Jump to content

paulamax

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U kojem je roku poslodavac dužan isplatiti otpremninu prilikom odlaska u invalidsku mirovinu?
  2. Molim vas za pravni savjet, naime podnijela bih zahtjev za razvod braka. Majka sam dvoje maloljetne djece, nezaposlena sam, suprug radi, ali se vodi da je na bolovanju zbog toga što nastoji ostvariti mirovinu( PTSP,Hrvatski branitelj je). Ja primam porodiljnu naknadu, ali kao nezaposlena. Živimo u stanu od njegove majke. Razlog zbog kojeg želim podnijeti zahtjev je preljub( s njegove strane). Nije ishitreno to što se želim razvesti, ovo je samo bila kap koja je prelila čašu. Bojim se da bi mi zbog nezaposlenosti mogao oduzeti djecu. Još su mali( jedno 6,5 godina, drugo 5 mjeseci). Mučno mi je ovo sve zbog njih, ali preko preljuba ne mogu prijeći, a odnosi su nam ionako već duže vremena poremećeni. Napominjem da uzrok moje nezaposlenosti nije ni zdravstveni razlog niti sam neobrazovana, jednostavno nemam sreće sa nalaženjem posla. Imamo gdje živjeti u slučaju razvoda, moji roditelji nam cijelo vrijeme braka financijski pomažu. Komu se prvo trebam obratiti, CZSS ili sudu, i da li da uopće pokrenem zahtjev ili ne dok ne nađem bilo kakav posao( koliko je to važno u određivanju s kim će djeca živjeti, jer sam pročitala u OZ da bi on još trebao mene uzdržavati, ako sam nezaposlena). Od zajedničke imovine imamo kuću, ali ju ne smijemo prodati zato što je na području od posebne državne skrbi( mislim barem još 5 godina).Očajna sam, molim vas za ozbiljan savjet!
  3. Poštovani, Korisnik sam jedne kreditne kartice i htjela sam podići gotovinski kredit,pa me zanima da li oni imaju pravo tražiti da se odreknem pin-a( jer na taj način ne mogu podizati gotovinu u Hrvatskoj i inozemstvu)? Nigdje, ni u jednom članku ne navode takve uvjete.
  4. Da li je moguće prodati kuću iz obnove( nije još prošlo 10 godina od potpisivanja ugovora). Naime, nastupile su neke okolnosti zbog kojih bi ju prodali.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija