Jump to content

fanii

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. unaprijed se ispričavam ako se pitanje ponavlja, ali ja letimičnim pregledom posljednje tri stranice nešto slično nisam našla. dakle pitanje: Koju dokumentaciju je potrebno donijeti na ostavinsku raspravu kod javnog bilježnika? Pošto odgovor nismo dobili od pomoćnice jb zbog njezinog drskog ponašanja. unaprijed, hvala! i još jedno pitanje.pošto pokojnik nikada nije volio otkrivati svoje privatne stvari (financijsko stanje, posjedovanje zemljišta...), postoji li neki način tj. neka osoba koju bi se moglo zadužit da takve stvari dozna?
  2. da li je moguće i kako da moj otac, koji je jedan od nasljednika, da mojoj mami punomoć da prisutstvuje ostavinskoj raspravi umjesto njega pošto on radi u inozemstvu i najvjerovatnije neće biti u prilici prisustvovati istoj. ili možda postoji još neki drugi način za riješavanje tog problema pošto se on u cijelosti slaže sa oporukom i dijelom koji mu pripada.
  3. U 7. mjesecu mi je umro dida. nađena je oporuka vlastoručno napisana i potpisana. nasljednici su moj tata i njegove dvije sestre. ostavinska rasprava još nije pokrenuta. moj tata je zadovoljan dijelom koji je dobio ali jedna od njegovih sestara ne. ona želi dodatni dio zemljišta koji prema oporuci dobiva druga teta. da li je moguće, kad se pokrene ostavinska, da njih dvije to riješe zasebno od mog tate pošto se to ne tiče njegova dijela ili on mora čekat na upis svog dijela dok one to ne riješe?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija