprekidanoj liniji,ograničenje je bilo 70 km/h. Na prikolici punoj bala nalazile su se i 2 maloljetne osobe. Trag kočenja je bio cca 12 metara.Od udara,jedna osoba je ispala sa prikolice.Zbog kočenja udario sam u prikolicu bočno,tj ispred njenog lijevog kotača. Kontaktirao sam njeno osiguranje.I oni su mi nakon mog podnešenog zahtjeva 21.05.08. za štetu rekli da čekaju izjavu traktoristice.Izjava se čekala do 23.06. Nakon toga su mi rekli da im dostavim samo račun popravka kada popravim vozilo. Kojih 4 tjedna sam čekao da dođem na red kod limara,i oko 20.07.sam ih nanovo kontaktirao-jer par komada djelova je koštalo preko 15000kn. Moj majstor ih nije naručio,jer smo čekali odgovor njihov.24.07.08. su me tek obavjestili da su mi odredili 50 posto suodgovornosti za nezgodu.Ja smatram da nisam nikako odgovoran. popravak bi ispao cca 29000 kn,a oni su mi ponudili nagodbu od 18000 umanjeno za 50 % znači kojih 9000.Zanima me dali oni smiju tako postupati,tek nakon 2 mj mi reć kako sam suodgovoran.Te koje su moje moguće pravne opcije;tužit ih ili uzet 9000.Sa polovnim dijelovima bi me ispalo oko 9500 do 10000 popravak
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija