Jump to content

Dino1981

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dino1981 objavio

  1. Poštovani, saznao sam da je majka pred 5 godina darovala braći sve nekretnine darovnim ugovorom. Oni su se upisali kao vlasnici. Nekretnine se prodaju i to dam slučajno saznao. Majka je još živa i nema više imovine upisane na svoje ime. Imam li pravo na nužni dio i vraćanje darova zbog povrede nužnog dijela? Moram li odmah postupati i protiv koga dizati tužbu? Hvala
  2. Parnica je trajala oko godinu i pol. Završilo sa oslobađajućom presudom i na županijskom je ista otvrđena kao oslobađajuća. U laži su kratke noge i pravda postoji.
  3. Hvala U braku sam naslijedio nekretninu. Zatim smo je prodali. Ulazi li taj novac od prodane nekretnine u bracnu stečevinu ili je i to moja osobna imovina?
  4. Hvala na brzom odgovoru. Prilikom privođenja sam na policiji pokazao njezine prethodne prijeteće sms poruke u kojima piše da će mi "zakuhati frku s policijom" i naveo njezine motive osvete. Nadam seda bi to moglo poslužiti u mojoj obrani. Novu adresu sam naveo u ispitivanju i naknadno faksorao na sud, ali je ocigledno došlo do greške... Žalbu na mjeru zabrane sam slao dva puta s argumentim da djeca i ja ispaštamo radi zabrane, no ista žalba je odbačena. Ne vjerujem u pozitivan ishod svoje obrane s obzirom na postupanje suda i policje jer se ne uzima cijela anamneza događaja koji su prethodili kao ni objektivne okolnosti. Ja motiva za prijetnje nemam, a njezini motivi za laznu prijavu se ne uzimaju u obzir...
  5. Poštovani, bivša supruga me prijavila policiji da sam joj prijetio smrću. Završio sam u istražnom zatvoru i pustili su me uz mjere zabrane približavanja, direktne i indirektne komunikacije s bivšom. Puna 3 mjeseca nisam mogao zbog mjera stupiti u kontakt s djecom, a socijalni rad nije reagirao baš nikako, iako sam podigao tužbu za mjere prijevremenog viđanja djece. U međuvremenu mi je kazneni sud poslao na ženinu adresu poziv za parnicu. Kako nisam tamo smio doći, nisam ni bio na sudu pa sam dobio presudu. Na presudu sam se žalio i sad je to na županijskom sudu. Motiv moje bivše je da me kazni što sam je napustio. Rastava je od travnja pokrenuta. Njezina riječ protiv moje - u slučaju da sam joj usmeno prijetio smrću. Prije njezine prijave me nije puštala u stan i lažno zvala policiju da je uznemirujem, tučem i sl. no "nisu utvrđeni elementi nasilja". U ovom periodu mi je bivša sa svojim novim dečkom banula u firmu i nadređenima ispričala da sam narkoman i diler prostitutki, pa sam umalo dobio otkaz. Napravio sam na Institutu za medicinska istraživanja testiranje na narkotike i dokazao nevinost na optužbe. Od kad sam otišao od kuće, bivša mi brani kontakt s djecom i uspjela me i zakonski ovom prijavom udaljiti. Pitanja: -Kako se mogu obraniti od ludih optužbi (visi mi kazneno djelo i uvjetna nad vratom, a da ne kažem kako je nevin biti u istražnom zatvoru) i dokazati da se radi o neuravnoteženoj i pakosnoj osobi koja tjera svoj inat? -Kako mogu ishoditi da viđam djecu prije rastave braka, tj. postoji li kakva izvršna institucija koja reagira (djeca me žele vidjeti i s njima sam proveo 70% vremena na odgoj u odnosu na bivšu)?
  6. Poštovani, u postupku sam razvoda braka. Pred 5 mjeseci sam odselio od kuće i plaćao redovito alimentaciju. Od bivše nisam dobio niti lipe za stambeni kredit, auto kredit i Diners kredit (kojim smo kupili namještaj), režije itd. Svi krediti su stečeni u braku. Također, imamo i stari stan koji je bivša dobila ostavinom, a u 2,5 godine smo u njega za adaptaciju uložili oko 45.000 EUR. Rastava je pokrenuta u travnju (3 mjeseca nakon što sam odselio), a bit će završena do kraja ljeta. Imam par pitanja: -Što sve od gore navedenog (krediti, diners, režije od kad sam otišao, imovina) imam pravo potraživati budući da sa bivšom ne mogu doći do nikakvog dogovora (Ona bi sve, a ne želi sudjelovati u otplati ičeg? -Budući da sam financijski preopterećen, imam li pravo na besplatnog odvjetnika ili mogu sam pokrenuti tužbu na osnovu ovih činjenica? -Ukoliko se na sudu ne mogu dogovoriti, jer ja tražim 40 do 50%, a ona 100% svega, koliko sud može potrajati? -Bivša je pred 5 dana navodno podigla kredit za novi auto. Može li mi i taj kredit ući u 50% obaveza pošto smo još formalno u braku, iako je rastava pokrenuta na sudu u travnju? Hvala
  7. Hvala na odgovoru. Što u slučaju da sada, za vrijeme neodređenog ugovora ne želim prihvatiti takvu dopunu ugovora, jel to dostatan temelj za otkaz?
  8. Poštovani, u dobuni ugovora o radu na neodređeno poslodavac traži da potpišemo klauzulu o zabrani natjecanja, tj. nakon eventualnog prestanka radnog odnosa, radnik se ne smije zaposliti kod drugog poslodavca koji je na tržišnom natjecanju s poslodavcem te isto tako na svoj račun ili račun treće osobe sklapati poslove kojima se natječe s poslodavcem u roku od 2 godine. U slučaju da se prekrši ova klauzula radnik se obvezuje platiti poslodavcu x bruto plaća u roku od 8 dana... Budući da je riječ o specifičnoj branši gdje sam duži niz godina, interesira me jel takva "zabrana zapošljavanja" u skladu s ustavom, zakonom? Zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija