Jump to content

mariozg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Ovako, jedno malo pitanje. Sestra je parkirala automobil i platila parking SMS-om. Vratila se nakon pola sata i već je na autu bila kazna da parking nije plaćen. E sad, što je smiješno... kako je žurila u SMS poruci je upisala broj tablice, ali bez ZG ispred Dakle, umjesto npr. ZG1234A u žurbi je upisala 1234A. Slao sam mail Zagrebparkingu da je to plaćeno i poslao kopiju SMS potvrde, jer koliko znam oni imaju sve SMS poruke u evidenciji, ali oni odbijaju prigovor i traže da se to uplati. Sada me zanima, sa pravne strane, treba li uplaćivati tu dnevnu kartu, jer ipak je parking plaćen, bila greška ili ne? I da napomenem, nije stvar u novcu, bitan je princip, jer ne mogu prihvatiti da mi se kaže "vidimo da je plaćeno, ali upisali ste krivo slovo pa sad platite i kaznu" Hvala i srdačan pozdrav
  2. Pozdrav svima. Ovako, dobio sam uvjetnu kaznu (8 mjeseci) za djelo iz čl. 230, st.1 KZ-a. Uvjet za neodlazak u zatvor je da 2 godine ne počinim novo kaz. djelo, oko čega neće biti promlema, jer i ovo sam ngrabusio bezveze Uz to, dobio sam i platiti gotovo 10.000 eura na račun raznih oštećenika. Ukratko: taj novac ne planiram uplatiti niti ga imam. Ono što me zanima jest: kakva je sada procedura? Trenutno nemam primanja, a posjedujem jedino trećinu stana (suvlasnik sam uz obitelj). Može li porezna na bilo koji način izvršiti ovrhu, vezano uz stan (znam da je glupo pitanje, oprostite) i kada mogu očekivati da me se pozove na odsluženje zatvorske kazne za neplaćanje tih odšteta? Postoji li kakva mogućnost kućnog pritvora, umjesto služenja kazne u zatvoru i koliko dugo bih uopće trebao "ležati" za to? Hvala.
  3. Pozdrav. Zanima me kako se regulira plaćanje usluga web hostinga ili hostinga servera za igre. Naime planiramo zakupiti server u nekoj od domaćih ili inozemnih tvrtki i zanima me da li je dovoljno imati račun od plaćanja tog servera i uz to priložiti račune izdane za usluge koje ćemo nuditi putem tog servera (web hosting ili hosting game servera) ili trebamo imati nekakav poseban ugovor sa tvrtkom od koje zakupljujemo server u kojemu je definirano da mi nudimo takvu uslugu? Dobio sam oprečne informacije u vezi toga pa bih molio da mi netko jednostavno odgovori. Ujedno me zanima izdavanje računa za ovakvu uslugu. Može li se račun izdavati isključivo u elektroničkom obliku, dakle slanjem putem e-maila, odnosno - da li je dovoljno staviti uvjete poslovanja, koje korisnik mora prihvatiti kod narudžbe, a u kojima stoji kako korisnik prihvaća da mu se račun šalje u elektroničkom obliku. Sve ovo pitam jer smo "friški" u poslovanju i ne znam kako zakon definira ove stvari... trebam li posebno opravdavati na koji način mi to nudimo usluge hostinga i sl. ili je dovoljno imati taj račun od strane hosting kompanije? Hvala unaprijed!
  4. Ok, super. Mislio sam ovo rješavati bez odvjetnika, s obzirom da je stvar poprilično jasna. Mogu li Vas još zamoliti da mi objasnite proceduru za dobivanje dokaza?
  5. Pozdrav svima. Ovako, očito je da smo pravo i ja nespojivi te je to glavni razlog zašto postavljam ovakva zbunjena pitanja Ukratko ću objasniti svoj problem, koji nije velik, ali me ipak muči. Naime, tamo negdje prije 4 godine i 10 mjeseci u stan sam pustio inspektore sa valjanim nalogom... došli su pretražili stan i zaplijenili svu moju inf. opremu, cd-e i tako to... Čitajući nalog shvatio sam da me se tereti za gosp. kriminal (nezakonito umnožavanje CD-a i puštanje u prodaju putem interneta). E sad, ovdje je situacija specifična. Stvar je da se uopće ne ograđujem da sam imao neke cd-e, ali niti blizu onoga što se želi reći... Kroz nekoliko dana živčanjenja otkrio sam o komu se tu u biti radi.. radilo se o meni bliskoj osobi koja je često boravila kod mene i kojoj sam dopustio da se koristi mojim user/passom za spajanje na net iz razloga što sam ja već bio na drugom provideru, a još mi nije istekla pretplata na tog starog providera. Da stvar bude bolja, na popisu "dokaza" stoji i izlist spajanja na tadašnji HT-Net, čiji korisnik nisam niti bio. Svi "dokazi" (izlisti spajanja, mailovi sa ponudama i katalozi nekakvi) vode na tu osobu i ne bojim se za sebe. Smiješno je da su u istrazi previdjeli kako brojevi telefona sa kojih se spajalo na internet nemaju veze sa mojim doma, ali nema veze. Oduljio sam pa idem na pitanja 1. imam li pravo na "free" odvjetnika? 2. imam li pravo uvida u te "dokaze" prije rasprave, koja je za dva tjedna, da se pripremim i odmah ukažem na nenormalne previde? 3. s obzirom da znam koja je osoba u biti odgovorna za sve to, mogu li dovesti tu osobu odmah na raspravu da prizna kako je riječ o njoj, jer tu neće biti problema? Zasad toliko... hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija