Jump to content

hiro

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. a šta je s ovim člankom zakona o obaveznim odnosima ? Članak 238. (1) Ako zastara nije mogla početi teći zbog nekoga zakonskog uzroka, ona počinje teći kad taj uzrok prestane. (2) Ako je zastara počela teći prije nego što je nastao uzrok koji je zaustavio njezin daljnji tijek, ona nastavlja teći kad prestane taj uzrok, a vrijeme koje je isteklo prije zastoja računa se u zakonom određeni rok za zastaru. Po mom mišljenju zakonski uzrok je smrt oca a prestanak je moje naslijedjivanje stana. dobro ako ovo ne vrijedi šta je sa zateznom kamatom ? vjerovnik je mogao čekati onda još 10 godina da se malo skupi kamata pa nastaviti proces. ovo se vuče od 2003.
  2. Kratak opis: Otac je dobio 2003 godine odluku o ovrsi na koju se zalio i pokrenut je postupak na sudu. U međuvremenu je otac umro i postupak je prekinut tj stavljen je na mirovanje. Od suda sam dobio 2014 godine obavijest da se postupak nastavlja i da ponovo pocinju teci zastarni rokovi. Žalio sam se županijskom sudu i pozvao na zastaru pošto je prošlo 7 godina od kada je vjerovnik mogao ponovo potraživati od mene taj dug. Županijski sud je odbio moju žalbu i postupak se nastavlja. Ja sam stan naslijedio u veljači 2008 godine znači prošlo je 7 godina od momenta kad sam ja naslijedio stan do ponovnog pokretanja postupka. Buni me ono u sudskom rješenju da od momenta ponovnog pokretanja počinju ponovo teći zastarni rokovi. Zar zastarni rokovi po zakonu o obaveznim odnosima ne počinju teći od momenta kad se steknu uvjeti za nastavak potraživanja ? I da li se u postupku mogu pozivati na zastaru ?
  3. hvala na brzom odgovoru !
  4. naslijedio sam stan od oca 14.02.2008. godine. prije smrti oca protiv njega je pokrenut postupak za naplatu dugovanja za grijanje. dug je nastao 2003 godine i koliko ja znam poslije podizanja tuzbe od strane vjerovnika nije odrzano niti jedno rociste jer je sud prekinuo postupak po točci 212 st.1 toć 1. zakona o parničnom postupku 11.02.2008. radi smrti tuzenika. danas sam dobio rjesenje suda gdje se ja kao nasljednik pozivam na nastavak procesa a na osnovu podneska vjerovnika od 30.07.2013. znaci vjerovnik ponovo pokrece postupak ali 5,5 godina nakon naslijedjivanja stana da li se mogu pozvati na clanak 225 ZOO-a i traziti da se postupak obustavi radi zastare ?
  5. hiro

    Nasljedjivanje

    pise na dnu o ovome se izvjescuju : nasljednici porezna uprava podrucni ured katastra znaci na gruntovnicu ponijeti ovo sto si napisao i pare pa ako ima ima ako nema plati i to je to zahvaljujem na brzom odgovoru LP
  6. hiro

    Nasljedjivanje

    Naslijedio sam od oca stan i imam rjesenje opcinskog suda kojim mi se dopusta uknjizba prijenosa vlasnistva stana. sto mi je dalje ciniti ili je s ovim rjesenjem sve gotovo ? unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.
  7. normalno je da poslodavac nemoze isplatiti nizu placu od 2814 kn za puni fond sati ali ima i takvih konkretno za 12 mjesec 2012 odradjeni fond sati je 168 x 16,20 kn =2721,60 i tako to ide već godinama. opravdanje poslodavca za to je bilo kao ima vas viška pa da nebi djelili otkaze eto malo ce mo vam smanjiti satnicu. s obzirom da se radi o firmi koja radi 365 dana u godini x24 sata onda se to kompenziralo nekim dodatcima za nocni rad , za rad nedjeljom , praznikom , prekovremenim satima. medjutim isplatom plaće za prosinac poslodavac je grubo prekršio skoro sve točke kolektivnog ugovora koji se odnose na novcana davanja ukinuo je plaćeni prevoz na posao i drastično smanjio dodatke na plaću. kome se obratiti za zastitu svojih prava kad je moj sindikalni povjerenik ujedno i moj šef ? (sukob interesa)
  8. eto poslije 2 godine i 11 mjeseci poslodavac je odlučio da mi ne produži ugovor pa me zanima da li po zor-u imam pravo na otpremninu? čitao sam malo po forumu pa neko kaže da neko ne ? kako se tumači član zor-a 125 ???? s obzirom da je ugovor bio na odredjeno vrijeme.
  9. evo sad ja postavljam pitanje da li se ovaj članak može primjeniti na premijera jer je svojim postupcima doveo do toga da nam se cijeli svijet ruga ?
  10. Da li poslodavac moze zivkati radnika na mobitel ili fixni telefon poslije radnog vremena ? Zainteresiralo me ovo posto sam gledao jednu emisiju na stranoj tv gdje je sud to ocijenio kao uznemiravanje.
  11. ne potpisuj nista sporazumno. ako te otpustaju kao tehnoloski visak 6 mjeseci niko nemoze raditi na tvom radnom mjestu (dobra osnova za tuzbu)
  12. nije na internetu bas sve : yes dobro citajte sto klikate i potvrdjujete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija