Jump to content

Ficus

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam.... Naime, riječ je o prijateljici koja se ne koristi internetom pa zbog toga "prenosim" informacije i pitam. Savjetujem da ide korak po korak, no žali se da ju "bivši" verbalno maltretira telefonom, rekao joj je da je siguran da će joj žalba biti odbijena i da ne gubi vrijeme. Zbog verbalnog maltretiranja je podnijela prijavu policiji i CZSS-u i sada se boji ići na susret s bebom (po privremenom rješenju svake subote po 6h). Može li zatražiti Nadzor ili neku pratnju jer ga se boji, osobito reakcije kada sazna za prijavu (a hoće prije nego mora doći s maleckom) jer je već bio i fizički nasilan. Zar nije moguće ništa učiniti da beba koja je još na prsima (ima godinu i dva mjeseca) ne bude odvojena od majke 2 puta po 7 dana u mjesecu?! Majka se ne protivi tome da imaju redovite susrete ali da diejte dok je još u toj dobi ne bude bez nje duži period. Rekla je da kada se pobunila rečeno joj je od sutkinje da "što ako i bude plakala, da će se priviknuti...." PS. Ispričavam se na onome multipliciranju.
  2. Kako je moguće da Općinski sud u drugostupanjskoj presudi (još nije pravomoćna jer postoji pravo žalbe) odredi da otac ima kod sebe dijete bez prisustva majke (staro godinu dana i dva mjeseca) dva puta mjesečno po sedam dana?! Napominjem da je dijete još na prisima i da su majka i otac dislocirani (udaljeni su 250 km). Po privremenom rješenju majka je dijete svaku subotu dovozila dijete k ocu u najbliži grad (jer ima stan u njemu i udaljena je svega 55 km od mjesta prebivališta) i sada bi trebala prihvatiti ovakvo rješenje Suda? Otac djeteta se već prijeti "vezama" i činjenicom da joj žalb na to neće biti uvažena. Što poduzeti?
  3. Ispričavam se unaprijed na nejasnoći, ako tema nije ispravno imenovana no nadam se savjetu. Slučaj: riječ je o majci sa djetetom u dobi od godinu dana i dva mjeseca. U tijeku je brakorazvodna parnica koju je pokrenula ona kao tužiteljica. Otac (tuženi) nije se protivio razvodu, kako su im mjesta prebivališta udaljena 250km a otac jednom tjedno dolazi u Zg (što im je svakome polovica puta od trenutnih mjesta prebivališta) postigli su dogovor da će majka dovoziti dijete svake subote ocu u zg te je tako i u privremenoj mjeri određeno viđanje oca i djeteta uz prisustvo majke u trajanju od 6 sati. Problem nastaje oko skrbništva nad djetetom jer je otac tražio da dijete provodi kod njega svaki drugi tjedan u mjesecu (u trajanju od 7 dana) bez prisustva majke. Drugostupanjski sud je ocu to rješenjem dopustio a tužiteljica ima pravo žalbe (što ima namjeru učiniti). Naime, tužiteljica se ne protivi susretima s ocem ali se protivi da to bude po 7 dana u komadu bez njezina prisustva jer dijete još doji. U želji da zaštiti dijete i da dopusti boravak s ocem tek u kasnijoj dobi ne zna kome se više obratiti jer je svijesna pristranosti Suda u njezinu slučaju zato što je riječ o maloj sredini i vezi tuženog sa institucijom Suda u kojem se odvijao brakorazvodni postupak. Postoji li način da se požali na pristranost Suda (i kome?) (kaže da u još uvijek nepravomoćnoj presudi nigdje nije uvaženo njezino obrazloženje zašto je dijete još premaleno da bude odvojeno od majke po 7 dana u komadu, dva puta mjesečno). Tvrdi da nije dobila (a niti njezina odvjetnica) primjerak mišljenja CZSS (bilo ih je više) na temelju kojih je sutkinja donijela takvu presudu da ide u potpunosti na ruku tuženome. Ne bi li stranke trebale dobiti primjerak mišljenja CZSS-a?
  4. Molila bih za savjet. U Instituciji u kojoj radim sada već pet godina najavila sam otkaz u mjesecu svibnju s nakanom da odem u rujnu (točno pet godina po zapošljavanju u istoj. Zbog toga što sam im potrebna zamoljena sam od strane šefa da produžimo taj rok do mjeseca ožujka. Pristala sam na to i sada me zanima koji su koraci (formalni) prilikom davanja tog otkaza. Želim da mi zadnji radni dan bude 28. veljače 2009. g. Molim vas, znači li to da 30 dana (koliki mi je otkazni rok po Ugovoru koji je na neodređeno)prije 28. veljače trebam uputiti pismeni zahtjev za otkaz? Da li se to tako radi ili postoji i nekakav službeni formular koji je ispunjava tom prilikom? Zahvaljujem na savjetima i odgovorima. PS. Naime, želim da sve bude zakonski uredno po tom pitanju.
  5. Molim Vas, recite mi, budući da je policija podnjela prijavu za prekršaj i budući da je on naveden kao okrivljenik, jeli moguće da budem izmanipulirana i da sud presudi u njegovu korist? Nekako sam skeptična jer i u policijskom zapisniku jasno stoji tko je bio u prekršaju a i vještak za procjenu štete je rekao da je situacija čista tkz. "treće lice". Jedva sam uspjela dobiti plaćene troškove od strane okrivljenikove osiguravajuće kuće (auto ni nije bio u njegovu vlasništvu)pa se pribojavam mogućnosti da moram vratiti isplaćeni novac za popravak auta? Mogu li biti mirna u neku ruku i kupuje li okrivljenik ustvari samo vrijeme? Zahvaljujem!
  6. Pisala sam već o slučaju prometne nezgode u kojoj me je čovjek tresnuo na autocesti prilikom uključivanja na autocestu. On se uključivao a ja sam bila u lijevom preticajnom traku autoceste. Uključio se na autocestu, sijekao desni vozni trak i pokupio me u lijevom u kojem sam se nalazila. Bio je očevid, postoji policijski zapisnik, podignuta je kaznena prijava na prekršajnom sudu ali tip pobija optužbu. Ja sam opravdano izostala sa glavne rasprave, javila sam se nakon nje opet sucu koji vodi postupak i rekao mi je da optuženik pobija optužnicu i da ću morati doći na slijedeću raspravu i na suočenje sa optuženim. Ja sam pozvana u svojstvu svjedoka. Molim vas, trebam li doći sa odvjetnikom? Što mi savjetujete? Osoba očito laže i sada ne znam kako se postaviti u datoj situaciji? Kako je moguće da pobija policijski zapisnik i očevid? Što da radim?
  7. Molim Vas za savjet. Pozvana sam u svojstvu svjedoka na Prekršajni sud (radi prometne prije 2 god.). Nemam se zaista vremena niti želje povlačiti po Sudu pa me zanima postoji li drugi način, Sudu prihvatljiv, da dam svoj iskaz-izjavu. Pismenim putem? Bi li Sud to uvažio valjanim da ne moram osobno ići u Zagreb jer niti nisam iz Zagreba. Zahvaljujem!
  8. Molila bih savjet. Prije godinu i po' dana imala sam saobraćajnu nesreću u kojoj me je automobil koji se uključio na autocestu pokupio u lijevoj preticajnoj traci, dolazeći mi s desne strane, sijekavši desni trak autoceste i zabio se u mene u preticajnom, lijevom traku. Na sreću nitko nije bio ozlijeđen, nudio mi je 1000 kn da ne zovem policiju, na što nisam pristala. Policija je došla iz Heinzelove/Zg na uviđaj, napravila zapisnik prema kojemu je utvrđena njegova krivnja. Jedva sam naplatila popravak od njegove osiguravajuće kuće jer je u izjavi zanijekao svoju odgovornost. Kada sam konačno pismenim putem osiguravajućoj kući iznijela činjenice i priprijetila tužbom i prijavom HANFI, jer su nijekali čak i procjenu štete koja je bila učinjena na 5000 kn ( a on je nudio 1000kn)isplatili su popravak. Sada nakon godinu i po' dana dobivam poziv u svojstvu svjedoka na Prekršajni sud protiv dotičnog koji me je pokupio. Obzirom da nikada nisam prisustvovala ičemu sličnome, zanima me postoji li ikakva mogućnost manipulacije, u smislu da me se uvuče u ikakvu suodgovornost u tom slučaju ili sam dužna samo posvjedočiti što se dogodilo. Naime bojim se bilo kakve manipulacije s njegove strane jer sam se osvjedočila da eto ima obraza čak i lagati i time zanijekati svoju odgovornost. Griješiti je ljudski i znam da se nitko namjerno ne zabija u ljude u prometu ali očekujem barem onu trunku ljudskosti a to znači moći priznati odgovornost. Bojim se da se tip na kraju još i ne izvuče iz toga? Hoće li on dolaziti s odvjetnikom i trebam li možda i sama to učiniti? Što ako se tip ne pojavi? Obzirom da gubim dan na poslu zbog toga, tko nadoknađuje troškove i imam li na to pravo? Ispričavam se na opširnosti, ali najljubaznije molim savjet kako se postaviti u svemu tome? Unaprijed zahvaljujem!
  9. Zahvaljujem puno na ljubaznom odgovoru i prikazu mogućih rješenja. Izgleda da će morati sve ići sudskim putem jer je sporni član oštetio materijalno d.. i odbija komunikaciju (kao i pokrivanje svog duga koji je napravio na račun d..-a). Ima i svoj obrt pa me zanima može li mu se fakturirati dug iz d.-a na obrt i pokrenuti ovrhu?
  10. Molila bih za savjet i pomoć što učiniti. Slučaj je slijedeći. U firmi (d.)prilikom registracije upisana su tri člana uprave. Jedan ima većinski postotak udjela 34%. Druga dvojica imaju po 33%. Budući da ovaj s većinskim udjelom ne doprinosi firmi, vodi ju u dugove druga dvojica su ga odlučila maknuti. Nemaju nikakav međusobni ugovor nego jedino taj upis prilikom registracije firme. (?!) Kakav je postupak za micanje tog spornog člana. Jesam li u pravu ako smatram da su dva rješenja za to: 1. Da sam dođe potpisati izjavu o izlasku iz tog d..-a 2. Sudski postupak (ako da, kakav?) Sporni član ima i svoju firmu (obrt, napravio je na račun d..-a dug od 200 000 kn. Kako mu to naplatiti? (Nisam u cijeloj ovoj priči direktan sudionik pa me zanima u svemu ovome koliko je takvo poslovanje krajnje čudno, ili imam krivi "osjećaj"?) Zahvaljujem........
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija