Jump to content

simbi

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.legalis.hr
  1. Hvala na razjašnjenju, Floki ! Još samo jedno pitanje. Ako sada sa bakom sklopim ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, , što sa onom bakinom 1/6-inom koja je navedena u ugovoru o doživotnom uzdržavanju ? Kako uskladiti taj ugovor sa novim ,pošto mi u onom daje 1/6-inu, a u novom bi 5/6-ina ? Ta 1/6 bi bila dvaput navedena. Da li se onda onaj (doživotni) treba raskinuti tj. da li ću s novim ugovorom gdje bude navedeno 5/6-ina bez problema knjižiti sve. To mi je malo nejasno. I još jednom HVALA na trudu! Pozdrav!
  2. Baka i pokojni dida su bili suvlasnici u omjeru 50/50. Poslije didine smrti 1/6 iz ugovora o uzdržavanju je prešla na mene(nisam siguran je li uknjižena,trebala bi biti) a preostale njegove 2/6 na baku, tako da je baka sada vlasnik 5/6 nekretnine. Nadam se da su informacije dovoljne.
  3. Hvala Floki! Ali moram postaviti stvar detaljnije. Baka i dida su sa mnom sklopili ugovor o doživotnom uzdržavanju. Po njemu od svakoga dobivam po 1/6,ukupno 1/3(2*1/6=2/6=1/3).Uknjižba je poslije smrti.Dida je umro. No po novom dogovoru i oporuci trebam dobiti sve a pošto (to sam naveo u prvom pitanju)je potrebno da bude na meni i prije bakine smrti, odlučili smo se na darovanje. Da li se uzdržavanje(ugovor) mora poništiti i je li potrebno da se mama odrekne nužnog dijela prije sklapanja darovnog ugovora ? Ona(mama)nema ništa protiv darovanja kao ni braća, bar je tako trenutno stanje. Didina 1/6 je ,ja mislim, već uknjižena na mene. Malo se zakompliciralo, no za Vas mislim, nije problem. Unaprijed HVALA!
  4. Hvala Floki! Ali moram postaviti stvar detaljnije. Baka i dida su sa mnom sklopili ugovor o doživotnom uzdržavanju. Po njemu od svakoga dobivam po 1/6,ukupno 1/3(2*1/6=2/6=1/3).Uknjižba je poslije smrti.Dida je umro. No po novom dogovoru i oporuci trebam dobiti sve a pošto (to sam naveo u prvom pitanju)je potrebno da bude na meni i prije bakine smrti, odlučili smo se na darovanje. Da li se uzdržavanje(ugovor) mora poništiti i je li potrebno da se mama odrekne nužnog dijela prije sklapanja darovnog ugovora ? Ona(mama)nema ništa protiv darovanja kao ni braća, bar je tako trenutno stanje. Didina 1/6 je ,ja mislim, već uknjižena na mene. Malo se zakompliciralo, no za Vas mislim, nije problem. Unaprijed HVALA!
  5. Baka mi je oporučno ostavila kuću. Međutim , zbog potrebe moram je i prije njezine smrti imati na svom imenu.Dogovorili smo se za Darovni ugovor. Jedini nasljednik je majka a imam i dva brata. Što sve treba napraviti uz Darovni ugovor da i poslije njezine(bakine) smrti sve ostane kao u Darovnom ugovoru ,bez mogućnosti dodatnih, naknadnih promjena?
  6. Baka mi je oporučno ostavila kuću. Međutim , zbog potrebe moram je i prije njezine smrti imati na svom imenu.Dogovorili smo se za Darovni ugovor. Jedini nasljednik je majka a imam i dva brata. Što sve treba napraviti uz Darovni ugovor da i poslije njezine smrti sve ostane kao u Darovnom ugovoru ,bez mogućnosti dodatnih, naknadnih promjena? Majka se slaže sa darovanjem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija