Jump to content

Marilldo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok budem provjerio kod suda,ali velim Vam nije bilo nikakvih poziva za rocista. I vjerujte mi sud se vuce tako dugo,po meni je to nabijanje duga jer je kamion izgubio trzisnu vrijednost. Pa da si naplate sto vise odugovlace sa sudom,tako da mogu sjesti na nekretninu.. Hvala vam za sada kada budem dobio od suda tocnu informaciju ponovno cu se javiti da Vam predocim tocno stanje na sudu.
  2. Puno Vam hvala na odgovorima,ali da Vam poblize objasnim drugu banku. Druga banka je leasing kuca koja ima pravo na kamion koji je pod leasingom(kamion nema vise neku trzisnu vrijednost). Kada sam kontaktirao leasing kucu rekli su mi da je predmet na sudu,ali u svemu tome mi je zanimljivo da su oni taj predmet vukli tri godine. I cijelo to vrijeme su kamate rasle,na sudska rocista nisu pozvali duznika(mog oca) valjda ne moraju,niti nisu slali nikakve obavjesti do danas. Ali po Vasem odgovoru izgleda da imam ozbiljan problem,jer oni su pokrenuli sudski postupak prije tri godine. To bi znacilo da oni mogu potrazivati od mene naplatu duga ukoliko pobiju darovni ugovor jer ce biti napravljen za vrijeme sudskog postupka.
  3. Imam par pitanja na koja se nadam da ce netko imati odgovore. 1. Moji roditelji imaju kucu na hipoteku,procitao sam ovdje na portalu da je moguce prenjeti kucu na drugog vlasnika ako je pod hipotekom(u mom slucaju bi to bilo na mene). Ja bi preuzeo terete hipoteke na sebe,a moje pitanje je. Dal je moguce napraviti prijenos ako je jedan vlasnik(otac) u inozemstvu i nema mogucnosti se vratiti u Hrvatsku??I kome se moram obratiti da pokrenem postupak? 2. Dal se darovni ugovor smatra kao nasljedstvo? 3. Dal se nakon mog upisa u gruntovnicu mogu upisati drugi,posto vlasnik nece biti moj otac. To pitam jer je otac napravio dug u jednoj banci,te vjerujem da ce se sudskim postupkom upisati u gruntovnicu. 4. Ako ja prodam kucu kada bude na mene uz dogovor banke koja ima kucu pod hipotekom,dal ta druga banka preko povjesti vlasnistva moze zatraziti te novce za prebijanje duga? S time da bi ja kupio odmah drugu nekretninu. 5. Znaci moje nagrubo pitanje bi bilo dal se mene moze teretiti za njegove dugove? Zato sam i postavio i pitanje broj 2,jer me zanima dal je to nasljede jer znam da koliko nasljedis toliko vracas.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija