Jump to content

mikey

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, mozete li me savjetovati, naime tijekom braka s osobom koja nam nije u krvnom srodstvu supruznici su potpisali ugovor o dozivotnom uzdrzavanju, odnosno ugovor glasi na suprugu i uzdrzavatelja. Uzdrzavatelj je nakon 15 godina preminuo, te je stan potom prepisan supruzi. Ulazi li taj stan u bracnu stecevinu ili automatizmom pripada samo supruzi?
  2. Zar nitko nema nikakvo iskustvo ili neki savjet?? btw, dolje sam krivo naveo u tekstu da se radi o stavku 2. no radi se o clanku 101. st. 1 tocka 2. te je dolje citirana ispravna tocka zakona.
  3. Ovo je moj prvi post na ovom forumuo pa ovom prilikom pozdrav svima Zamolio bih ako tko od vas vrsnih pravnih strucnjaka ovdje ima kakav pametan savjet, naime dobio sam poziv za svjedoka u prekrsajnom postupku protiv tvrtke u kojoj sam radio preko tudjeg studentskog ugovora. Tvrtka je optuzena da je prekrsila clanak 101. st. 2 tocka 2 zakona o mirovinskom osiguranju koji glasi: 2) podatke o početku osiguranja, prestanku osiguranja, promjenama tijekom osiguranja, kao i promjene podataka - u roku od 15 dana od dana početka zaposlenja ili osiguranja ili od pravomoćnosti rješenja o svojstvu osiguranika i osnovici osiguranja, od dana prestanka zaposlenja ili osiguranja, odnosno od dana promjena tijekom osiguranja, Pitanje: postoji li ikakva sansa da se iz istog razloga kasnije podigne i protiv mene ili vlasnika studentskog ugovora isto neka prekrsajna prijava?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija