Jump to content

palma13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. gradjevinska dozvola nije u arhivi u opcini. naime, postoji mogucnost da otac na kraju, u citavom kaosu tih godina, nije predao zahtijev za nju iako je prikupio sve potrebne dokumente i platio sve potrebne pristojbe. moje pitanje je, da li uistinu, ukoliko zahtjev nije predan, ti dokumenti koje imamo i uplatnice, vise ne vrijede te citav postupak moramo ponoviti i sve ponovo platiti... Hvala jos jednom...
  2. POstovani, imam pitanje vezano uz ishodjene gradjevinske dozvole. NAime, gradnja kuce zapoceta je '78., a svi potrebni papiri prikupjeni su 90-tih, a tada su i izvrsene potrebne uplate za dobivanje gradjevinske dozvole (postoje uplatnice) . Zbog okolnosti (rat, bolest, a na koncu i smrt) fizicki, osoba koja se bavila prikupljanjem dokumentacije nikada nije otisla po gradjevinsku dozvolu. Nasljednici su tek sada saznali da nemaju gradjevinsku dozvolu, iako apsolutno sve dokumente (projekte, uplate, knjizenje cestice u katastar) imaju. Prilikom trazenja gradjevinska dozvole receno ima je da apsolutno citavu proceduru prikupljanja dokumenta i ponovnog placanja pristojbi moraju proci da bi dobili gradjevinsku dozvolu. Je li moguce da ce jos jednom (iako postoje dokazi o uplatama) morati platiti oko 30 - 50 tis kuna da bi dobili gradjevinsku dozvolu... Unaprijed hvala na odgovoru!
  3. Postovani, mene zanima proces obracuna porodiljne naknade nakon neplacenog godisnjeg odmora. Moja prica je sljedeca: 6 godina sam zaposlena u jednoj firmi, do 25.9.2007 bez prekida. 25.9 2007. sam uzela godinu dana neplacenog odmora i sad kada sam se vratila na posao (povratak je bio 1.9.2008.) ostala sam trudna. moj ginekolog bi htio da zbog komplikacija idem na cuvanje trudnoce, no mene brine naknada. S obzirom na godinu dana neplacenoga, koliku bi porodiljnu naknadu mogla imati. ILi, s obzirom da radim uredski posao, ja bi pokusala sto dulje raditi kako bi dobila taj neki svoj prosjek place kao porodiljnu naknadu(naravno, ako za tu soluciju pridobijem "dozvolu" ginekologa). Koliko bi u tom slucaju trebala raditi da bi dobila porodiljnu naknadu u visini iznosa place. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija