Jump to content

kjuri

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vidim da na ovom forumu ima dosta informiranih, pa bi i ja molila za malu pomoć. suprug - hrvatski državljanin za vrijeme rata iu BIH,proveo je 6 mjeseci u logoru. Nakon svega dijagnoza PTSP. U BIH je dobivao mirovinu i isto tako predao zahtjev i sad u Hrvatskoj, sve u nadi da će ostvariti opću, prije 15 dana došlo je rješenje o 100% profesionalnoj mirovini. znači na mirovinu u BIH, ovdje će primati razliku od nekih 1000,00 kuna. nas zanima, pošto nigdje se ne možemo informirati, svi nešto šute o tome, dali postoji mogućnost da se pređe u opću mirovinu? kako? zatim, ima li on u Hrvatskoj ikakva prava ko branitelj ili nikakva? kad se isplačuju zaostaci mirovine? ništa neznamo, a neznamo ni gdje da pitamo. u HZZO - u svi gledaju ko da ih neznam šta pitamo i samo nas skidaju s nekim dvosmislenim odgovorima.
  2. bili smo u braku i kad sam nasljedila nekretninu. suprug ne posjeduje nikakve nekretnine, a stan koji zelimo kupiti je povrsine 65 kvadrata. meni je neka logika govorila da ne bi trebali platiti porez na taj drugi stan, ali volim pitati. logika mi je govorila i prvi put kad sam stan nasljedila pa sam svejedno morala platiti porez. puno, puno hvala, a zna li mi tko rec da li postoji ikakav porez da bi ja trebala platiti kod prodaje nasljeđene nekretnine posto nisu prosle ni dvije godine kako stanujemo u njemu?
  3. molim vas da mi netko pomogne.prije manje od dvije godine nasljedila sam stan od 36 kvadrata u kojem sam i stanovala. na nasljeđe sam morala platiti porez od 5% jer nije bio prvi nasljedni red ili koji vec treba biti. iako je to bila moja prva nekretnina. sad bi ja taj stan htjela prodati i kupiti stan vece kvadrature u kojem bi stanovali ja i moja obitelj. tim stanom bi riješili svoje stambeno pitanje. dali imamo pravo na oslobođenje placanja poreza. posto sam na prvi morala platiti i dali se placa kakav porez kad prodajem taj stan za koji je placen porez. molim vas razjasnite mi...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija