Jump to content

nena30

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Zanima me da li možda netko zna di li je dijete obavezno po zakonu se brinuti za svoje roditelje kada oni nisu sposobni za raditi i primaju socijalnu pomoć? Hvala
  2. Hvala a da li znate ko snosi troškove suda kad se pokrene postupak alimentacije ili je bolje se dogovoriti sa njom o iznosu?
  3. Živim sa suprugom i dvoje malodobne djece . Zanima me, suprug ima vanbračno dijete i treba plaćati alimentaciju da li možda netko zna kako sud određuje alimentaciju za to vanbračno dijete kad mi već imamo dvoje djece. Kolika su prava tog djeteta i da li on po zakonu mora to dijete viđati ili ne i što je bolje da li se dogovoriti oko alimentacije ili sve pustiti sudu da riješi. Hvala
  4. Poštovani, suprug je priznao vanbračno dijete pa me zanima što je sljedeće što ona još može tražiti ?
  5. hvala, evo vidite u kakvoj sam situaciji recite mi što napraviti da li možeš dalje vjerovati suprugu nakon takve sramote da li znate koga da bi takvo što oprostio i nastavio dalje život sa njim? ja sada dobivam samo obečanja s njegove strane ali to je tako teško vjerovati kad nemaš nikakvu slamku da se primiš za nju? ima možda netko je takvo što prošao pa da me malo uputi na dobar put?
  6. Hvala, a kako se gleda kada sva imovina stečena u braku glasi na ženu da li i onda dijete ima pravo na nasljedstvo u slučaju očeve smrti? Još me zanima da li ona mora navesti ko je otac djetea kod porođaja ili može reći da je nepoznat i kad bi tražila za alimentaciju da li je najbolje je najprije napraviti dnk-a analizu pa tek onda ići u daljnju raspravu ili je drugačiji postupak ? Mada ta djevojka kaže da neće tražiti ništa od oca dijeteta ali ja u to ne vjerujem.
  7. a što u slučaju kad otac dijetea neće čuti za to dijete. Da li ga zakonski može natjerati na to?
  8. Hvala, to znači da ona i dijete imaju sva prava.A kako je kada bi ona tražila nasljedstvo odnosno ono što bi ja i suprug stekli u braku . Da li bi to dijete imalo ista prava koa i moja djeca ?
  9. nena30

    razvod

    Molim Vas da ni kažete nešto o razvodu kame se treba obratiti kakva je procedura i koliko to financijski iznosi i ko plaća troškove da li se dijeli na dva dijela ili onakj ko podnosi zahtjev? Hvala !
  10. Poštovani, molim za pomoć! Zanima ne da li netko zna odgovor sa pravne strane . suprug ima van bračno dijete to dijete još nije rođeno ali vjerovatno bude pa me zanima sljedeće: 1, da li na sudu vrijedi papir ovjereni kod javnog bilježnika da se ona i dijete odriču sva prava koja joj po zakanu pripadaju i da nikad ništa neće tražiti od njega? 2, kako je najbolje postupiti u takvoj situaciji? Molim Vas za pomoć neutješnoj ženi Hvala
  11. Poštovani, zanima me da li mi netko može pomoći. Trenutno sam na porodiljnom ali ima pravo na proguljenje porodiljnog ali mi se ugovor ističe kada dijete navrši godinu dana . Znima me ako poćnem koristiti produžetak i onda ni se istekne ugovor kakva je daljnja procedura da li kao i sa kpmplikacijama ili sve sprestaje mislim na radni odnos i naknadu . Hvala
  12. Bitno je da si na bolovanju kada ti se prekine ugovor na komplikacijama. Naknadu ćeš dobivati do porodiljnog ali bi se trebala 45 dana prije porodiljnog dopusta prijaviti u radni odnos i biti zaposlena mj. dana i zatim opet na bolovanje na komplikacije i onda dobivaš naknadu do godinu dana starosti djeteta.Ako te nema ko prijaviti u radni odnos onda se probaj prijaviti kao kućanica kod nekog prijatelja ali ne u rodbinskoj vezi jer onda postaje komplicirano. Malo se raspitaj oko toga jer tako sam i ja prošla sa prvim djetetom.
  13. trebala si se 45 dana prije porodiljnog prijaviti u radni odnos kao kućanica ili kod nekog drugug i tada bi dobivala prosjek svoje plaće do 6 mj starosti djeteta jer ovako si otišla na prodiljni kao nezaposlena i zato dobivaš 1600 kn.
  14. Poštovani, trenutno sa na porod. dopustu a nakon navršene godine dana djeteta vjerovatno ću na zavod za zapošljavanje pa me zanima koji prosjek uzimaju za naknadu da li prosjek moje plaće ili prosjek pord. naknade? Hvala
  15. nena30

    skrbnik

    Poštovani, molim da mi se javi netko ko zna nešto o skbništvu. Radi se o sljedećem: Mama je proglašena da se ne može brinuti za sebe pa traže da joj ja budem skrbnik ali ja to ne želim jer mentalno nije pri sebi. Pame zanima da li ja po zakonu mora se o njoj brinuti ili može u neku ustanovu i kakvi su onda troškovi? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija