Jump to content

josip1

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači, otiđem sutra na policiju, uzmem zapisnik (valjda če mi ga dati!?) i skeniram ga ovdje. Ako vam nije problem da navratite ovdje sutra u poppodnevnim ili večernjim satima da vidite zapisnik i da mi kažete da li ima smisla pisanje žalbe? Puno hvala unaprijed
  2. Ne razumijem na kakav zapisnik mislite. Ja nikakav zapisnik nemam osim ove presude i optužni prijedlog u kojem piše isto. Da li ja taj zapisnik moram tražit na policiji? Ako i da, pretpostavljam da je onda za to sad kasno pošto mi je u ponedjeljak zadnji dan za predaju žalbe, ili možda utorak? Presudu sam podignuo u pnedjeljak. Da sam skrivio nesreču nebi sad ovdje pisao več bi platio kaznu i to je to. Da sam znao da če mi opalit ovoliku kaznu za nešto što nisam napravio, priznao bih kod suca da sam kriv i molio za što manju kaznu. Vjerojatno bih bolje prošao.
  3. Nema nikakvih savjeta, pa pošto imam još par dana za žalbu, zanima me barem dali sa uloženom žalbom visokom prekršajnom sudu riskiram veču kaznu?
  4. S obzirom da je večina toga napisana u rješenju kojem sam stavio u prilog, ja ču dodat još svoj dio. S obzirom da nesreču nisam imao niti sam imao ikakav kontakt s navedenom osobom niti policijom neznam uopče odkud im registracija mog auta i oštečenja na vozilu. Na moju nesreču, pošto je auto star 15 godina, ima blago udubljenje na prednjoj haubi, međutim vrlo lako se može utvrditi da je staro barem 5 godina, a navodna nesreča se dogodila nekih 500 metara od mog doma, vjerojatno im je to bio dobar način za rješavanje slučaja. Kako može lažna izjava navodno oštečene i svjedok-policajac (drugi svjedoci se ne navode) biti dovoljne za ovakvu kaznu? Ustvari, mislim da je izmišljeno da je rekla moju registraciju, vjerojatno im je opisala auto sličan mojem i to im je bilo dovoljno uz ono moje udubljenje na autu.Inače neznam ni kak su došli do mojeg auta pošto nikad nisam s njima kontaktirao, a kao dokaz ne navode nikakvu fotografiju? I još da kažem da sam prije mjesec dana platio 1000 kuna zbog "držanja nedovoljnog razloga između vozila" pa sam time prouzročio nesreču s obzirom da nisam imao pravo na žalbu. Sad se pitam ima li smisla pisati žalbu i na kojoj osnovi da se branim. Da li visoki pr. sud može ovo poništiti ili možda još gore da mi poveča kaznu?
  5. Trebao bi napisati žalbu na visoki prekršajni sud. Dobio sam kaznu od 500 kuna za prebrzu vožnju, nakon prigovora prekršajnom sudu, ostala mi je još mogučnost žalbe Visokom sudu. Zanima me forma pisanja tj. kako da pravilno napišem žalbu i kakva je mogučnost zastare jer mi je od počinjenja prekršaja proteklo 15 mjeseci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija