Jump to content

GUZA

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Općenito tumačenje bilo čega sa njihove strane oko navedenog predmete je pomelo usuđujem se reći blesavo. Oni tvrde da to nije zabilježba na imovinu, već zabilježba kada bi vlasnica nešto od nekretnina prodala i od toga stekla materijalnu korist morala bih vratiti CZSS svu primljenu pomoć. U koliko je to tako kako oni tvrde logika stvari je ta da ako na nečemu stiji zabilježba to se niti ne može prodati ili griješim. U nekoliko navrata sam pokušao stupiti u kontakt sa njihovim pravnikom, ali bezuspješno. Dali je moguće darovnim ugovorom ili oporukom izbjeći ili poništiti zabilježbu na nekretnine u slučaju da oni ipak imaju pravo na upis suvlasništva?
  2. Hvala na dijelu dobivenih informacija. U ugovoru oko uzdržavanja ne stoji niti jedna stavka o vlasništvu nekretnina očeve tetke, već samo zaključak i riješenje o pravu na primanje pomoći CZSS prema važećem zakonu. Očeva tetka svake godine mora dostaviti gruntovni izvadak kao dokaz da nije ništa od nekretnina prodala, te keko bih stekla pravo o nastavku primanja pomoći. Na moje upite u CZSS oko ovoga oni tvrde da za dobivanje pomoći nisu i da se neće uzimati bilo kakve nekretnine u zalog nakon smrti vlasnice. Osobno mi je sve ovo sumnjivo sa njihove strane s obzirom na poznavanje naše administracije i na njihovu stručnost. Bolje da znam što je na stvari nego da kasnije netko kaže da se nismo dobro razumjeli kada već bude kasno.
  3. Molim vas za pomoć oko ovoga pomalo čudnog i mogućeg problema. Naime radi se o očevoj tetki koja je vlasnica 6/8 imanja, a očeva mama je vlasnica 2/8 toga istog imanja.Očeva mama i moj otac su pokojni kao i očev otac. Očeva tetka se nije nikada udavala i nema djece. Prvi i najbliži rod bio je moj otac i njegova sestra. S obzirom da mi je otac umro iza bake nasljednici smo sestra, majka i ja u 1/2 dijela, a tetka očeva sestra) u 1/2 dijela i to je u redu. S obzirom da očeva tetka prima pomoć centra za socijalnu skrb jer nije htjela našu pomoć (od 11.2006 god.), a ima vrijednosti nekretnina cca 150.000 EUR. i nema nikakvih drugih primanja, zanima me što će biti sa njenom imovinom nakon njene smrti s obzirom na socijalnu skrb. Kada je tražila njihovu pomoć rečeno joj je da će dobiti pomoć centra, ali da ne smije prodavati nikakvu imovinu niti ostvarivati ikakvu materijalnu korist od svoje imovine. Slučajno sam nešto tražio na internetu i u njenom gruntovnom izvatku stoji zabilježba centra za socijalnu skrb o zabrani potraživanja na njenu imovinu. Dali to znači da nakon njene smrti njena imovina pripada centru za socijalnu skrb s obzirom na ostvarenu pomoć ili je zabilježba samo dok prima socijalnu pomoć? Ako je u kojem slučaju nakon njene smrti imovina vlasništvo centra za soc. skrb, na koji način je moguće razvrgnuti ugovor o uzdržavanju? Hvala na pomoći,
  4. Zahvaljujem na pomoći i kratkom savjetu. Iz ovoga se da zaključiti, ako sam dobro shvatio da prije svakoga ulaganja bilo velikog ili malog sve treba slikati. S obzirom da se majka slaže da naš dogovor oko ulaganja, a djelom i sestra ovjerimo kod javnog bilježnika, što u tome ugovoru treba točno navesti? Te dali računi moraju biti ovjereni kod javnog bilježnika ili ih je dovoljno samo priložiti na sudu prilikom ostavinske rasprave? Dali moje ulaganje može ući u postotak vlasništva prilikom podjele imovine?
  5. Molim da mi netko kaže i pomogne oko ovoga sitnog problemčića. Sestra je suvlasnica obiteljske nekretnine u iznosu od 1/3. Uskoro se udaje i odlazi iz te nekretnine. Dali nakon eventualne rastave šogor ima pravo tražiti dio te nekretnine? I ako može, na koji način ona može vratiti majci svoj dio naj bezbolnije odnosno naj jeftinije?
  6. Molim vas, dali netko zna dali i na koji način mogu ostvariti pravo na povrat novca u majčinu i sestrinu kuću? S obzirom da sam se ja na ostavinskoj raspravi odrekao svoga djela nekretnine koji mi je majka kasnije oporukom i vratila kako bih sestra i ja nakon njene smrti imali jednake djelove, u istu niz godina ulažem za razliku od sestre koja ne ulaže ništa. U budućem periodu namjeravam znatnije ulagati u kuću, a prilikom podjele kako mi se to može priznati? Dali je moguće da iznos moga ulaganja uđe u udio vlasništva prilikom podjele kuće? Treba napomenuti da se sestra uskoro udaje te da neće živjeti u toj kući.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija