Jump to content

Dejov

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima koji čitaju..! Zanima me kakva je srednja škola/fakultet potrebna za otvaranje obrta za video snimanje, nisam ni siguran u koju kategoriju spada ovakva vrsta obrta... Također, dali je obavezan poslovni prostor ili je ovu djelatnost moguće obavljati kod kuće? Molio bih sve koji su bar malo upućeni da napišu kakav odgovor.., unaprijed hvala!
  2. Pozdrav svima! Vjerojatno ste čuli da je po najnovijem zakonu RH ograničena sloboda uporabe fotoaparata i videokamera na vjenčanjima... Naime, fotografiranje i videosnimanje ovakvih i sličnih manifestacija na javnim mjestima (mislim da su privatna vlasništva izuzeta) nije dozvoljeno ˝smrtnicima˝ (heheh) tj. onima koji nemaju obrtnicu iz spomenutih djelatnosti... Nemam točan citat zakona, i na tome se ispričavam, ali siguran sam da ovakav zakon postoji i ne tiče se samo fotografije i videa već i kolača i koječega drugog... Naime, bavim se fotografijom i snimanjem i iako nemam obrtnicu, moj prijatelj bi silno želio da mu ja snimam i fotografiram vjenčanje... Moje pitanje jest; može li se ovome doskočiti zakonom o autorskom djelu, s obzirom na to da se njime plaća porez državi, i bi li ga inspektorat uvažio na licu mjesta ili bih svejedno dobio kaznu/sudski poziv/što god se već dobiva...? Moooolim vas za pomoć.. Od srca hvala!
  3. Ovaj, htio sam pitati zna li itko kakvi su zakoni glede produkcije (dakle proizvodnje ili laički rečeno, snimanja) profi pornografskih filmova u hrvatskoj? Postoji li ijedan zakon koji ovo regulira? Unaprijed hvala na svim odgovorima... Prvi put pišem na ovom forumu, i doista nisam znao pod što objaviti ovu temu.. Unaprijed se ispričavam administratorima (Premjestite ju gdje bi trebala biti, nadam se da ne tlapljem sad bez veze..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija