Jump to content

martina123

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. lijep pozdrav i hvala unaprijed.. naime moje pitanje je vrlo jednostavno..dali majka troje djece pred rastavom braka od muza zlostavljaca ,nezaposlena, ima pravo na socijalni stan ili bilo koju vrstu socijalne pomoci? muz radi medjutim velika vcecina place odlazi na kredite koje je digao na zenino ime kako bi pokrio svoje kockarske dugove..
  2. lijep pozdrav i hvala unaprijed.. naime moje pitanje je vrlo jednostavno..dali majka troje djece pred rastavom braka od muza zlostavljaca ,nezaposlena, ima pravo na socijalni stan ili bilo koju vrstu socijalne pomoci? muz radi medjutim velika vcecina place odlazi na kredite koje je digao na zenino ime kako bi pokrio svoje kockarske dugove..
  3. zanima me postupak ,kako se točno radi oporuka i koja je otprilike cijena ako ju radi odvjetnik?
  4. Moja maloljetna sestra već 4 godine živi s majkom u kući njezinog muža.On ih je nekoliko puta do sada izbacio iz kuće,ali su se kasnije vratile tamo.Jedan put je taj slučaj bio prijavljen policiji i czss.Danas je od tamo izbacio samo maloljetnu sestru,s time da joj je dao rok od sat i pol da pokupi stvari,jer će ih u suprotnome izbaciti na ulicu.Treba li to ponovo prijaviti policiji i czss ?
  5. muž me izbacio iz kuće prije tjedan dana zajedno sa mojim maloljetnim djetetom.u međuvremenu mi je promjenio bravu na ulaznim vratima . Sve su naše stvari ostale tamo,djetetove knjige za školu,apsulutno sve,neznamo što a radimo,smijem li provalit,zvat policiju što da radimo ???????
  6. hvala na odgovoru. imam još jedno pitanje ,za koje molim bilo čiji stručniji odgovor: Dakle,ako isti taj nasilnik kojeg spominjem , u svemu tome ima veze u toj istoj policijskoj stanici u koju ga treba prijaviti za KD ,ili čak i dalje od same policije, što je tada činiti čovjeku? Ipak se radi o maloljetnoj osobi i njenoj majci koji su godinama maltretirani od njihove strane i sada je došlo vrijeme kada su skupile snage da od njega pobjegnu. Isto tako ta maloljetna osoba je od kada je počela živjeti sa nasilnikom (maminim mužem) zbog psihičkih problema koji su nastali zbog njega ,zatražila psihijtarijsku pomoć i sada već , 2 godine poslje ima podeblju dokumntaciju od psihijatra da su svi njeni psihički problemi nastali pod utjecajem tog manijaka.u cijelu je priču uključen i socijalni ured i bit će uključen tko god treba i koja god udruga treba ili mediji samo da se osolobode toga manijaka koji počinje maltreirati ne samo majku ( da mu se mora vratiti i neka ostavi svoje dijete zbog njega) nego i njihove poznanike i prijatelje koji s time nemaju ništa .( kada kažem malterirati mislim na uznemirujuće pozive na mobitel usred noći i prijetnje pri čemu se nije ni trudio sakriti broj). Cijela bi se ta situacija možda i mogla riješiti lakše ili barem bez tolikih strahova od toga da mu niko ne može ništa baš zbog tih mogućih " veza " i sl. hvala unaprijed
  7. pa ja duboko vjerujem da nema i znam da je glupo da ne može gluplje biti ali kažem radi se o poremećenoj osobi koja možda ima koju "vezu " u toj policiji pa ....
  8. Ako majka u treći brak ulazi sa dijetetom od 13 godina čiji je pravi otac živ i redovito i uredno plaća alimentaciju, A u novoj obitelji (znači osoba s kojom je majka stupila u treći brak),se događaju psihička zlostavljanja i maltreitiranja,da li je prijetnja maloljetnoj osobi (15 godina) kazneno djelo( u tu prijetnju spada i prijetnja fizičkim nasiljem te izbacivanjem na cestu i sl.)? isto tako me zanima da li osoba koja maloljetniku prijeti da će mu pokazati svoje spolovilo čini kazneno djelo? i da li to ulazi pod neko seksualno uznemiravanje? te isto tako da li je kazneno djelo ili seksualno uznemiravanje kada osoba od 58 godina dijetetu od 13 godina pokaže spolni organ ( ne slučajno već u kontekstu prijetnji : SADA ĆEŠ VIDJETI DA MI JE VELIK)
  9. obiteljski zlostavljatelj (muškarac s kojim je moja majka u svom trećem braku u životu) prijeti da će poslati policiju mojoj prijateljici i cimerici koja živi samnom jer je ona KAO (makar doidta nije) nagovorila moju maloljetnu sestru ( koja ima 15 godina) da uzme kutiju cigareta iz mamine šteke jer nije imala gdje za kupiti cigarete tu večer te joj donese a ona bi to mojoj mami vratila.Mamin muž uopće niti ne puši a sada više ni moja mama ni sestra ne žive snjime jer je manijakalni nasilnik.taj incident s cigaretama se dogodio prije 6 dana pa me zanima da li on zaista može zvati policiju zato jer je moja cimerica ( kako on kaže 9 moju sestru nagovorila na kazneno dijelo? mislim nebitno je za koga su bile cigarete ako treba reći ću da su bile za mene makar ne pušim ali mi se možda baš sada propušilo.znam da ovo djeluje jako glupo i banalno ali da trenutno imam koga drugoga pitat bih.riječ o je o jako poremećenoj osobi koja je spremna na svašta te je to jedini opravdani razlog zašto sam zabrinuta jer situacija sama po sebi jest smješna ako se izuzme njegova psihopatija
  10. U tijeku mi je razvod braka. U brak sam (kao naslijeđe) unijela kuću roditelja te kuću koju sam sama sagradila prije braka. Roditeljsku kuću sam dobila na temelju diobe sa bratom - mijenjali smo se za neke nekretnine . Da li moj muž ima neka prava u diobi kod razvoda braka? Naime, on prijeti da će mi sve uzeti, a da ću ja ostati na ulici. Hvala na svakom odgovoru i sugestiji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija