Jump to content

MIKELA

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. MIKELA

    HEP

    Imam vikendicu na Viru kraj Zadra.Nakon rata sam 98 godine prvi put došao do vikendice. Dakle ,HEP je na mojoj zemlji postavio mini trafostanicu ili razvodnu kutiju za struju za taj blok vikendica te kako do mene nisu mogli doći nisu me mogli ni pitati da li to smiju napraviti. Moje pitanje glasi da li je nastupila zastara za eventualni spor sa HEP-om ,odnosno tražiti bar stanarinu za tu razvodnu lutiju za struju.
  2. Onda ustvari ovo bi imalo neko uporište na sudu kao argument za dogovor mislim između mene i te firme ,mislim mogao bih se pozvati da ih mogu tužiti .
  3. Hvala prije svga za savjet . Mislim stroj je bio neispravan,neregistriran i neosiguran i praktično se nalažio na javnoj površini cca 20 metara od državne ceste D1. Jasno mi je da donekle imam pravo ispod žita tražiti neku odštetu od njih ,međutim smatram da samim tim što je takav stroj izišao na teren nije kriv zaposlenik već poslodavac zar ne? Dakle po vašem mišljenju ovo ima neku osnovu za eventualnu tužbu ako dogovor propadne.
  4. Dakle uredno sam parkirao automobil na za to predviđeno mijesto i imao sam nezgodu. Neispravan,neregistriran i neosiguran mehanički stroj (valjak kako stoji u policijskom izvještaju) je prilikom pokretanja nagurao kontejner na zadnji kraj mog automobila.Pozvali su policiju i očevid je uredno napravljen no valjak nije bio na vještačenju da se utvrdi zašto se prilikom pokretanja nije mogao zaustaviti. Osiguranje mi pokriva trošak popravka ,međutim točno za popravak tog kvara. Moje pitanje glasi da li ja mogu tužiti vlasnika valjka (Nadcestariju mog grada) i da li imam pravo i na svoju zadovoljštinu obzirom da nisam upravljao automobilom i obzirom na to da sada moram farbati cijeli automobil kako se ne bi vidjela razlika u boji a što mi osiguranje ne želi pokriti.Dakle da li ima osnova za tužbu protiv vlasnika stroja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija