Jump to content

diana_

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Zamima me da li prilikom sklapanja ugovora o zajmu između dvije fizičke osobe, pri čemu je zajmodavatelj fizička osoba iz inozemstva,odnosno nerezident, a zajmoprimc rezident,da li je zajmoprimac dužan platiti porez? Postoji li zakonom propisana maksimalna svota zajma, te smije li taj zajam biti beskamatan? Unaprijed zahvljujem.
  2. Poštovani, Zamima me da li prilikom sklapanja ugovora o zajmu između dvije fizičke osobe, pri čemu je zajmodavatelj fizička osoba iz inozemstva,odnosno nerezident, a zajmoprimc rezident,da li je zajmoprimac dužan platiti porez? Postoji li zakonom propisana maksimalna svota zajma, te smije li taj zajam biti beskamatan? Unaprijed zahvljujem.
  3. Vlasnica sam tavanskog spremišta 1/1. Zgrada je građena po građevinskoj dozvoli iz 1988. godine i etažirana je. Da li mogu to tavansko spremište pretvoriti u stan? Kod preuređenja nije potrebno dirati postojeće nosive konstrukcije kao što nije potrebno probijati nikakve otvore za vrata i prozore, pri čemu se ne mijenja vanjski izgled i oblik zgrade. Od promjena trebalo bi postaviti smo jedan krovni prozor 100 * 80 cm. Spomenuti prostor ima već priključke struje i vode kao i odvodnju. Mislim da je iz opisa vidljivo da za preuređenje ovog prostora u stambeni nije potrebno izvoditi nikakve složenije građevinske radove. Da li je to moguće i kakvu je dokumentaciju potrebno ishoditi za to? Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija