Jump to content

amande

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. amande

    Molim pomoć

    Teta je imala napravljen ugovor o doživotnom uzdržavanju sa nećakom, njemu bi ostala kuća nakon njene smrti. Kako se on nije brinuo za nju taj ugovor je raskinut na sudu, ali još nije pravomoćan jer je nećak uložio žalbu. Teta ne može više sama.Kako ne može napraviti novi ugovor s nekim da se o njoj brine, dali ona može prodati svoju kuću, ona je vlasnica kuće, ali je on u zemljišnim knjigama upisan da će on biti vlasnik nakon smrti, jer kao što je već napomenuto kod raskida ugovora presuda još nije pravomoćna?
  2. Teta je imala ugovor o doživotnom uzdržavanju sa svojim nećakom, kako se on nije uopće brinuo za nju ona je tražila raskid ugovora i dobila ga je, no međutim on je uložio žalbu jer je na njenoj kući već bespravno sagradio kat.Ona još nije dobila rješenje od tog suda zbog te žalbe.Sada teta hoće novog skrbnika, tj. sa drugim nećakom napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju, dali ona ima na to pravo i ako ima kome se obratiti?
  3. amande

    krov

    živimo u obiteljskoj kući sa tri stana, sva tri još glase na baku.mi smo u prizemlju i naš stan je najmanji i iznosi 48 kadrata dok su ostali po 120,130 kvadrata.Jedan od tih stanova je napravljen u potkrovlju, zauzima cijelo ptkrovlje.Za vrijeme nedavnog nevremena je odnijelo dio krova,mene zanim dali mi moramo sudjelovati u troškovima popravka,iako mi sa tavanom nemamo ništa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija