Jump to content

tom1982

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam pitanje vezano za radničko vijeće. Naime u našoj jednoj državnoj firmi u kojoj je 2500 zaposlenih, radničko vijeće ne postoji već umjesto njega radi sindikalno vijeće! To sindikalno vijeće se sastoji od ljudi, koji su po meni i još nekolicini ljudi, neadekvatni da bi bili u funkciji radničkog vijeća koje jedino ima pravo na pregovore sa poslodavcem. Mene zanima da li se može osnovati radničko vijeće unutar naše firme i tko može biti izabran??? Jer naime radničko vijeće bi trebalo biti osnovano od ljudi svih profila (mislim na godine, spol, struku i poslove koje obavljaju), a ne samo VSS i sl. Pozdrav i hvala unaprijed na odgovorima.
  2. Ma ja sam se žalio samo da mi ne uzmu vozačku koja mi treba zbog posla. Nije li logično da je prošlo dvije godine pošto će rješenje tek 23.09.2008. postati pravomoćno? Nisam baš upoznat s tim stvarima. Da li se ikako može izbjeći izvršenje neprimanjem tih uplatnica i poziva u PP?
  3. Stiglo rješenje s visokog prekršajnog suda, povodom prekršaja koji sam počinio vozeći pod utjecajem alkohola (0.80 promila). Prekršaj se desio 26.04.2006. godine, u rješenju koje sam dobio jučer znači 08.09.2008. piše da je sjednica za moj predmet bila 23.04.2008. Pod rješio je piše : 1. U povodu prigovora koji se smatra žalbom okrivljenika, po službenoj dužnosti preinačuje se pobijani prekršajni nalog u dijelu odluke o primjeni negativnih bodova na način da se ova odluka ukida 2. Prigovor koji se smatra žalbom okrivljenika se odbija kao neosnovana i pobijani prekršajni nalog potvrđuje u pobijanom, a nepreinačenom dijelu. Kazna je 2000 kuna , vozačka na tri mjeseca, a kazneni bodovi se ne pridodaju odmah jer to više nije zaštitna mjera nego će se kasnije kao pravna posljedica osude nakon pravomoćnosti prekršajnog naloga evidentirati u evidenciju vozača. znači prošlo je skoro 2 i pol godine a da nisam ništa dobio prije ovoga dokumenta. Nema nikakve uplatnice za platit kaznu, niti nikakav datum da bi trebao predati vozačku na "čuvanje", to bu vjerojatno policija sad pokrenula Da li je to sve sad gotovo i moram kaznu platit ili postoji mogućnost zastare???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija