Jump to content

toga

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mene zanima samo slijedeće: u posljednje 3 godine imam ukupno 34 mjeseca radnog staža tj. u zadnje dvije godine 22 mjeseca radnog staža na neodređeno. Trenutno sam se ponovno zaposlila u novoj firmi nakon dva mjeseca od vremena otkaza, ali sam prijavljena na određeno do 31.12.2009.te se nadam da će mi ugovor biti produžen do 31.06.2010. Termin poroda mi je 27.03.2010. Zanima me kolika će biti moja porodiljna naknada u slučaju produženja ugovora i u slučaju ne produženja ugovora? Plaća mi iznosi 3500 kn neto.
  2. Otac mog djeteta ne želi priznati očinstvo. Uz moj silni trud i mnoge razgovore on to jednostavno ne želi, a dijete je njegovo. Da li postoji kakvo pravno rješenje? Hvala.
  3. Moje pitanje će biti konkretno. 2 godine sa radila na neodređeno. U 9 mjesecu dobila sam poslovno uvjetovani otkaz i sa 30.09. završila sam s otkaznim rokom. Zaposlila sam se na novom radnom mjestu od 03.11. i saznala da sam trudna. Sa novim poslodavcem sam sklopila Ugovor o radu sa probnim rokom 4 mjeseca a ako bude sve OK Ugovor mi se automatski produljuje na neodređeno. Novi poslodavac mi vjerojatno neće produljiti Ugovor nakon što mu budem rekla da sam trudna, a neću moći skrivati trudnoću jer sam već u 12 tjednu. Samo me zanima koja su moja prava i da li imam pravo na financijsku pomoć i koliko ona iznosi? Kod bivšeg poslodavca imala sam neto plaću 6.000,00 kn, a kod novog 4.000,00 kn?! Hvala.
  4. Od svog poslodavca sam dobila Odluku o otkazu ugovora o radu u kojoj stoji: 1. Da mi se otkazuje Ugovor o radu na neodređeno vrijeme stoga što poslodavac radi reorganizacije poslovanja prestaje sa radom i poslovanjem u Zagrebu. 2. Da imam pravo na otpremninu u skladu sa odredbama ZOR-a s obzirom da sam kod poslodavca na radu provela ukupno 2 godine i 1 mjesec. 3. Da mi se nudi sklapanje Ugovora o radu kod drugog poslodavca, ali kako ja nisam prihvatila ponuđeno donijeta je odluka kao u dispozitivu. Ne razumijem ovu vrstu Odluke o ozkazu ugovora o radu, tj. da li je to poslovno uvjetovani otkaz ili sporazumni otkaz jer to nigdje nije navedeno i napisano. Piše samo da imam pravo na otpremninu, ali ako nije napisano da je to poslovno uvjetovani otkaz da li poslodavac u slučaju neisplate moje otpremnine ima argumente da mi uopće ne isplati otpremninu? Da li da tražim da u mom Otkazu piše: Poslovno uvjetovani otkaz?? Hvala unaprijed!
  5. Živim kao podstanar u iznajmljenom stanu. Nisam potpisala Ugovor o najmu niti mi je on bio ponuđen, niti se razgovaralo o mojoj prijavi na tu adresu. Prije nekoliko mjeseci moj stanodavac je imao bračnih problema i radi moje sigurnosti brava na stanu kojeg sam iznajmila je promijenjena tj. promijenio ju je moj tata ali na inicijaciju stanodavca. Stanodavac me nije tražio nove ključeve, a ja jednostavno i nenamjerno nikada mu ih nisam dala. Neki dan imala sam strašnu glavobolju i popila sam tabletu i otišla spavati sa slušalicama u ušima pojačane na max. jer me glazba smiruje. U međuvremenu moj stanodavac me zvao na mob dva ili tri puta i poslao mi sms da će doći po odreske o plaćenim režijama. Kako sam ja bila omamljena od tableta koje sam popila i kako sam imala u puštenu glazbu u ušima nisam čula zvonjavu na mob, niti zvonjavu na ulaznim vratima, niti pokušaj mog stanodavca da sa starim ključem pokuša otključati vrata. Odjednom osjetim kako me nepoznati čovjek primio za nogu i gledao u mene. Ja sam doživjela šok jer nisam uopće imala viziju što se događa jer prvo što mi je palo na pamet da ći biti ili okradena ili nedaj bože nešto gore. Ustajem se iz kreveta blijeda ko krpa i sva u šoku u dnevnom boravku nađem svog stanodavca i pitam što se događa. Na to on meni da je on morao zvati "službenog" bravara da otvori stan jer on ne zna što se događa a nema ključa. Od čovjeka nisam dobila nikakve službene dokumente da je on "službeni" bravar, a pravi vlasnik stana je od mog stanodavca mama tako da ne znam na koju foru je provaljeno u stan??? Druga stvar: moj stanodavac i taj bravar nisu me htjeli pustiti iz stana jer sam ja njima izgledala kao da sam poludjela jer sam loše izgledala od doživljenog šoka??? Što da radim?? Imam li osnove sve to prijaviti policiji??? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija