Jump to content

zana11

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani,31.08.2008. godine postala sam tehnološki višak u školi u kojoj sam radila kao nastavnica hrvatskog jezika na neodređeno nepuno radno vrijeme od 2004. godine. Po struci sam profesorica hrvatskog jezika, a prema Pravilniku o stručnoj spremi i pedagoško psihološkom obrazovanju nastavnika u sš, imam uvjete za predavanje etike. U školi u kojoj sam dobila otkaz taj predmet predaje osoba koja je dipl. politolog, a po navedenom Pravilniku osobe te struke mogu predavati predmet Etika i kultura, a ne predmet Etika. Radno mjesto nastavnika etike je postalo upražnjeno prije 2 godine kada smo i ja i kolega radili na dijelu norme. Je li ravnatelj bio dužan ponuditi meni to radno mjesto čim je postalo upražnjeno ili je u redu da je zaposlio osobu koja nije odgovarajuće struke, a u ovoj šk. godini meni je uručio otkaz,jer je umanjen broj sati hrvatskog jezika, a ta osoba je ostala predavati etiku? Zanima me kome se obratiti jer sam tek sada bila upućena na navedeni Pravilnik. Vjerovala sam da se u školama sve radi u skladu sa zakonom.
  2. Poštovani, zanima me koja prava ima osoba od 55 godina koja je 29 godina radila u prosvjeti bez bolovanja, osim porodiljnog. Zbog teške bolesti djeteta i razvoda prije godinu dana poslana je na bolovanje s dijagnozom depresije. Na zadnja četiri pregleda utvrđeno je potpuno stanje remisije, a više ne pije ni lijekove. Ipak, medicina rada joj ne daje potvrdu o radnoj sposobnosti, a liječnik opće prakse ju želi poslati u invalidsku mirovinu. Koja su prava osobe koja ima potvrde stručnjaka da je zdrava, a njen radni status ipak ovisi o medicini rada koja je u dogovoru s ustanovom u kojoj ona radi???
  3. NItko od mojih kolega do sada nije bio tehnološki višak, a zaštićeni su kao lički medvjedi, ne znam po kojoj osnovi. No, ne namjeravam se boriti za ostanak u toj školi pa te činjenice više nisu ni bitne. Uglavnom, hvala vam na savjetima, provjerila sam jesam li na listi viškova, točan odgovor ću dobiti u petak, a pomogli ste mi i oko otpremnine. Tajnik mi je danas počeo to rješavati s računovodstvom, a za sve prosvjetare u ovakvoj situaciji bitno je naglasiti: "I PROSVJETARI IMAJU PRAVO NA OTPREMNINU!!!". Znam da to djeluje nevjerojatno, ali niti jedan moj kolega to nije znao. Svi su me uvjeravali da nemamo pravo na otpremninu niti na išta slično. ZOR, članak 125., stavak 1. bavi se upravo otpremninama. Prosvjetari, borimo se za sebe!!!
  4. Prije 4 godine zaposlena sam u srednjoj školi na neodređeno vrijeme. Zbog lošeg poslovanja uprave škole nije nam odobren upis dovoljnog broja odjeljenja te sam postala tehnološki višak. Naglasila bih i kako je ravnatelj mene proglasio viškom jer sam najmlađa i nemam djecu, a kolege koje je zadržao su već prije dobivali opomene zbog neetičnog ponašanja. S druge strane, ja sam svoj posao obavljala korektno i imala dobre rezultate. Ravnatelj je napomenuo da sam odličan radnik, a za nagradu mi valjda uručuje otkaz, ali će mi dati i preporuku??!!! Radni odnos mi se prekida 31. kolovoza. Zanima me koja su moja prava i obveze te imam li pravo na otpremninu. Također, član sam Sindikata.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija