Jump to content

koranalili

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Radi se o tome da nisam u mogućnosti prisustvovati na ostavinskoj raspravi, pa me zanima dali je moguće opunomoćiti odvjetnika koji će u moje ime dati nasljedničku izjavu u kojoj se ja odričem svoga nasljednog dijela u korist brata? Zahvaljujem
  2. Ostavinska rasprava je bila još 2004., utvrđeno je troje nasljednika (brat i dvije sestre), 06.mj. 2008 sestra ustupa svoj dio tati i taj ovjereni dokument stoji kod nas,druga sestra se prima nasljeđa i dozvoljava tati da proda stan, u 07. mj. teta je umrla, 10 mj. mi želimo prodat stan , ali odvjetnica kaže da tetini nasljednici dobivaju njezin dio, njenom smrću taj dokument je postao nevažeći!? Dobila je potpunu punomoć za obavljanje svih radnji vezanih za nasljeđe, sud i nigdje ne stoji da ta punomoć prestaje njezinom smrću!
  3. Odvjetnica iz agencije za nekretnine je sastavila izjavu u kojoj je moja pokojna teta njoj dala nekakvu specijalnu punomoć u kojoj piše da ju ovlašćuje da u njeno ime obavlja sve radnje vezane uz sudski postupak, te da se odriče naslijeđenog dijela i ustupa ga svom bratu, sve uredno ovjereno i bez prisile. Nama tu ništa nije jasno šta je ona sastavila, ali uglavnom ona sad kaže da to ne vrijedi jer je teta umrla!?
  4. Radi se o tome da je moja teta preminula u Rijeci, i ostavila u nasljedstvo stan koji su naslijedili moj tata(brat) i dvije sestre.Jedna sestra je u međuvremenu preminula u Osijeku gdje je i živjela, a s obzirom da se pojavio još jedan nasljednik moramo napraviti novu ostavinsku, pa je pitanje dali možemo dostaviti izvod iz matice umrlih za sestru koja je naslijedila dio imovine i preminula, jer za sestru koja je ostavila stan u naslijeđe smrtovnica je dostavljena u sud. Hvala!
  5. Dali možemo umjesto smrtovnice predati izvod iz matice umrlih, jer taj dokument već imamo kod sebe?
  6. Poštovani, Nakon smrti moje tetke, koja nije imala djece niti muža na ostavinskoj raspravi nasljednici su moj tata(njezin brat) i dvije sestre. Jedna od sestara je svoj dio ustupila tati i sve je uredno ovjereno na sudu, međutim sedam dana nakon toga je umrla i sada nam kažu da to ne vrijedi!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija