Jump to content

deimos

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pa zapravo nadao sam se ne da postoji rješenje, već da postoji neko jednostavno rješenje ovo sa zakladom (i slično) je presloženo za moj slučaj, a i naša obiteljska kuća daleko je od vile na opatijskoj obali da bi takva rješenja imala smisla
  2. Da li postoji itijedan način da se spomenuta želja ipak inkorporira u oporuku?
  3. Da li je moguće u oporuku unijeti klauzulu u kojoj stoji da nasljednici (o ovom slučaju sin i kći) smiju obiteljsku kuću ostaviti jedino svojim potomcima (ujedno potomcima oporučitelja)? Naime želi se osigurati da se nijedan dio obiteljske kuće ne može prodati/ostaviti nekome tko nije iz obitelji. Pročitao sam da nije moguće određivati nasljednika nasljednicima, ali ne znam da li bi se to pravilo moralo odnositi i na ovaj slučaj? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
  4. Djed mi namjerava oporukom razdijeliti svu imovinu između mog oca i njegove sestre. Međutim istovremeno bi htio osigurati svoju ženu (moju baku) u slučaju da umre prije nje, a opet ne bi je htio opterećivati da ona mora raditi oporuku i dijeliti imovinu. Da li oporuka može sadržavati sljedeću klauzulu: ukoliko baka bude živa nakon njegove smrti, da se izvršenje oporuke (dioba između mog oca i tete) odgodi do bakine smrti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija