Jump to content

shania44

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, zahvaljujem na detaljnim informacijama! Napravila sam sve kako ste i naveli,isto tako i pismenu prijavu Državnom inspektoratu u sjedištu poslodavca! Inspektor je prilikom nadzora osim povrede mojih prava utvrdio da još jedna zaposlenica nije primila obračun plaće od poslodavca! U dopisu koji sam primila od dotičnog inspektora,između ostalog piše da će protiv poslodavca biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu u Crikvenici(sjedište poslodavca),od tada je prošlo 1.g. i 2 mj.! Pošto sam bila u kontaktu sa zaposlenikom istog poslodavca i bila sam jako dobro upoznata sa situacijom,poslodavac i dalje nijednom zaposleniku nije uručivao obračune plaće,u 7.mj ove godine sam podnijela još jednu pismenu prijavu i to u Državni inspektorat u Zagrebu,s time da sam na kraju prijave napisala da se obraćam njima zbog nepovjerenja prema PJ Državnog inspektorata u Crikvenici! Nakon nekog vremena dobila sam dopis da je obavljen nadzor i da nisu pronađene nikakve nepravilnosti u radu kod narečenog poslodavca,naime isti inspektor iz Crikvenice je bio i u ovom nadzoru... Interesira me još jedna stvar, bivši poslodavac me je prijavio tek 43 dana poslije početka radnog odnosa,isto tako nakon prekida radnog odnosa,kad sam dobila radnu knjižicu,tek onda sam vidjela da mi je upisano još 8 dana manje... Imam i dokaze i svjedoke koji mogu potvrditi datum mog početka i završetka radnog odnosa,na koji način to potraživati?! Ovdje se radi o poslodavcu koji jako dobro glumi i laže, očito i s dobrim vezama... Unaprijed zahvaljujem
  2. Poštovani, prijavila sam bivšeg poslodavca inspekciji rada zbog kršenja radničkih prava,između ostalog i neizdavanje platnih lista! Pokrenuta je prekršajna prijava protiv dotičnog, ali ni nakon godinu dana još uvijek nisam dobila platne liste! Kako se može saznati da li je dotični odgovarao za prekršaje koje je napravio u mom slučaju i na koji način dobiti platne liste?! S obzirom na to kolike su kazne za neizdavanje platnih lista,očito je da netko nije obavio svoj posao kako treba, s obzirom da ni nakon mnogobrojnih upita bivšem poslodavcu, platne liste još uvijek nisam dobila...
  3. Najbolje osobno otići u državni inspektorat i napraviti prijavu,ovisno o mjestu u kojem se nalazite i mjestu gdje se poslodavac nalazi! Ako niste u mogućnosti osobno,onda je najbolja solucija poslati pismenu prijavu državnom inspektoratu u Zagreb i pismenu prijavu nadležnoj ispostavi državnog inspektorata u gradu u kojem poslodavac posluje,za svaki slučaj na obje adrese! Na web stranici državnog inspektorata možete naći sve potrebne adrese nadležnih ispostava! Ukoliko imate još bilo kakvo pitanje slobodno mi se obratite!
  4. Evo primjera o poslodavcu koji krši zakon i ima isto debele veze! Nedavno sam opet prijavila bivšeg poslodavca državnom inspektoratu,koji je prijavu proslijedio i sanitarnoj inspekciji! Inspekcije su izišle na teren i dobila sam dopis od sanitarnog inspektora u kojem piše da je nadzorom utvrđeno da objekt posjeduje određene prostorije koje su potrebne za obavljanje ugostiteljske djelatnosti,a koje zapravo NE POSTOJE! Očito je da se radi o debeloj vezi ili mitu... Šokirala sam se kada sam pročitala dopis,ali ima i za to lijeka,sada slijedi dopis načelniku uprave za sanitarnu inspekciju,vjerujem da ima inspektora koji pošteno rade svoj posao,bez obzira kako poslodavac imao debele veze! Ljudi prijavljujte poslodavce koji krše zakon i štitite svoja prava!
  5. Ma obavezno ga prijavi državnom inspektoratu! Ja sam imala sličan problem prošle godine i vjeruj mi,isplati ga se prijaviti,ma ako si bilo koji poslodavac uzme za pravo da može kršiti radnička prava i to teško kršiti,treba ga prijaviti pa neka odgovara za to,jer ako ga ti ne prijaviš,lako moguće da će si uzeti za pravo napraviti to opet nekom drugom! Obavezno ga prijavi,bez obzira kakve veze ima!!!
  6. Naravno da je moguće nešto napraviti,ja sam imala isti slučaj! Obavezno prijaviti državnom inspektoratu u Zagrebu,najučinkovitije je,obavezno prijaviti i poreznoj službi,a sad ovisi da li ste dobili platne liste,ako niste kazna za poslodavca je velika! Ali da ponovim,naravno da se može nešto napraviti i trebali bi napraviti i isplati se dići tužbu protiv poslodavca,ako dođe do toga,jer ovakve treba i prijaviti i pošteno kazniti,da im više nikada ne padne na pamet ovako kršiti radnička prava!Ne gubite vrijeme,odmah u akciju!
  7. Puno hvala! Između ostalog radila sam na crno jer je odugovlačio više vremena s prijavom,ali ipak sam bila prijavljena neko vrijeme! Inače krši sva moguća prava radnika,tako da ovako nešto nimalo ne iznenađuje i jako dobro zna svoje obaveze,samo je problem što ima dobro zaleđe,pa može raditi što hoće! Puno hvala na informaciji!
  8. Što napraviti kada bivši poslodavac neće izdati ip obrasce za povrat poreza za prošlu godinu ?!
  9. Prekinula sam radni odnos zbog kašnjenja plaće! Dogovorena plaća je bila 5000 tisuća kuna usmeno,prijavljena na minimalac a ostatak na ruke,međutim nakon otkaza poslodavac mi je isplatio samo ono u ugovoru! Isto tako,u radnu knjižicu mi je upisao 7 dana manje,dobila sam sporazumni prekid ugovora i još uvijek nisam dobila ni jednu platnu listu. S obzirom na to da nisam jedina koja je pod takvim uvjetima radila kod tog poslodavca,ima nas više tako oštećenih,da li mogu potraživati taj dio novca na ruke ako imam svjedoke?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija