Jump to content

generacija63

Korisnik
  • Broj objava

    120
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Objave koje je generacija63 objavio

  1. Evo,da javim kako je proslo da se ne bi nasao jos netko nadobudan poput mene. Uglavnom, drugostupanjski odbio zalbu, obrazlozenje da je u prvostupanjskoj sve bilo po PS-u (znaci, nebitno sto je TV odjavljen po starom zakonu, trebalo je po HRTovom obrascu, da nije bitno dali je osoba potpisana na prijavi zaista to potpisala, cak i ako mozete dokazati da nije bila umogucnosti to uciniti, itd itd). Cak i meni kao laiku je jasno da se ide na ruku velikim psinama, pa koliko god netko tvrdio suprotno. HRT je drzavna firma, sudovi sluze drzavi, vrana vrani oci ne kopa. Moj savjet, ako imate posla s tim lesinarima, platite sve i nastavite placati do smrti, nije bitno imate li prijamnik ili ne, jeste li potpisali obrazac ili je to netko drugi napravio u vase ime i bez vaseg znanja, nista od toga nije bitno jer cinjenica da vi, neki tamo anonimus obicni pokazujete zube drzavi sama po sebi zasluzuje da vam se pokaze gdje vam je mjesto i da pred zakonom ne vrijedite koliko i gorenavedeni lesinari. Jedino ako imate novca i vremena pa uzmete dobrog odvjetnika, onda samo naprijed i zagorcajte im za sve nas koji su dosada pali pod njihovu cizmu. A sutkinja Mirna Santini iz Rijeke bi se malo trebala vratiti u skolu da joj osvjeze pamcenje jer je ocigledno zaboravila sto znaci nepristrano sudjenje.

     

    Nakon ove moje zalopojke, nemojte zamjeriti ali su me psihicki ubili, jedno pitaje za poznavatelje. Nakon te presude odlucio sam sve platiti ( i prvom prilikom kupiti po jedan TV za svaku prostoriju, plus 3-4 rezerve, kad vec placam), i to sam rijesio. Ali kako sam imao 4 ovrhe, i na svaku sam pisao zalbu, jos me 3 rocista cekaju. No nakon ni 2 dana po uplati prve, od Hanzekovica stize dopis za jednu od ovrha s cifrom i brojem racuna na koji se treba uplatiti. Moje pitanje je, jer nije upitno platiti ili ne, jest dali da platim ili da cekam rociste, jer ne zelim da se desi da 2 puta placam isto. Koja je procedura ako ja to sve platim prije rocista? dali se onda isto odgadja ili?

     

    Uplati cijelokupna potrazivanja , odi na sud i tamo predaj zahtjev za stavljanje tvojih zalbi van sneage,tj da povlacis zalbe,time ces ustediti vrijeme i novac jer ces u protivnom morat platiti i troskove suda. Ovo kazem iz iskustva. pozz

  2. Bio danas u uredu drz, uprave.. Hocu i zelim podnijeti zahtjev da mi se prizna I VRIJEME nakon ranjavanja odnosno -ukidanja postrojbe a bio sam i dalje na lijecenju! do cca 1995.(kaze ona meni da nemam pravo na to jer nisam bio u logoru- jer samo logorasi imaju pravo na daljne lijecenje i to im se priznalo ,a mene 'ko J..)

    Znaci bio sam ranjen 01 04 1992- postrojba se ukida 30.06.1992 dalje sam na lijecenju do 1995 ali mi se nista to ne prizna,cak niti u neborbeni sektor niti pravo na uvecani radni staz niti na nista...!!?? Zar nije vrijeme i na lijecenju nakon ranjavanja na prvoj liniji isto -kao vrijeme provedenno u oruzanim snagama RH??!!

  3. Konkretno pitanje: PUNICA ima pravo na uvoznicu jer je majka poginulog HB.

    Obzirom da ona nema niti V-dozvolu, zanima me, sto treba uciniti ako ja kao "njen ZET" idem uvest auto(rabljeni) iz npr Njemacke? Trebam li npr. voditi punicu do npr.Hamburga da ona kupi a ja dovezem ili jednostavno ja odem kupim dovezem na njenu uvoznicu (nepokretna je i nije u stanju putovati na duze relacije)? Sto moram napraviti ,cega je sve oslobodjena,(auto bi bio odprilike vw 1.2, 1,4 dizel, euro4 ili euro5. makx. bi bio placen tamo do cca 7.000,00 e)

    HVALA i pozz. (i nebum vas tuzil;) )

  4. Nisam pravnik! Savjetujem ti da se obratis centru za soc, rad -obavezno- obrati im se pisanim putem,ostavi "krmka" odi sa klincem u privatni stan,ako te/vas bude uznemiravao pozovi policiju, zapisnik trazi obvezatno,na poslu ga ignoriraj a ako i na poslu te bude omalovazavao ili prijetio... upss.. nastoj da to bude pred svjedocima ili snimi na diktafon,ma ..znas Ti dalje kako to ide ako vec radis sa njim, valjda si nesto i "podlo" naucila.

    sretno!

    ( u slucaju razvoda , svu imovinu dijelite pola-pola ) njegov kredit neka te ne zamara-to je druga prica zar ne!?

  5. Bilo bi zanimljivo "prorešetati" one branitelje koji su misteriozno oboljeli od PTSP-a nakon 2005. godine.

    Mnogi su stekli pravo na mirovinu i ostala prava nakon tog datuma. tj. onog zakona koji je omogućio nekima koji nemaju status HRVI da ostvare invalidsku mirovinu prema ZOPBHB.

     

    Ali, samo, polako, .......

     

    Mnogi su bili protiv objave registra branitelja....svako ima svoj razlog.

     

    Neka je objavljen, i neka je bačena kost.....zašto bi pravi branitelji (HRVI) plaćali tj. snosili posljedice zbog onih koji nisu ratovali i poplavili po prsima od "busanja" (ako ih uopće imaju ratni put - pazi bisera, kaže da je ratovao i ugledao mrtvog ilti upucanog----).

     

    Pa, ne vidim razlog, zašto ne objaviti registar.

     

    Neka se vidi tko je gdje bio, tko je u Harkanju prodavao kobasice ili u Beču radio na crno.

     

    Hajmo junačine:

     

    Vi koji ste najglasniji, i koji ste protiv objave registra-popisa, napišite svoje ime i prezime, gdje ste bili i što ste radili tijekom DR-a.

     

    Ja se svog ratnog puta ne stidim.

     

    Dok smo mi "neki" višestruko nastradali i ranjavani, vijali i "rasturali tenkove i jurili bratiju" neki su samo gledali i razmišljali o tome kako i na koji način zbrisati kroz kukuruze i spasiti svoju gujicu.[/quote

    Ama "mrljo" podrzavam tvoj prijedlog,, saamo neznam dal smijemo i o imenima i o prezimenima?! Javno!* Ja se ogradjujem!!* ALI- aha "ono moje ALI"--- koga god zanima moje ime i prezime i godina rodjenja -- neka me pita na PVT / tj. svakomu cu rado dati moje podatkeonomu 'ko mi posalje iste--- ma DA NAM Zini zivi RAD....

  6. Pozdrav svima sa prve crte.Htio bi da mi netko odgovori da li su svi vatrogasci i policajci bili na bojištu a da nitko nije čuvao red na području Hrvatske koja direktno nije bila ugrožena.Tko je gasio vatru npr.,u Krapini i tko je na primjer naplačivao kazne za prebrzu vožnju.Po ovom registru svi vatrogasci i policajci imaju maksimum dana ratišta zajedno sa svojom administracijom te su automatski postali dragovoljci.

     

    Ni med cvetjem ni pravice:neznam:

    Evo .pajdo Ja cu Ti dat odgovor: kao prvo da se ne osjetis zapostavljenim sa ovim tvojim upitnikom-???

    NEZNAM jert sam bio na prvoj linili ili crti ili kako god hoces A ima netko ko je bio "tu" i sve zna!? al' nemze ti reci jer se boji da ga nes potraziti u registru MA znas i ti cemu sluze pojasi kad brod tone.. i neka..., samo VUDRI GA BLAZ !! ;)

  7. Može li mi netko objasniti sljedeću stvar: netko je ranjen na početku rat i ne na ratištu nego kod kuće i ima nevjerojatan broj dan, sve do kraja rata, dok je drugi branitelj ranjen na ratištu i ima puno manji broj dana (također na početku rata). Taj dio ne razumijem i pitam se tko može tu napraviti red kad je gore prvom navedenom sigurno sve ispotpisivano od doktor pa do kojekakvih zapovjednika. Ja sam supruga dragovoljca i on se ne želi uopće zamarati s tim, ali mene zanima.
    Gospodjo et' i Ja sam ponosan sto imate - tako pametnog' supruga i budi ponosna na njega jer "pametni " znaju cemu sluzi pojas;) pozdrav Tvom suprugu i kazi mnjemu,neka se on ukljuci,odnosn aktivira... pa nemora-te VI "nase " zerne i ovdje vodit glavnu rijec.. sad me slobodno Tuti kod Oplicicicke ilit kak ti se ono ona zvase?! Pozz Tvom suprugu ;) naravno ma gdje bio ;)
  8. Očito ministar nije uvažio pametne prijedloge prilikom izrade registra. Eto, objavio ga je i što se mene tiče može ići nazad na Pantovčak ili kuda god hoće. Zanimljivo je to borbeni i neborbeni sektor. Neka se neki moji kolege ne uvrijede ali rat bio isti . Nekome je 5 sati rata bilo više nego nekome 5 godina. Mislim da će me neki razumjeti što sam htio reći.

     

    Ažurirano

     

    Očito ministar nije uvažio pametne prijedloge prilikom izrade registra. Eto, objavio ga je i u ratu protiv muslimana, a došli su iz ročnog sastava "93, pa čak i "94-te. Nije svakom rat bio isti ..

    ... Nego reci ti meni-NAMA, kad su ti tvoji "Muslimani" napali Hrvatsku pa da SISE se od "njih" morao netko braniti??! jbt Ja koliko me pamcenje sluzi znam da sam ratovao tj, branio RH od Srbocetnickog okupatora ... i domacih izdajnika JNA i ostalih para- para formacija, koje su predvodile vojvode i slicni ... DE bona reci ti nama jel pao snijeg u Ljubuskom-sŠirokom brijegu a o grudama ne-BiH.. i, moze li se do Kupresa ove godine na skijanje?! Ja bi malo u inozemstvo ;) k'o i nas p-vlade
  9. Ovo vam je sramota a ne registar.Mogli su bar staviti i DRAGOVOLJAC PA BI BAR NEŠTO ZNALI. Ovako smo izjednačeni sa lažnima to im je i bio cilj.nemojte se iznenaditi da nam stavei vojsku sao kraine u registar. jedino je riješenje ratni put a to neće TADA BI SE ZNALO KO ŠTA GDJE I KAKO A SVE OVO JE VELIKO NIŠTA SRAMOTA.SAD MI JE ŽAO I KRIVO ŠTO SAM SA 18 GODINA DOŠO BRANITI TZ DOMOVINU 91 I 92 RANJAVAN A ONI ME STAVILI U ISTI KOŠ SA PODRUMSKIM ŠTAKORIMA LJIGAVCI. ZNAM DA REGISTAR ŠTIMA SADA ZA DOSTA ONI KOJI SE NALAZE NA NJEMU I SAD SE DIČE,,,,IZAŠLI IZ PODRUMA,,,,,,,,,,,,,,,, POZDRAV DRAGOVOLJCIMA

    DA?! ProcitaH danas da je nekom"kaze ministar# falilo par dana da bude dragovoljac i upisali covjeku i ni kriv ni duzan dobio status dragovoljca jer su mu priznali jos ta 2-3 dana!? AMA KOJA 2-3 -5-6 ili 783 ili neznam koliko!!??------ PITANJE;jesi dragovoljac..jesi(znaci dragovoljno si dosao braniti domovinu) ma koji kuurnjikovi dani fale!?... koje je to vrijeme, koliko fali, alllo !!!?????

    pametni znaju cemu sluzi pojas- tj. o cemu pricam. Ziv ti meni i zdrav,ma gdje bio.

  10. Generacija, previše ste vi toga napisali (tko će to čitati).

     

    Ovako dugačke (da tako kažem, tekstove malo tko čita i pročita).

     

    Može li malo kraće, napiišite vaše mišljenje?

    Oprosti molim Te Tebe i svekoliko pucanstvo, kao i sve ostale mozebitne posjetitelje, clanove i ine koji posjecuju ovaj "nas" skromni forum.. Oprostite mi sto nisam politicar i nisam clan niti jedne stranke , oprostite mi szo "MI" sa sela neznamo drugacije reci osim onako kako mislimo .. ISPRICAVAM se svekolikom pucanstvu- narodima i narodnostima kao i ostalima koje nisam mozda naveo ..Dubko se ispricavam sto sam bio opsiran da me i moji seljani razumiju .. jer mi sa sela iz tri recenice neznamo izcitazti 10 recenica ...stoga primite moje isprike, isprika svima koji se osjecaju povrijedjeni , bilo kojim od mojih "post_ova"

    Pozz ma gdje bili!!

  11. generacija63-a jesi se raspisao hehe.Pa valjda je pametnom dosta da u ovoj državi ništa nije logički i jednostavno.Toga se treba sjetit i donjet odluku da se naprave iskaznice u ministarstvu branitelja.Ma dibi oni toga se sjetili.Pozz

    Hvala! Al' pozorno procitaj moj post,nije potrebno citat izmedju redova, jasno sam ukazao upravo to sto Ti napominjes da bi trebalo.. Svejedno VSE VAS BUM TOZIL..

    Pozz. Ma gdje da ste..

  12. I ja sam vidio kakvi su lopovi tamo.Vjeruj mi da je jedini + sta eto dobijes nekakvu iskaznicu pa nemoras nosat onaj a4 papir kao dokaz da si hrvi.Pozz svim istinskim Braniteljima.

     

    Ma bravo! [upravo zbog ovakovih) kretki i jednostavnih komentara i navratim povremeno na ovaj forum... Npr. ja idem vadit dozvolu za pecanje meni treze -drugostupanjsko rijesenje. 100 primjera!!!?? "Ovaj"je samo jedan u nizu... Cekaj ..Zasto moje rijesnje drugostupanjske komisije mora biti rercimo u ribolovackoj-lovackoj i inim nekim ustanovama. a da nebi to biolo tako onda sam se uclanio u Hvidru misleci da je diovoljna iskaznica jer na njoj pise postotak invalidnosti .. opet nAli Zar ja moram nekomu platiti cca 200 kn samo zbog jedne fotografije koju ce mi nalijepit na komadic papira i to plastificiorati!!?? AAALOOO pa ja cu sutra otvoriti takovu firmu gdje "ste"mi duzni platiti 200 kn za tu uslugu i bit cu bogat i odricem se mirtopvine Samo neka mi moja-nasa Hrvatska dozvoli da i Ja radim takve poslove i neka kaze da je to uredu ILI .. zar nebi bilo jednostavnije , da nam ministarstvo branitelja izda svima iskaznice sa slikom imenom, prezimenom i postotkom invalidnosti, i da sa takovim iskaznicama ostvarujemo nasa prava a ne da ja moram nosat a4 format drugost. rijesenja koji traje- netraje vjecno a podere se za godinu dana ili i prije . Dobro pa nemoram nositi tablu od metar x metar koja je plastificirana i kad idem produziti osiguranje za auto,raditi novu osobnu ili bilo gdje, gdje sam oslobodjen placanja biljega , sto trebam nositi kod javnoga biljeznika npr, dal da to rijesenje od drugost. kom povecan i stavim ispred zgrade i neka svi citaju pa ono kazemo javnom biljezniku.. znate mi invalidi smo oslobodjeni i sve vam pise ispred moje zgrade na tabli 1x1 metar i svi znaju a kako to da vi gospodo javni b. to niste vidjeli. Ma, neka svi vide i citaju .. MA VSE IH BUM TUZIL..

    Pzz. ma gdje bio ;)

  13. Da, Zaboravio sam napomenuti da sam i ja dobio kemijsku olovku i upaljac!? Prvo nepusim, drugo kemijsku olovku nisam u mogucnosti koristiti jer sam 70% invalidna osoba u gornje ekstremitete, al' zato "braca po oruzju" meni uzeli od moje crkavice 10% Ma uzmite mi sve AL' "moju"Hrvtaku mi necete uzet, ja cu i nogama raditi i zaraditi da prehranim svoju obitelj.. VSE VAS BUM TUZIL.

    Pozz. ma gdje bili!

  14. Molim Mrljavca ili nekog tko mi može točno odgovoriti,

     

    pošto je danas usvojen novi zakon o pravima HRV branitelja te postoji odredba ili članak o pravima udovice oboljelog branitelja sa statusom HRVI, dali nakon njegove smrti a nije počinio suicid već je umro od recimo raka ili moždanog ili srčanog udara udovica ima pravo na obiteljsku mirovinu ili ne.Po ovom novom prijedlogu ovo mi nije jasno, jer je Đakić rekao da svi branitelji koji imaju bolest da bi obitelj tj. udovice ostvarile pravo na obiteljsku mirovinu trebali izvršiti suicid po toj odredbi novog zakona.Naravno tu mislim na branitelje oboljele od PTSP-a kao posljedica sudjelovanja u DR-a.Hvala na odgovoru , ali možete i dati svoje mišljenje o ovoj temi svi koji misle da je ovakova odredba neprihvatljiva i diskriminirajuća te da potiče branitelje te skupine na suicid.

    "OVO", U prijevodu znaci:http://www.legalis.hr/content.php/49...kih-branitelja da ostaju prava koja su bila i do sada stime sto iz Vaseg posta nije mi bas jasno "ko sunce" ;) ..DA, ima pravo na mirovinu ALI jbt nrzim ovo "ali" nemoze ostvariti pravo na invalidninu al', mirovina nije upitna.Samo Mrljavac, pazi sad ovo??!! Opet "ALI" "Status hrvatskog branitelja moći će ostvariti osoba kojoj je u odgovarajućem postupku utvrđeno samovoljno napuštanje postrojbe ili napuštanje bez dopuštenja nadležnog zapovjednika, ako se ponovno odazvala mobilizaciji ili dragovoljno pristupila Oružanim snagama te službu završila s časnim otpustom." Upravo je to "ONO" o cemu moj mali mozak tupi cijelo vrijeme na ovomu forumu,a to jest. Tko su zapravo dragovoljci?? Dali su to oni koje je privodila VP, dali su to oni koji su dobili poziv da se jave U uured za obranu prema mjestu prebivalista, dali su to oni koji su dezertirali pa kako kazu po novom zakonu "dragovoljno" se vratili"jel i oni imaju tad staus dragovolca?? Da SVI takvi i da ne nabrajam imaju status "DRAGOVOLCA" ali isto tako ,nazalost onaj koga nije privodila VP, onaj tko nije dobio poziv da se ima javiti i staviti na raspolaganje u obrani suvereniteta RH.. "alii" onaj tko nije nit bio vojni obveznik a sam otisao, prodao kravu iz stale,kupio kalasnjikov i pristupio u redove HV na prve linije EEE takovi ,niti po onom a niti po "ovom zakonu NISU dragovoljc i nemaju dragovoljacki dodatak'' ALLOOO!! Ma-icu,razmisli malo Zbog takvih i slicnih NE-logicnih zakona bit ce tuzbi i tuzbi jer oko Statusa DRAGOVOLJAC" samo upotrijebiti treba logiku na cistom Hrvatskom jeziku i stvar je jasna i nepismenom.. VSE VAS BUM TUZIL!! Pozz. ma gdje da ste

  15. Imama jednu dilemu;biti ili ne bit--i clan neke od mnogobrojnih udruga sa predznakom "branitelj"??.

    Zanimaju me Vasa iskustva.. npr dali ste clan neke od braniteljskih udruga, koliko vas kosta clanarina ?Koliko ste dobili zauzvrat, dali ste ostvarili neka prava(koja inace imate po zakonu o pravima hrvatskih branitelja i clanova njihovi obitelji i...) osim sto placate clanarinu?!

    Moram priznati da sam i sam jednom (ne)prilikom bio prisiljen uclaniti se u HVIDR-U to me tad kostalo nekih cc-a 200 kn, a za uzvrat dobio sam to da je u moje ime "ne'ko"nama dobro znano TKO dragovoljno se odrekao MOJE-NASE mirovine u iznosu 5 %pa netom poslije toga 10%??!!..... AAAAAlllllloooo, jel mene ne'tko nesto pitao da zavuce svoju vlastitu ruku u moj vlastiti dzep!!??,Napominjem, da vec 6-7 god. nisam clan niti jedne udruge sa predznakom branitelja, ... ZASTO????!! E pa zato sto svaka od njih prvo mi isprazni dzep,

    pa tek onda, bez da mene ne'ko nesto pita govori nesto u moje ime!!?? Epa malo MORGEN "VSE VAS BUM TUZIL""

    POZZZ. ma gdje bili!

  16. Da li se netko slaže da se svim dragovoljcima DR da status HRVI naravno gledajući i ratni put.:ceka:icon5.png

     

    Ne!! Ukinuo bi trenutno vazeci status „dragovoljac“,dao bi status „dragovoljac“ svim onima koji su se DRA-GO-VOLJ-NO (znaci bez mobilizacije,poziva,privodjenja i sl.)od pocetka agresije na R.H. pa do okoncanja ratnih djelovanja,ukljucili (na PRVE CRTE)u obranu suvereniteta RH. Proveli min.180-365 dana na bojisnici i onima koji su ranjeni na tim PRVIM CRTAMA-BOJISNICAMA,pa zbog posljedica ranjavanja bili kraci period od navedeneg.

    Ovako bi pojam DRAGOVOJLJAC imao smisla te rijeci,jer sve ostalo gubi smisao te rijeci.

    Status HRVI je posebna prica,nemoj mjesat „kruske i jabuke“.

  17. trapavac je napisao:

    ...sorry, nisam znao da je takva procedura. Znači, ja najprije kupim udžbenike, a potom podnesem zahtjev i oni mi plate protuvrijednost kupljenih udžbenika? OK, hvala :palac:

    ...puno će mi to značiti, troje osnovaca imam ;-)

    upravo tako, stim da i nemoras kupovat udzbenike jer njih to ne zanima posto je novcani iznos za odredjeni razred vec unapred odredjen.

  18. trapavac je napisao:

    ...iako imam 19 godina status HRVI, pravo na besplatne udžbenike nisam koristio (kasno se ženio, :-D )

    ...moje pitanje je postoji li neki rok za podnošenje zahtjeva za dodjelu besplatnih udžbenika za osnovnu školu za djecu HRVI, za školsku godinu 2012./13? I gdje se točno taj zahtjev podnosi?

    Zahtjev se podnosi u uredu drzavne uprave u vasem mjestu,rok za podnosenje zahtjeva je studeni(11)mjesec (neznam tocan datum) ali savjetujem da podneses odmah u 9om mj. sto je sigurno sigurno. :namiguje:

    pozz.

  19. revizor je napisao:

    Može li netko napisati,kako ide procedura za povrat novca za udžbenike za studente.

    2011.godine, kćerka mi je prvi put upisala prvu godinu studija.

    Kad sam prošle godine u 10.mj.bio u uredu državne uprave za podnošenje zahtjeva za besplatne udžbenike(odnosno dobivanje one naknade koju isplaćuju )rekli su mi da se za studente zahtjevi podnose u prvom mjesecu i da treba priložiti novu potvrdu iz porezne o ukupnom iznosu prihoda za sve članove kućanstva u 2011.g.

    E sad ja bio u poreznoj jučer ,oni mi kažu da potvrde za 2011.g izdaju tek u ožujku.

    I sad što,kako to riješiti.

    Ima li netko iskustva kako to ide,jer sad potvrdu ne mogu dobiti ,a ovi traže istu.

    Jel moram čekati onda 3. mjesec i mogu onda podnijeti zahtjev ili kako??!!!!

    Najbitnije ti je da podneses zahtjev u uredu drzavne uprave u roku uz ptvrdu da pohadja fax ostalo ces predati kad budes mogao ishoditi(porezna i dr.) i bit ce sve ok,stoga ti savjetujem da se hitno obratis uredu drzavne uprave da ne zakasnis,

    pozz.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija