Jump to content

mpa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imam istu situaciju! na prodani stan ćete morati platiti porez (11.000 kn), a za drugi svakako predajte zahtjev za oslobođenje s naznakom da je prodani stan bio neodgovarajuće kvadrature obzirom na povećanje članova obitelji. Trebat će im oko godinu dana da pošalju rješenje za plaćanje poreza na prvi stan, a za drugi još i duže (naime ja još uvijek čekam rješenje za drugi stan) prije prodaje prvog stana i kupnje drugog, u više navrata sam odlazila u poreznu s upitom da li mogu ostvariti oslobođenje na drugi stan; uvijek je odgovor bio potvrdan; međutim, nakon što sam im predala papire za oslobođenje za drugi stan odgovori su postajali NEGATIVNI... zadnja informacija koju imam je da kad donesu rješenje koje je negativno, treba obavezno uložiti žalbu (dobro obrazloženu) te tada postoji mogućnost (ovisno o referentu i internom naputku porezne) da nas se oslobodi plaćanja poreza na drugi stan. nadam se da sam pomogla
  2. da li to znaci da izvanbilančni zapis kao izvadak iz poslovnih knjiga, koji sadrži sve potrebne elemente koje navodite, može biti podloga za pokretanje ovršnog postupka na temelju vjerodostojne isprave? totalni sam laik, pa mi treba potvrda da u bilanci ne moram imati zavedeno potraživanje koje ću pokušati naplatiti ovršnim putem; nego kad ga naplatim tek tada ga priznajem u prihod?!
  3. da li ima netko da mi odgovori na pitanje: da li mogu naplatiti potraživanje koje se vodi izvanbilančno, pokretanjem ovrhe na temelju vjerodostojne isprave?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija