Jump to content

SMEAGLE

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Vlasnik kuće biti ću samo ja pošto ja dižem kredit. Kako se dokazuje vanbračna zajednica (skupa smo 4 godine, na istoj adresi 2 godine i nešto)? I kada se treba prijaviti prebivalište na tu nekretninu? Prije prijave poreza ili se to može nakon prijave (jer još nismo prepisali kuću sa bivšeg vlasnika na mene jer nije još bila isplata)? I jel se porez plaća samo na kuću (oko kuće je dosta građevnog i poljoprivrednog zemljišta)? I ako procjene da njihov procjenitelj ne treba izaći na mjesto događaja nego izračunaju prema onoj svojoj tablici, koju površinu uvažavaju? Dal onu sa izvadka iz zemljišne knjige? I koju dokumentaciju im se uopće treba dostaviti? Hvala!
  2. Bok svima... Kao prvo - nadam se da je tema na pravom mjestu. Kao drugo - hvala svima koji budu dali bilo kakav odgovor i savjet. Imam(o) brdo pitanja u vezi prijave poreza na nekretninu. Evo kratke price... Znaci cura i ja, nismo ozenjeni, zivimo u Rijeci u stanu mojih roditelja zajedno s njima. Nedavno sam/smo kupili kucu u Koprivnici. Pisem sam/smo jer zivimo skupa, nismo ozenjeni, a kredit glasi na moje ime. E sad 'milion' pitanja... 1.) Imam manje od 35 godina i to mi je prva nekretnina. Cuo sam da imam pravo na neku poreznu olaksicu. Interesira me tocno sto i kako. 2.) Posto jos neko vrijeme necemo ziviti u Koprivnici, ako se upisem kao vlasnik da li moram mijenjati prebivaliste?!? Napominjem da kuca DEFINITIVNO NIJE VIKENDICA. 3.)Imam li pravo na kakav povrat poreza?!? Imajte u vidu da uplacujem dvije police zivotnog osiguranja! Hoce li mi taj novac barba Sanader i Čika Šuker 'oteti' nazad kada, nakon XY godina, budem dizao premiju?!? 4.) Na temelju cega se odreduje iznos poreza? Na cijenu kuce u kupoprodajnom ugovoru, na cijenu kuce iz procjene, na trzisnu vrijednost kvadrata... Na tlocrt kuce ili na stambenu povrsinu...?!? Eto, kao sto ste zakljucili iz mnoga izlaganja problema - sto se tice birokracije sam TOOOALNI TULIPAN te stoga molim bilo kakav savjet, pa cak i nevezano uz ova postavljena pitanja. Mislim... Ono... Ako sam sta izostavio. Unaprijed zahvalan svima. P.S. I da... Bili smo u poreznoj upravi gdje smo dobili taaako šture odgovore iz kojih smo saznali jedino to da u biti moramo platiti porez. Plizzzz... help!!!
  3. Da, ali oni meni nisu produzili ugovor iz razloga sto 'je prestala potreba za mojim radom' kako su naveli a to nije tocno jer su odmah po mom odlasku zaposlili novog covjeka na to mjesto sto se protivi zakonu! Odnosno, natjecaj za popunjavanje mog radnog mjesta dan je vec mjesec dana prije isteka mog ugovora!
  4. Sve to stoji, ali... 'Poslodavac može otkazati ugovor o radu uz propisani ili ugovoreni otkazni rok (redoviti otkaz), ako za to ima opravdani razlog, u slučaju: – ako prestane potreba za obavljanje određenog posla zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga (poslovno uvje¬tovani otkaz)... Poslodavac koji je zbog gospodarskih, tehničkih ili organizacijskih razloga otkazao radniku, ne smije šest mjeseci na istim poslovima zaposliti drugoga radnika. (8) Ako u roku iz stavka 7. ovoga članka nastane potreba za¬pošljavanja zbog obavljanja istih poslova, poslodavac je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu radniku kojem je otkazao iz poslovno uvjetovanih razloga.' Stoga, osnove za tuzbu postoje, zar ne???
  5. Pozdrav! Zaposlena sam u jednoj renomiranoj hrvatskoj dobrostojecoj firmi 6 mj. Naravno, ugovor o radu je na određeno i to na 3 mj. U 7 mj. sam ozlijedila koljeno (u biti su mi ligamenti bili popucali od prije ali se ozljeda ponovila prilikom rada ali je nisam manifestirala kao ozljedu na radu (zbog 'postenih ljudskih odnosa') te sam bila 3 dana na bolovanju dok nisam mogla hodati. Na hitnom pregledu mi je dijagnosticirano puknuce ligamenata te zakazana operacija koju sam odgodila do kraja sezone da budem fer prema firmi i da ih usred sezone ne ostavim na cjedilu. Pocetkom 9. mj. mi se ozljeda ponovila i vise zbilja nisam mogla raditi s takvom nogom i otisla sam na bolovanje posto je sezona zavrsila. Nitko mi nije rekao niti rijec, sefica je glumila neku laznu zabrinutost da bi mi 16.09. na kucnu adresu stigla posiljka sa obavijesti o prekidu radnog odnosa! Bez obzira sto smo se 'ljudski' dogovorili da cu sezonu pokusati odraditi sa takvom nogom i da sam operaciju na svoju ruku odgodila za kraj 9. mj. Obavijest o otkazu nisam podigla posto nisam bila u gradu tih dana vec su me bahato nazvali iz firme i rekli da im vratim zdravstvenu iskaznicu (3 dana prije operacije!) te da mi bez toga nece vratiti radnu knjizicu. Uglavnom, ja sam uspjela nekako napraviti prijavu zdravstvenog preko socijala uz moljakanja i bez radne knjizice. Moje je pitanje sad: da li mi firma moze dati 'otkaz' tijekom bolovanja, odnosno napisali su slijedece: dana --- s Vama je sklopljen ugovor o radu na određeno vrijeme do --- u skladu sa čl. 10 st.1. Zakona o radu. Kako je proteklo vrijeme na koje je ugovor o radu sklopljen, duzni smo vas izvijestiti da je PRESTALA POTREBA ZA VASIM RADOM te uz ispunjenje zakonskih uvjeta, navedeni ugovor prestaje sa zakljucno ----. S tim da su raspisali natjecaj za moje radno mjesto jos mjesec dana prije isteka mog ugovora! Imam li kakva prava i osnove za tuzbu, makar za osobnu satisfakciju jer se osjecam izigranom i smatram da se sa radnicima ne moze postupati kao sa starom krpom! Molim vas za brzu pomoc jer u pon. idem u bolnicu. :-/
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija